Hipermarketuri, abatoare, patiserii, laboratoare de prăjituri – toate sunt luate „la puricat” de inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiş în perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă. Medicii specialiști de la DSVSA Timiș vor să se asigure că nimeni nu va primi „cadou”, de Crăciun, vreo… toxiinfecție alimentară.
Acţiunile de supraveghere şi control sanitar veterinar ale DSVSA sunt intensificate şi pentru siguranţa alimentelor, privind modul în care sunt produse, depozitate, transportate şi comercializate alimentele de origine animală şi non-animală.
Vor fi controlate trei abatoare industriale, un abator de mică capacitate, un abator de păsări, un centru de tăiere păsări, 16 depozite alimentare pentru produse provenite din comerţul intracomunitar şi/sau importuri, patru centre colectare/ambalare ouă și un centru colectare vânat, cinci fabrici de procesare a laptelui, o unitate de procesare a peştelui, 49 de carmangerii, 78 de măcelării, o unitate de reambalare a produselor alimentare, 80 de depozite alimentare, 151 de supermarket–uri, 29 de laboratoare de cofetărie patiserie, 25 de pensiuni turistice, 552 de restaurante, 125 de unităţi de catering, 13 pieţe agroalimentare, târgul de Crăciun, 2.970 de magazine alimentare și 73 de exploataţii cu animale din Timiș.
Comentarii prin facebook