Stirile din ziua: 5 noiembrie 2018

incendiu

Incendiu în pădure. Flăcări pe 4 hectare, între Nădrag și Fârdea

Incendiu în pădure. Flăcări pe 4 hectare, între Nădrag și Fârdea

Intervenție dificilă luni seară, pentru pompierii din Timișoara și Lugoj. Ei încearcă să stingă un incendiu izbucnit într-o pădure între localitățile Nădrag și Fârdea. Ajută la intervenție localnici și angajați de la ocolul silvic. Nu există pericol de extindere a flăcărilor.

apa calda

Fără apă caldă

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua termică primară, va întrerupe marți, 6 noiembrie, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde de consum la PT 47, 47A, 48B și 48B. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor: Amforei, Cetății, Labirint, Stelelor, Timiș, Brândușei, Dropiei, Gheorghe Lazăr și Merișor. „Avertizăm clienții că la

localuri

Birt din Piața Traian, amendat cu peste 6.000 de euro în 2018

Vuiesc noaptea anumite străduțe din centrul Timișoarei, din cauza muzicii date la maximum în unele cluburi. Polițiștii locali au făcut, în weekend, controale în diverse localuri, constatând că unele dintre ele funcționează fără acte. Un bar din Piața Traian e propus din nou pentru închidere temporară.

psd

Au început execuțiile în PSD. Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, excluși din partid

Așa cum s-a prognozat în ultimele zile, în ședința de luni a Comitetului Executiv al PSD s-au făcut primele două execuții. Cu 52 de voturi pentru și doar nouă împotrivă, secretarul general al partidului, Marian Neacșu, și vicepreședintele Adrian Țuțuianu, lider al PSD Dâmbovița, au fost excluși din partid.

Timișoara Capitală Europeană a Culturii

Timișoara Capitală Europeană a Culturii scârțâie. De la bâlbe ale Asociației TM2021, la războiul primăriei cu Ministerul Culturii

Proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021 nu sună bine în acest moment. Autoritățile își aruncă replici tăioase, iar cei de la TM2021 nu știu ce trebuie să facă pentru a obține banii de care au nevoie. Între timp, primarul Nicolae Robu e la Florența, la o întâlnire a edililor de capitale culturale.

Editorial de Ino Ardelean

Robu mai pune o cărămidă la „premierele Timișoarei”: primul oraș fără curățenie stradală Și tot haterii sunt vinovați

În orice localitate din România și nu numai, oamenii au câteva așteptări minime și de bun simț din partea edililor: șosele practicabile; străzi iluminate, transport public decent; apă caldă și căldură pentru abonații la sistemul centralizat; minimă siguranță pe străzi; curățenie.

raul cătinaș

Se cutremură România. Lugojeanul Raul Cătinaș îi răspunde dur lui Daniel Ghiță

Revenit după patru ani în ring, Daniel Ghiţă i-a provocat pe cei mai buni luptători din România, principalul vizat fiind Cătălin Moroşanu. Răspunsul pentru „The Savage Samurai” a venit tocmai din Banat, de la lugojeanul Raul „Iron” Cătinaş, care este dispus să urce cu el în ring, chiar şi după o întrerupere de trei anni a activităţii sportive de trei ani.

Marilen Pirtea rector UVT

Marilen Pirtea nu mai este rector al UVT. S-a suspendat din funcție

Universitatea de Vest Timișoara nu are rector „plin” în această perioadă. Senatul a aprobat solicitarea de suspendare din funcție a lui Marilen Pirtea. Acesta a anunțat că pleacă, în următoarele trei săptămâni, în turneu diplomatic prin Asia.

teatrul național timișoara

Când sufleorul salvează spectacolul. Judith Buzoianu a intrat în rolul vieții, alături de Florin Piersic jr.

Nu-l vede nimeni, nu-l știe aproape nimeni, dar de el depind foarte multe în bunul mers al unui spectacol. Este el, sufleorul, plasa de siguranță a actorilor de teatru. E însă mai mult decât atât și asta s-a văzut la Galați, unde sufleorul a salvat spectacolul Teatrului Național Timișoara.

retim

Curățenie de toamnă cu orar. Unde și când găsiți containerele în Timișoara și localitățile din jur / PROGRAM

Mult așteptata campanie de curățenie pe care o așteptă cei din Timișoara și localitățile din jur începe abia spre finele lunii noiembrie. E cu orar, așa că trebuie să fiți atenți unde și când găsiți cel mai apropiat container. Atenție: nu se colectează decât mobilier și chiuvete, nu și crengi, cum era înainte!

Cornel Samartinean

PMP-istul Sămărtinean, achitat în Dosarul Aeroportul. PNL-istul Blaga, condamnat pentru mărturie mincinoasă

Procesul din Dosarul Aeroportul, în care au fost trimiși în judecată deputatul PMP Cornel Sămărtinean, un fost director al AIT și consilierul județean PNL Lucian Blaga s-a terminat. Singurul condamnat este liberalul, care va trebuie să plătească o amendă penală.

Top