Conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara nu a dispus efectuarea unei anchete interne în cazul tinerei de 31 de ani care a murit în urma anesteziei la care a fost supusă înaintea unei operaţii de hernie de disc. Managerul SCJUT spune că nu există o plângere oficială din partea familiei.
„Nu s-a dovedit încă faptul că ar fi vorba despre o vină medicală, pentru ca unitatea să se autosesizeze. Medicii nu şi-au pus problema de accident sau de eroare. Ca atare, nu am cum să mă autosesizez. Dacă m-aş sesiza la toate decesele din spital, aş avea eu o problemă”, a declarat Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean Timişoara,. Acesta a mai spus că, în general, intervenţiile neurochirurgicale prezintă riscuri mari. „Pot apărea reacţii neaşteptate din partea pacientului”, a mai declarat dr. Nodiţi.
Ramona Gabriela Ionescu, în vârstă de 31 de ani, a murit la Spitalul Judeţean din Timişoara, în urma unor complicaţii survenite în timpul anesteziei. A lăsat în urmă doi copii, unul de 11 ani şi altul de patru. Familia ei acuză medicii de malpraxis. Grigore Andronie, tatăl tinerei, a declarat că a solicitat efectuarea unei autopsii şi, în funcţie de rezultatul acesteia, va decide dacă dă în judecată spitalul. Familia susţine că medicii nu i-au făcut analize înaintea operaţiei. „Nu ştiu dacă a fost o alergie sau corpul ei nu a suportat anestezia, dar medicii nu i-au făcut toate analizele. După ce a intrat în comă, i-au făcut un RMN şi au văzut că lichidul de la coloană a ajuns în creier, unde i-a declanşat o presiune intercraniană”, afirmă Grigore Andronie. Acesta susţine că, în timp ce Ramona Ionescu era în comă, a fost cu analizele la un spital din Austria, doctorii de acolo afirmând că omologii lor timişorenii au tratat cu superficialitate cazul şi nu au făcut toate analizele necesare înainte de administrarea anestezicului. „Nu avem o plângere scrisă, aşteptăm rezultatul autopsiei, care va veni în 30 de zile, şi abia apoi se va decide dacă va începe o anchetă. Conducerea spitalului a purtat mai multe discuţii cu medicii care au participat la acest caz. Anestezistul, dr. Antoniu Brânezu, a declarat că anestezia s-a desfăşurat cu respectarea principiilor şi protocoalelor de anestezie generală, substanţele folosite sunt cele uzuale, standard, în dozele uzuale, iar monitorizarea pacientei a fost continuă şi complexă”, a declarat Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al SCJUT.
Comentarii prin facebook