A machiat ambasadoare şi europoliţiste, iar acum lansează la Timişoara machiajul HD. Exact ca şi televiziunea care redă în high definition, machiajul făcut de Oana Orbulescu rezolvă orice problemă de imperfecţiune.
Oana ştie ce vor femeile pentru că, în ultimii cinci ani, a avut de-a face cu diferite tipologii în diferite ţări, în diferite medii cu pretenţii, nevoi şi aşteptări diferite. Din România a plecat la studii în Germania, apoi la Bruxelles, Haga şi Londra. Acum a revenit în România pentru a-şi continua cariera ca make-up artist. Povestea începe într-o noapte, când şi-a dat seama că vrea să se întoarcă la o pasiune mai veche: make-up-ul. S-a trezit a doua zi de dimineaţă, a deschis Google şi a căutat cea mai bună şcoală din Europa. Rezultatele, două, la egalitate: Milano şi Londra. A ales oraşul de pe Tamisa, unde, cu numai două luni înainte, îşi promisese să revină. A fost acceptată ca şi cursantă, astfel că, timp de două luni, a mers la şcoală opt ore pe zi. N-a fost uşor: examene teoretice şi practice, sute de ore de practică şi profesori care au lucrat direct cu Armani, Versace, Galliano sau Vivienne Westwood. Din cei 28 de înscrişi, au absolvit trei. Oana Orbulescu a fost unul dintre cei trei şi a dobândit specializarea Day/Evening/Bridal/Special Occasions Make-up, dar şi Catwalk şi Fashion Photography Make-up. A lucrat apoi în Londra, a învăţat ce înseamnă o echipă de styling pe platou şi cum e munca cu manechine, dar s-a reîntors la Haga. Aici şi-a construit portofoliul cu un prolific fotograf venit tot din sud-estul Europei. Zoran Lešič este din Sarajevo şi este specialist în fotografie de teatru, artă şi Crime Scene Investigation, pentru The International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY – Tribunalul Internaţional pentru Fosta Iugoslavie) Aşa a ajuns Oana să machieze procuroare, avocate şi poliţiste, de la ICTY sau Interpol, şi a participat la evenimente culturale ale unor ambasade, precum cea a Bosniei-Herzegovinei sau a Greciei. Într-un cuvânt, şi-a pus amprenta şi pe manechine, şi pe ambasadoare, şi pe femei în rochie de mireasă şi pe femei care vroiau doar experienţa de răsfăţ, sau pe femei care vroiau miracole.
În materie de machiaj, miracolul e High Definition. Oana a început să facă şi make-up pentru cadre luate în HD, cu produse de Make-up HD. „Acestea sunt create special pentru ca orice imperfecţiune a tenului să fie acoperită fără ca rezultatul final să fie unul de mască. Se ia femeia cu materialul genetic disponibil, se ignoră acneea, punctele negre, cearcănele adânci, cicatricile de la acne, iar de la primer până la fond de ten şi pudră, se folosesc numai produse care să minimalizeze porii, să matifieze pielea, să umple ridurile şi orice cicatrice existentă. Rezultatul final trebuie să reducă necesitatea Photoshop-ului şi să dea impresia că femeia e proaspăt revenită din concediu, cât se poate de odihnită şi cu un ten perfect. Deci culoare uniformă, textură fină şi luciu inexistent”, explică artista.
Comentarii prin facebook