Cu sustinerea a 80% din timisoreni, Robu da doua milioane de euro pentru jocuri de apa pe Bega

Primarul Nicolae Robu face sondaje pe Facebook, dar le șterge pe cele care nu-i sunt favorabile. Ultima temă: sistemul de jocuri de apă, lumini și muzică de pe Bega. Această distracție ar urma să coste municipalitatea două milioane de euro, dar voturile prietenilor de pe FB au fost negative.

Nicolae Robu a scris, pe Facebook, despre sistemul de jocuri de apă, lumină şi muzică pe Bega, care, în opinia lui, ar urma să contribuie decisiv la desemnarea Timișoarei drept Capitală Culturală Europeană. „Ca element de mare atractivitate, am propus un sistem de spectacol de jocuri de apă, lumină şi muzică pe Bega. Peste 55 000 de cetăţeni au agreat ideea, votându-mă, printre altele, şi pentru ea”, notează edilul.

Robu a inițiat și un sondaj, prin care îi întreba pe timișoreni ce părere au. Reacțiile au fost însă negative de la bun început. În aceste condiții, sondajul efectiv a dispărut. „Ce chestie! Se pare că a dispărut, cumva misterios, sondajul de opinie nefavorabil”, notează Lucian Brihacescu. Cyprian Costa, un alt utilizator de FB, a postat un link către un sondaj similar, inițiat de pe contul „Timișoara de Altădată”.

Răspunsul primarului a venit prompt: „Toate sondajele actuale arată că am susţinerea a 80% dintre timişoreni (…) Dacă dv. şi alţii nu apreciaţi realizările şi intenţiile mele, chiar nu e nicio problemă pt. mine. Eu am un drum al meu, pt. a cărui parcurgere am mandat de la timişoreni – (…) prin urmare, cu agreerea sau fără agreerea dv., voi merge pe acest drum”, scrie Robu.

„Nu înţelegeţi că fiecare epocă trebuie să creeze ceva deosebit la nivelul ei însăşi, care, cu timpul, ajunge să fie referit ca ceva ‘de altădată’?”, le transmite edilul celor care îi scriu că Timișoara are alte probleme care ar putea rezolvate cu două milioane de euro.

Sondajul pe tema luminițelor de pe Bega care poate fi încă accesat pe Facebook e clar: 1.280 de votanți au răspuns „Nu” la întrebarea „Sunteţi de acord ca primarul Municipiului Timişoara, domnul Nicolae Robu, să cheltuie 2 milioane de euro din banii publici pentru realizarea unor fântâni arteziene împreună cu un joc de lumini în Canalul Bega, între Podul Episcopilor (Andrei Şaguna) şi Podul Traian?”. Au răspuns „Da” 350 de persoane.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

NU lumini pe bega...DA scoli/drumuri/parcari/etc. a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 18:41 )

cum sa stearga sondajul pentru ca nu-i convin rezultatele?! defapt, asta e stilul lui robu: „cine nu e de acord cu mine, e impotriva mea”…nu te duce capu` mai mult, domnule primar?

maria a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 18:55 )

poate ca nu e ok cum procedeaza primarul, dar eu nu as fi chia impotriva proiectului. pana la urma ar schimba putin fata orasului care este cam gri.

@maria a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:09 )

da, trebuie schimbata fata orasului, dar ajunge sa dai cu vopsea frumos colorata peste un perete plin de igrasie si mucegai…schimbarea trebuie sa inceapa de la firul ierbii…nu ma incanta cu nimic daca bega e luminita atata timp cat strada pe care locuiesc este plina de gropi, daca scola in care invata copiii mei sta sa pice, sau daca mi-e frica sa trec prin unirii ca poate-mi pica tencuiala in cap…cred ca ne-au ajuns „formele fara fond”

ioan a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:18 )

si ce daca face ansamblul asta de lumini? ce treaba are cu tencuiala si cu scolile? e clar ca alea trebuie facute, dar asta nu insemana ca nu are voie omul sa se gandeasca la treaba asta cu bega. are imaginatie, bravo lui. timisoara, ca ne place sau nu, a devenit un oras cam plistisitor.

rodica a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:22 )

nu l-a oprit nimeni sa gandeasca, eu spuneam doar ca cele 2 mil de euro pot fi investite in altceva folositor, in lucruri care ne afecteaza viata de zi cu zi (strada, scoala, parcarile, etc)…asta e parerea mea, ca luminile pe bega mai pot astepta si ca sunt alte lucruri mai serioase de luat in seama…si repet, cred ca ne-au ajuns „formele fara fond”

sami a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:42 )

cu siguranta ca robu trebuie sa se gandeasca la problemele cele mai mari ale orasului cum sunt starea scolilor, a cladirilor istorice sau a drumurilor. asa e. e obligat sa se ocupe de treburile astea, dar hai sa nu contestam faptul ca omul are imaginatie. pana acum inclusiv imaginatia lipsea orasului. nu intodeauna ideile primarului sunt excelente, dar atata vreme cat vrea sa faca treaba nu cred ca trebuie sa-l aratam cu degetul.

