La ce ne folosesc politistii locali? Dincolo de-a ne face de miru’ lumii si-a pazi ghivece cu flori

Probabil mulți știți bancul cu Bulă dus de taică-său, milițian, la o zi de muncă, în patrulare. La exclamația admirativă a lui Bulă vizavi de un turist poliglot care solicita informații în mai multe limbi, Bulă senior răspune calm: „Și la ce-i folosește?”. Ei bine, la ce le-a folosit și membrilor Corului Regal Venlona care au vrut să-i încânte pe timișoreni cu un concert în aer liber chiar în Piața Operei? Oamenii cu bulan din Miliția (exact așa, nu poliție!) Locală n-au suporta acest gest și i-au luat pe artiști la fugă. Cică n-aveau autorizație de prestat pe domeniul public. Și poate mai sunt unii oameni care nu știu, dar Timișoara cică se pregătește intens pentru a primi titlul de Capitală Culturală Europeană. Poate și acest rușinos și inexplicabil eveniment o fi făcând parte din această pregătire. Sau poate milițienii locali n-au aflat de chestia cu capitala culturală. Fiindcă altă explicație e greu de găsit pentru incalificabila întâmplare care ne-a făcut de miru’ lumii. În paranteză fie spus, de ceva timp, Timișoara e mai mult prezentă pe site-urile naționale de umor, decât în cele serioase.

Pe de altă parte, poți să-i înțelegi și pe acești oameni a căror înțelepciune este ascunsă în vârful pulanului. Obișnuiți în anii trecuți să aibă grijă de parangheliile țigănești, să-i asculte live pe idolii lor Guță și Salam, mai nou s-au trezit că nu mai au voie la aceste bairamuri de neam prost. Și, într-un fel, e de înțeles ca pentru niște indivizi pentru care cultura începe cu Stana Izbașa și se termină fix în Adi Minune, informațiile sunt culese de la RTV și Click!, un grup de bărbați scrobiți care fac vocalize pe o muzică greu de priceput să li se pară ceva extrem de suspect. Și bine că n-au fost și amendați cei din corul regal olandez! Că indivizii cu pulanul puteau face și acest lucru.

Aici nu poți să nu-ți amintești că, pentru aceiași milițieni locali, o hoardă de țigani care chefuiau pe treptele Catedralei nu era ceva în neregulă. După câte știu, principala atribuție a acestor polițiști locali este siguranța cetățeanului. Însă, în continuare, țiganii fac chefuri monstruoase și se bat cu parii în centrul orașului, tineri sunt omorâți în bătaie în stradă, iar șuții de buzunare, boschetarii și cerșetorii fac legea în centrul orașului. Iar onor polițiștii locali au treabă cu artiștii din Olanda! A căror singură „vină” a fost c-au vrut să-i delecteze și pe timișorenii care n-au apucat să intre la concertul din Sala Operei. Primarul Nicolae Robu, umblat mult peste hotare, trebuie să fi observat că, în afară de palmieri, centrele marilor orașe din lume găzduiesc și astfel de evenimente. Și acolo sunt mulți polițiști locali, dar care nu intervin să-i gonească pe artiștii mai mari sau mai mici.

În urmă cu câteva zile, chiar și primarul s-a arătat cumva supărat pe starea micii dar și marii infracționalități din oraș. Și a explicat cum se luptă el să le înfunte, făcând o trecere în revistă a dotărilor pe care le-a făcut în cazul Poliției Locale. Respectiv, 30 de noi angajați, mai multe mașini, scutere, biciclete, posturi fixe permanente etc. Bașca peste 200 de polițiti au fost trimiși la cursuri perfecționare. Însă dacă principala lor preocupare rămâne de-a păzi palmierii și ghivecele de flori, iar din când când să alunge corurile din Piața Operei, putem și noi, timișorenii, să ne întrebăm precum Bulă senior: „Și la ce ne folosește?”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Iohannescu a spus: (august 28th, 2015 at 10:44 )

