Stirile din ziua: 17 noiembrie 2018

informatica

Lejer cu bucovinenii. Informatica a câştigat cu un scor de curtea şcolii

Lejer cu bucovinenii. Informatica a câştigat cu un scor de curtea şcolii

Prim-divizionara de futsal Informatica Timişoara a reuşit un adevărat spectacol în partida cu Bucovina Vicov. Bănăţenii au creat magie prin fazele de poartă fără cusur, au marcat de câte ori au vrut şi au încântat puţina asistenţă cu driblinguri fine şi finalizări de manual.

agronomie

Legătură nouă între Aradului și Torontalului. Robu: Facem o adevărată stradă, înainte era o cărare

O nouă stradă în Timișoara. Una care să mai degreveze traficul de la strada Grigore Alexandrescu. Este ceea ce spune primarul Nicolae Robu că amenajează, în această perioadă, SDM. Este vorba despre o rută care trece pe lângă serele Facultății de Agronomie.

solventul

Problema de la Solventul a fost rezolvată. S-ar părea, în sfârșit, că primăria se poate apuca de șantier

Primăria va primi, în câteva zile, terenul de care are nevoie pentru a putea începe șantierul în zona Solventul. Actele vor fi semnate înainte de finele lunii noiembrie, iar anul viitor ar porni lucrările. Cât costă nu se știe, dar investiția va fi făcută exclusiv pe banii de la bugetul local.

penitenciare

Aproape jumătate din pușcăriașii din România, eliberați prin recursul compensatoriu

Aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie. Dintre aceștia, peste 9.000 s-au bucurat de legea recursului compensatoriu promovată de ministrul Tudorel Toader. În total, în penitenciarele din România sunt peste 21.000 de pușcăriași.

fântâni

Cu an și jumătate înainte, Robu a anunțat PSD: Alegerile sunt oricum câștigate dinainte! Nu se apropie nimeni!

Vom avea încă 12 fântâni de cartier, fiindcă asta cer timișorenii, iar primăria e dispusă să plătească până la 239.000 de euro. Proiectul a trecut în CL cu multe abțineri și o dezbatere de câteva zeci de minute. Primarul Nicolae Robu a anunțat, cu această ocazie, că oricum „alegerile sunt câștigate dinainte” și că PSD ar face mai bine să nu boicoteze proiectele.

chimonouri

Expoziție de chimonouri la Politehnică. Unele au peste 200 de ani vechime / FOTO

Sunt adevărate opere de artă, pictate cu delicatețe și migală pe mătase. Fiecare e unic în felul lui, iar unele sunt țesute cu fir de aur. Sunt chimonourile din colecția personală a Cameliei Nakagawara, expuse la Biblioteca Centrală a UPT. Aici a început a doua sesiune de cursuri de limba japoneză.

Top