rodica a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:49 )

chiar nu intelegeti ca nu-l arata nimeni cu degetul, nu-l opreste nimeni sa aiba imaginatie?! spuneam doar ca banii acestia pot fi folositi pentru a rezolva probleme grave ale timisoarei…orice plan incepe cu prioritizarea problemelor, iar eu nu cred ca luminile pe bega sunt prioritatea nr 1 a timisoarei

cetatean a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 20:24 )

Felicitari domnule Robu !

tm a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 20:54 )

domnule Udrea Robu, numai ce ne-am scapat de una care a avut fantezii si si-a facut si poftele . si uite ca taman la timisoara alta udrea incepe alte fantezii . desigur rodica iti dau pe deplin dreptate , dar mai vin eu cu alta intrebare : cand s-o da drumul la trafic pe bega usor – greu , atunci ce-o sa se faca udrea a nost’ cu becurile ? nu s-i le baga-n cur ? doamne , doamne ….ne-am scapat de 2 boturi imblanite ; ciuha si costel si dai de fatza asta palida.

serban a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 22:26 )

Sondajul pe facebook unde se poate vota http://www.facebook.com/questions/489527301092706/
In acest moment sunt 1321 cei care au spus NU si 358 cei care au optat pt DA

pagubitul a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 23:06 )

Ati votat cu Robu,asa ca sa va spalati cu el pe cap.Sa ne spuneti,daca face si spuma!

Andru a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 00:31 )

Ar fi asa de simplu daca ne+ar explica asta: ca proiectul asta nu este PRIORITAR acum si ca celelalte neajunsuri pe care le avem in oras vor fi rezolvate primele sau in paralel. Dar daca nici nu se pune intrebarea ” CAND?”, avem impresia ca maine ne trezim cu pompele tasninde pe Bega!

Doina a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 08:32 )

Bine ca luminile sint o prioritate, dar tramvaiele nu. Doar sint foarte bune si astea jegoase si mizerabile, incinse vara si inghetate iarna, daca le privim la lumina de pe Bega.

herle a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 08:48 )

sa faca si luminile pe bega. nu vad care e problema. nu a spus nimeni ca luminitele astea sunt prioritati, dar asta nu inseamna ca ne orientam doar pe prioritati. ce naiba, nu are vfoie omul sa vina cu idei altele decat necesitatile. e ca si la om… mananca, doarme, face caca, adica necesitati, dar asta nu insedamna ca nu savureaza o bere, un suc bun, un salam de soi etc..

tm1 a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 09:18 )

Macar vedem o schimbare!!! .Cati bani s-au primit de la guvern in ultimile luni asta nu va deranjeaza? Macar omul asta vrea sa faca ceva pt. Timisoara vorbim peste 4 ani carcotasilor

jodi a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 09:56 )

Sunt de acord ca Primaria sa investeasca in si in „loisir” nu doar in infrastructura. Din pacate proiectul luminite pe Bega il consider un kitsch care nu cred ca ne lipseste.

Noni a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 12:13 )

Daca Stefan cel Mare ar fi gandit intai sa-si repare drumurile si apoi scolile si apoi sa-i casapeasca pe turci si abia apoi sa faca manastirile atunci nu ar fi facut manastirile niciodata! Iar Moldova fara manastiri ar fi fost mult mai saraca! La fel ar fi fost si cu turnul Eifel si cu catedrale gen Notre Dame, Koln si cu multe altele. Credeti ca in epocile in care omenirea a realizat lucruri care atrag turisti si acum scolile erau perfecte, drumurile erau perfecte, spitalele erau perfecte? NU erau! Erau mai rele decat acum! Daca stai sa faci drumurile si apoi scolile si apoi altceva nu o sa mai faci acel altceva niciodata! Iar noi mai trebuie sa ne hranim si sufletul. Avem voie sa sadim flori in jurul casei noastra chiar daca nu avem bani ca sa renovam toata casa! Cam asa e si cu fantanile! Succes Robu! Poli in A!