Bagati cultura la duba! Ar putea fi noul slogan electoral al estompatului.

blue a spus: (august 28th, 2015 at 10:48 )

Probabil peste 15 000 Euro pe luna ne costa paza zidurilor pasajului Michelangelo. Merita oare? 2-3 galeti de vopsea costa vreo 200 Euro.

flo a spus: (august 28th, 2015 at 11:13 )

Blue…cum ma sa coste 15.000 euro pe luna paza?…esti fumat?

blue a spus: (august 28th, 2015 at 11:30 )

2 echipaje non-stop cu tot cu masini. Adica 4 politisti x 3 schimburi = 12 politisti. Salariul lor nu e prea mare, dar cu toate cheltuielile incluse iese cel putin 1000 Euro / om. Adica 12000 luna.
Iar masinile stiu ca sunt inchiriate de la Ratt. Nu mai stiu suma pe zi, dar se strang iarasi cateva mii.

Si uite asa isi bate joc Robu de banii nostrii. Numai un cretin ar putea pune 12 politisti sa pazeaza un zid ca sa nu fie mazgalit cu grafiti.

carmen-vladucu a spus: (august 28th, 2015 at 11:44 )

Hollandezii astia dupa ce-au carat toti amariti colorati de prin Asia si Africa prin toate coloniile lor acum s-au pus pe cantat? Cred ca Hitler insusi si acolitii lui erau mari melomani! Aruncati o privire pe net sa vedeti istoria Surinamului si pe javanezii aia mici si negri dusi acolo la munca de proprietarii lor de „drept” hollandezii! Lumea asta cum Dracu’ sa fie buna cind barbatii inalti de 2 metri blonzi-roscati cu ochi albastrii , mari Marinei calca in picioare niste pigmei afro-asiatici? Dupa aceea mai si canta?

intrebare intrebatoare a spus: (august 28th, 2015 at 11:56 )

oare slugarnicia sefilor a inceput sa (re)semene cu cea de pe timpul lui ceasca?! sa traiti sefu! (de gura lumii, dar de fapt: luate’ar draku cu tot cu neamullll tau?!)

of of mai mai a spus: (august 28th, 2015 at 12:44 )

deja m-am oprit din citit, cum pizda matii „iau luat la fuga”? Daca dai un serch pe google nu gasesti nimic despre celebrul „cor REGAL Venlona” pb sunt cunoscuti la ei in sat. Te excita sa tot rosteti „pulan” sa stii ca se mai zice si altfel, dar pb doar la cuvantul asta ti se intareste:) Cretinu’ dracu

of of mai mai a spus: (august 28th, 2015 at 12:50 )

deja m-am oprit din citit, cum “iau luat la fuga”, tu ai proprietatea termenilor? Daca dai un serch pe google nu gasesti nimic despre celebrul “cor REGAL Venlona” pb sunt cunoscuti la ei in sat. Te excita sa tot rosteti “pulan” sa stii ca se mai zice si altfel, dar pb doar la cuvantul asta ti se intareste:) Cretinu’ dracu

oni a spus: (august 28th, 2015 at 12:51 )

Ino draga doar articole de rahat faci in ultima perioada..si mai spui ca unii si altii fac orasul asta de bascalie cand tu si altii ca tine promovati doar lucruri mai putin placute,ca de, remuneratia e mai mare la astea..in alta ordine de idei, totusi ce zici sa se respecte legea dar numai cateodata?

oni a spus: (august 28th, 2015 at 13:01 )

Dragi politisti locali, cu bune cu rele, cum sunteti, de ce nu dati debanatul in judecata, in frunte cu propovaduitorii lui? Din banii de articol pot platii despagubirile..

poli21 a spus: (august 28th, 2015 at 13:15 )

Foarte elevat comentariul postat de carmen v. Din pacate constatam din ce on ce mai mult ca asemenea specimene prolifereaza, probabil fiind deranjate ca nu sunt lasate sa asculte manelele atit de dragi.

