Stirile din ziua: 7 noiembrie 2018

horticultura

Horticultura și-a luat aspirator și va închiria o mașină de măturat. Ca să facă curat în centrul Timișoarei

Horticultura și-a luat aspirator și va închiria o mașină de măturat. Ca să facă curat în centrul Timișoarei

A fost, poate, cea mai grea săptămână din „viața” Horticultura. Societatea trebuie să facă și curat prin oraș, și nu e deloc simplu. Acum are și un aspirator, cu pungă cu tot, pentru piețele din centru, dar va închiria și mașină cu care să măture pavajul.

parcare

Sunt peste 100.000 locuri de parcare amenajate în Timișoara? Ultimul sondaj al lui Robu

Pierdeți o mulțime de minute căutând loc de parcare la serviciu ori acasă? Vi se pare că sunt prea puține spații amenajate? Sau vă numărați printre eventualii fericiți care nu au astfel de probleme? Primarul Nicolae Robu vrea să știe câte locuri de parcare amenajate credeți că sunt în Timișoara.

Editorial de Ino Ardelean

Scandalul Papaya, încă o mică dovadă că Dacian Cioloș are dreptate: PNL, greu de reformat

„Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăsește în această zonă a clasei politice vechi și refuză cu obstinație să se reformeze și să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul.”

centenar

Poveste de Centenar: peste 100 de timișeni refac drumul Unirii de la 1 Decembrie

Peste 100 de timișeni vor reface, peste 3 săptămâni, un drum istoric: cel parcurs de delegații din această parte de țară, cu trenul, către Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. Direcția Județeană pentru Cultură Timiș este cea care a decis să rescrie această pagină din memoria locului.

gaz

ADI bagă gaz în Timiș. Primele demersuri concrete pentru 220.000 de timișeni

Luna trecută, mii de timișeni din zona de sud a județului au rămas fără gaz din cauza unor neînțelegeri între furnizor și distribuitori. Acum, reprezentanții Consiliului Județean Timiș au decis crearea a cinci Asociații de dezvoltare Intercomunitară (ADI), formate din reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, care să bage gaz la ei în comună și oraș.

Timisoara scenariu rosu

Primăria șterge oficial proiectele de fântână cântătoare pe Bega și tunel pe sub Piața Victoriei

Că suntem plini de proiecte știm. Că Timișoara ar arăta aproape ca New Yorkul, dacă ele ar fi puse și în practică, nu putem decât să bănuim. Cert este că unele astfel de proiecte enunțate de-a lungul timpului s-au dovedit a fi fost doar… vorbe. Acum, consilierii locali trebuie să și consfințească asta.

rodica vlad

Taxa pe paragină. Primăria Timișoara mai are o șansă s-o dovedească pe Rodica Vlad

Curtea de Apel a amânat din nou o decizie în cazul Rodica Vlad vs. Primăria Timișoara. PMT are termen până în decembrie să demonstreze că a avut dreptate când a decis să crească cu 400% impozitul pentru o ruină deținută de femeia de afaceri.

upt-rectorat

Mare sărbătoare la Politehnica timișoreană: 98 de ani de la înființare

Timp de zece zile, între 7 și 16 noiembrie, Universitatea Politehnica sărbătorește, prin mai multe evenimente, 98 de ani de la înființare. Sub genericul „Zilele Politehnicii 2018”, vor avea loc conferințe, lansări de carte, competiții sportive, expoziții, vizionări de filme și multe alte evenimente.

bullying

Consiliul Județean al Elevilor Timiș: Discriminarea, una dintre problemele din școlile din România

Violența psihologică și fizică, pe scurt bullying, va avea parte de un cadru lesgialtiv pentru a nu mai avea loc în școlile din România și pentru a putea fi prevenită. Consiliul Județean al Elevilor Timiș salută adoptarea proiectului de lege referitor la bullying adoptat zilele trecute de Camera Deputaților.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat miercuri, 7 noiembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Satu Nou nr. 12, Vârfu cu Dor (p), Aurel Vlaicu (p), Musorgski (p), Th. Neculuță (p), Bicaz (p), A. Pann (p), Ștefan cel Mare (p), Parâng, Bistrei (p), Deta (p), orele 9 – 17; Alioș nr. 186, Giroc – SP III,

Top