Maria a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 17:25 )

Fantanile magice din Barcelona, vizitate de turisti in toata lumea http://www.youtube.com/watch?v=3fyE2nXsi7E

razvan a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 11:39 )

kitsch oribil. De ce nu a consultat niste arhitecti, urbanisti, peisagisti la fel cum se procedeaza in asemenea cazuri? E dispusi sa arunce 2.000.000 de euro pentru viziunea sa de „cultura” . Comparatiile cu Notre Dame, Effel si Fontana Magica sunt ultradeplasate si seamana prea mult cu discursul lingailor ce-i gadila ego-ul si grandomania faraonica a primarului dupa ce acesta sterge comentariile si sondajele nefavorabile. Dpa ce a scos sondajul de pe pagina sa – in care era negru pe alb ca timisorenii nu sunt de acord cu el – a spus presei ca sondajul ii este favorabil si ca il indreptateste sa faca lucrarea – un om cu un astfel de caracter nu ar trebui sa aibe ce cauta la carma orasului nostru. Trist

Corina a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 00:14 )

Domnul primar are doua conturi pe Facebook,fiecare cu peste 5000 de prieteni..Prin urmare,oamenii voteaza doar pe unul dintre conturi.Informatiile le centralizeaza de pe ambele conturi.In plus,mai are un cont oficial.Mi se pare o idee ingenioasa de a tine legatura cu oamenii pe Facebook,iar sondajele efectuate pe 10 000 de oameni,la care,poate,nu participa toti,dar minim 1000-1500 participa,pot fi doar relevante.Asa a castigat dl primar alegerile pentru aceasta functie,candidand acolo unde stia ca va fi sustinut de populatie.A mers la sigur.Eu sunt de acord cu idee domnului primar de a dezvolta turismul,care,implicit,va aduce fonduri la buget,fonduri ce vor putea fi folosite ulterior pentru dezvoltarea altor proiecte cu adevarat stringente.Am incredere in viziunea domniei sale.

razvan a spus: (noiembrie 26th, 2012 at 12:47 )

Da – are 2 pagini de facebook de la care numai prietenii sai primesc notificari si pot comenta – foarte „ingenios” si democratic 🙂 oricum sterge comentariile si sondajele de pe pagina publica care nu corespund viziunii sale de artist al urbei si mai si minte cu nerusinare apoi ca ii sunt favorabile.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea noului adăpost pentru animale fără stăpân. Acum câteva luni primarul Dominic Fritz anunța că Primăria Timișoara are în plan construirea unui nou adăpost pentru animale fără stăpân în zona Freidorf. Pe terenul destul de mare se dorește adăpostirea a 600...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului din elita futsalului românesc între CFR Timişoara şi campioana în exerciţiu, United Galaţi. Partida a fost extrem de spectaculoasă, s-a jucat deschis, la victorie, dar de meci s-au bucurat doar vreo 40 de spectatori. Cam atât poate publicul timişorean într-un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Miei de Paște

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara, pentru a verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale, dar și a celor specifice de 1 mai. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș face o serie de recomandări pentru consumatori.  Sunt vizate de control, în mod special, produsele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în Caraș-Severin și Timiș. Au fost vizate persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri risc și mare risc, efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave
În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea noului adăpost pentru animale fără stăpân. Acum câteva luni primarul Dominic Fritz anunța că Primăria Timișoara are în plan construirea unui nou adăpost pentru animale fără stăpân în zona Freidorf. Pe terenul destul de mare se dorește adăpostirea a 600...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini
Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului din elita futsalului românesc între CFR Timişoara şi campioana în exerciţiu, United Galaţi. Partida a fost extrem de spectaculoasă, s-a jucat deschis, la victorie, dar de meci s-au bucurat doar vreo 40 de spectatori. Cam atât poate publicul timişorean într-un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity adresat întreprinderilor mici și mijlocii din zona de Vest a României – CyberTM 2024. Tematica vizează provocările actuale în domeniu și soluțiile la dispoziția IMM-urilor în materie de securitate cibernetică: software, hardware și opțiuni de finanțare. ADR Vest este partener...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara, pentru a verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale, dar și a celor specifice de 1 mai. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș face o serie de recomandări pentru consumatori.  Sunt vizate de control, în mod special, produsele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști
Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru gazul furnizat de Romgaz pentru luna mai. ”Colterm reușește să recâștige încrederea partenerilor de afaceri de pe piață! În ultimii ani, societatea a dovedit că este un jucător serios, care își achită datoriile conform înțelegerilor, iar acest lucru este susținut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin
Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la jumătatea lunii mai, dintre cele pentru care administrația locală timișoreană a obținut finanțare prin PNRR 2020-2026, Componenta C10: Fondul Local.. Odată contractate lucrări, acestea au un termen de realizare de 12 luni. Proiectul face parte din obiectivul de investiții „Realizare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO
La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului de contestare a alocării banilor din bugetul de echilibrare, respectiv a sumelor allocate pentru drumurile locale, Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, îi răspunde. El spune că procesul se putea judeca și în lipsa reprezentanților Prefecturii, problemele sunt cu totul altele....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”
Top