În PSD Timiș continuă să existe o situație cel puțin bizară, la aceasta având o contribuție esențială și conducerea centrală a partidului. Exclus din PSD la nivel național, Sorin Grindeanu continuă să conducă filiala județeană, pe motiv că n-a venit nicio înștiințare oficială de la București privind sancțiunea sa. Evident, și adusă pe jos, scrisoare ar fi ajuns la Timișoara, dar se pare că Dragnea mai are răbdare cu „fiul rătăcitor”. În schimb, acesta din urmă, alături de câțiva apropiați, continuă un război surd cu liderul PSD, cuvântul de ordine fiind lipsa democrației din partid. Inclusiv la o întâlnire avută cu primarii din zonă, vineri, la Giroc, întrebat ce planuri pe termen scurt, mediu și lung are, Grindeanu a răspus că Dragnea va fi înlăturat din fruntea PSD, continuând însă și ideea cu lipsa democrației.
Fiindcă s-a depășit deja orice limită a ipocriziei, haideți însă să vedem și cum e cu democrația din acest partid, făcând și o paralelă cu PSD Timiș. Acolo unde, am înțeles, e o democrație impecabilă, spre deosebire de dictatura de la nivel central Dintr-un început, se știe tot scandalul a pornit în momentul în care un CEx ticăloșit și un Liviu Dragnea dictator au votat retragerea sprijinului politic pentru Grindeanu. Nu mai discut aici motivele într-adevăr puerile, dar a fost un vot. În iarnă, același CEx era doar informat de Dragnea că Grindeanu va fi premier. Atunci însă, nesolicitând nici măcar vot, Dragnea deborda de democrație. Acum e dictator.
Ia să vedem alte „victime” ale „autocratului” Dragnea, așa cum se plâng Grindeanu & co. Păi ar fi nimeni altul decât Victor Ponta. Exact omul care îl excludea din partid pe predecesorul său, Mircea Geoană, pentru delict de opinie. (Nu mai discut aici despre vocile tot mai insistente care spun că Ponta l-a trădat pe Geoană pentru Băsescu la prezidențialele din 2009.) Or, era mare democrație în PSD în perioada când partidul era condus de fanaticul admirator al lui Erdogan, o emblemă mondială a democrației? Se consulta cu colegii de partid când făcea o numire sau o destituire sau ajungea doar o discuție cu Ilie Sârbu, alias Tata Socru?
Hai să ajungem și la PSD Timiș. În 2008, la puțin timp după ce candida la Primăria Timișoara, Ion Răducanu era exclus din partid. E drept, Grindeanu era pe atunci doar președinte executiv, lider suprem fiind același Tată Socru. De ce? Fiindcă l-a criticat pe primarul de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu. Se plângea atunci Grindeanu de lipsa democrației? Dar când fostul senator Viorel Matei era dat afară tot pentru că vorbea prea mult? Departe de a fi un fan al personajului în cauză, când Traian Stoia a fost exclus din partid, funcționa democrația? „Vina” lui a fost atunci că, în calitate de membru al Excutivului Primăriei, a votat bugetul Timișoarei. Deja președinte al PSD Timiș era Sorin Grindeanu.
Apropo de același Stoia. Când, la începutul lui 2013, în partid s-a votat ca Florică Bîrsășteanu să fie viceprimar, dar la ordinele fraților Cristescu și mereu aceluiași Ilie Sârbu a fost numit Stoia, a existat democrație? Dar, și mai recent, când s-au făcut listele cu candidați s-au votat aceste liste? A fsot democrație? De ce a fost marginalizat același Bîrsășteanu, care s-a sacrificat candidând la Primăria Timișoara? De exemplu, pe Adrian Diaconu a fost vreun primar PSD care l-a dorit candidat? Unul singur măcar? Dar, în numele „democrației” din PSD Timiș, a contat acest lucru? Culmea, același Diaconu care, potrivit chiar „Declarației de avere” a lui Grindeanu i-a donat acestuia 4.000 de lei. Atenție, nu împrumut, ci donație!
Dar când au fost numiți oameni în deconcentrate, aceste „ministere” locale, a fost vot în BPJ, democratic, ori au fost numiri după criterii absolut subiective? Asta ca să nu intru în amănunte. În ultima perioadă, tot „democratic”, de această chestiune se ocupa deputatul Freddy Simonis. Ca să vedeți la ce înalt nivel de progres a ajuns democrația în PSD Timiș! Sunt enorm de multe exemple în această privință, s-ar putea scrie chiar un volum. Ideea este că invocăm democrația doar atunci când ne convine. Când nu ne convine, o aruncăm la gunoi. Doar fățărnicia rămâne o constantă.
Comentarii prin facebook