Silvia a spus: (august 28th, 2015 at 13:55 )

In opinia ziaristului, de foarte buna calitate in Timisoara exista doar politie local……..ce bine era daca exista si politie nationala ….jandarmerie…….dar nu ca tara trebuie sa stie ca forta principala interventie, prevenire si restabilire a ordinii in municipiu e Politia Locala……

of of mai mai a spus: (august 28th, 2015 at 15:21 )

un articol slab ca toate ale tale, „i-au pus pe fuga”, „pulan” esti neprofesionist si vulgar. Pb cuvantul vulgar iti provoaca o erectie. Nu ma astept sa apara comentul asta stai linistit:) Nu de alta dar nu mi le-ai aprobat pe ultimele 2:)

nicolae a spus: (august 28th, 2015 at 21:17 )

se pare ca din banii nostri robu & puletii locali si-au angajat si ceva postaci. ex: of of mai mai, maria grapini etc.

este o mare eroare aceasta politie locala, nu foloseste la nimic, si sunt foarte costisitori.
orice candidat cu aptitudini reale de politist se indreapta spre o scoala mai acătării.
nu vin la primarie pentru ajutor social si se trezesc politisti locali pentru ca au completat gresit un formular. e Timisoara, in mortii ma-sii.

ar trebui reselectati, promovati pe merit si stimulati financiar cu adevarat pentru reusite. undeva pe aici e solutia, nu la inmultirea lor. reusita lor in prinderea infractorilor face cat 1000 de angajari, robule. altfel o sa ajunga batjocoriti si ocoliti iar cei competenti nu vor veni de rusine.

sorin a spus: (august 29th, 2015 at 05:40 )

se pare ca cei care se ocupa de scris asemenea articole chiar la comanda cred ca memoria poblica e scurta! de mai bine de 15 ani asta fac , au luat si bataie de la nu stim cine si tot nu s-au lecuit . Sigur doar justitia are leac de cojocul lor . Dar presa pe bune , clara si cinstita mai stiti dragilor sa scrieti???

@sorin a spus: (august 29th, 2015 at 13:30 )

la comanda cui sunt articolele, ca sa stim si noi? ai avut vreodata de-a face cu nulitatile astea de politisti locali? sau esti chiar unul dintre ei?
tot ce scrie in articolul asta e dublat de realitate, ce spui tu e a’la mircea badea.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Trei meciuri acasă şi trei în deplasare pentru salvarea de la retrogradare

Federaţia Română de Fotbal a stabilit astăzi ţintarul din play-out, acolo unde va fi prezentă şi CSC Dumbrăviţa, în încercarea de a se salva de la retrogradare. În play-out, echipele vor intra cu toate punctele acumulate în sezonul regular și vor mai avea de jucat doar șase meciuri de fiecare în cadrul a șapte etape....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei meciuri acasă şi trei în deplasare pentru salvarea de la retrogradare
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pentru Timișoara, decizia ÎCCJ este un semnal important că democrația este apărată, afirmă Dominic Fritz, referindu-se la decizia Înaltei Curţi, care a admis protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis, marţi, contestația Dreptei Unite la decizia Biroului Electoral Central (BEC)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie. Decizia Biroului Electoral Central a fost desființată de ÎCCJ
Fundația Art Encounters vernisează pe 28 martie expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader. Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește cei zece artiști care fac parte dintr-o nouă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zece tineri artiști expun la Fundație Art Encounters, la Timișoara
Trei artiști stradali români și un artist islandez vor schimba aspectul comunei Foeni. Ea a avut la dispoziție un loc mai mult decât … interesant, pentru a-l transforma în gazdă pentru picture: stația de autobuz din localitate. Cea de-a doua rezidență artistic organizată de Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O artistă română a pictat pe stația de autobuz din Foeni. Proiectul, parte al revitalizării Conacului Mocioni/Foto
Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Top