Aproximativ 160 de cluburi de fotbal din judeţul Timiş, inclusiv Politehnica Timişoara, ar putea fi afectate de o directivă FIFA.
Pe adresa Federaţiei Române de Fotbal a sosit o directivă din partea FIFA care pune pe jar fotbalul românesc, în special cel din ligile inferioare. Acest act sugerează ca jucătorii să nu fie plătiţi din banii primiţi de cluburi de la primării, consilii locale sau judeţene. Banii publici primiţi de echipele din România pot fi folosiţi doar pentru infrastructură, centre de copii şi juniori, deplasări şi alimentaţie. FRF va trimite această directivă către toate asociaţiile judeţene de fotbal din România.
În ligile inferioare din judeţul Timiş, mare parte din cele 160 de echipe sunt susţinute de primăriile locale. Mai mult, chiar şi Politehnica Timişoara primeşte bani publici în fiecare an din partea CL şi CJ Timiş. „Nu ştiu cât de afectate vor fi echipele din judeţul nostru de această nouă directivă. Cluburile care primesc bani publici nu au voie să îi ofere sub formă de salarii jucătorilor, conform Legii 69/2000. Singurele cluburi afectate vor fi cele de drept public, cum este cazul celor de la Unirea Sânnicolau Mare. Sper să fie vorba numai despre acest aspect, iar primăriile din judeţ să poată oferi în continuare sprijin cluburilor de fotbal. Altfel e jale mare, pentru că majoritatea cluburilor din judeţul Timiş sunt susţinute de autorităţile locale, cae au investit foarte mult în infrastructură. Echipele din ligile inferioare evoluează pe terenuri bine puse la punct, iar tribunele, multe dintre acestea, au fost reamenajate şi arată foarte bine”, spune declarat Dănuţ Laţa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş. Laţa a ţinut să precizeze că judeţul Timiş, cu cele 160 de echipe ce evoluează în ligile inferioare (Liga IV, Campionatul Judeţean, Campionatul Municipal, Promoţie), este pe primul loc ca număr de echipe în România. „Timişul este un judeţ viu şi pentru că avem atâtea echipe de fotbal. Pot spune că în judeţul Timiş se joacă cel mai mult fotbal pe metru pătrat din România. Acesta este şi motivul pentru care afirm că dacă primăriile nu vor mai putea ajuta echipe de fotbal ar fi o tragedie în toată regula”, a încheiat Dănuţ Laţa.
Comentarii prin facebook