Timișorenii care locuiesc pe strada Versului trebuie să aștepte vara viitoare, pentru a-și vedea zona reabilitată. Primăria a scos, în sfârșit, la licitație lucrarea promisă de un an și jumătate, dar un câștigător poate fi anunțat, în cel mai bun caz, la jumătatea lunii noiembrie. Suma pusă la bătaie: aproximativ 745.000 de euro.
În martie 2015, consilierii locali votau, printr-o rectificare bugetară, 707.000 lei pentru reabilitarea străzii Versului. Banii au fost aprobați, dar un termen de execuție pentru această lucrare nu a fost avansat niciodată. „Am vrut să facem amenajări cu titlul de reparaţii, dar, când am fost la faţa locului şi am văzut toate aspectele, concluzia a fost că nu putem şi se impune să tratăm ca investiţie lucrarea respectivă. Oamenii îşi ţin maşinile pe pământ, trotuarele sunt foarte înguste, totul este curbat, e un dezastru”, explica, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. În mai 2016, consilierii au aprobat un proiect privind aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie „Sistematizare strada Versului”. „Traseul studiat are ca origine str. Mareşal Constantin Prezan. Traseul este condus spre nord spre str. Martir Ioan Stanciu, unde se intersectează cu aceasta, precum şi cu Aleea Sanătăţii. Str. Versului va continua din acest punct până la aleea carosabilă, cuprinsă între Grădiniţa nr.11 şi blocurile de locuinţe. În cadrul acestui proiect este cuprinsă şi Aleea Sănătăţii (…) La intersecţia dintre str. Versului şi str. Mareșal Constantin Prezan (…) se află platforma de întoarcere a troleibuzelor, zonă care va fi de asemenea sistematizată şi reabilitată”, se preciza în referatul proiectului. Studiul de fezabilitate a fost întocmit de SC Drum Proiectconsult SRL, iar valoarea totală a investiţiei era estimată la 3,86 milioane de lei, cu tot cu TVA, adică puţin peste 875.000 euro.
Pe 18 octombrie 2016, la un an și jumătate de când a fost aprobată prima sumă pentru reabilitarea străzii Versului, Primăria Timișoara a publicat pe SEAP anunțul de licitație. Contractul va cuprinde atât proiectarea, cât și execuția acestui proiect. „Ofertanții au obligația elaborării documentației tehnico-economice faza PT+CS+DE (…) în maximum două luni de la emiterea ordinului de începere. Documentația tehnico-economică va cuprinde: amenajare carosabil cu două benzi de circulație, amenajare locuri de parcare, amenajare trotuare și piste de biciclete de ambele părți ale carosabilului, amenajare spații verzi. Lucrările care se vor realiza în baza documentanției mai sus amintite vor fi realizate în maximum patru luni de la ordinul de începere a lucrărilor”, scrie în documentație. Valoarea estimată a lucrării este de 2,8 milioane de lei, fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 7 noiembrie, la ora 15. Criteriul de atribuire a lucrării este, ca de obicei, prețul cel mai scăzut. Lucrările vor începe cel mai devreme în primăvară.
Comentarii prin facebook