Nu cred că există o persoană, mai ales în rândul sexului frumos, care să nu-şi dorească să slăbească sau să se menţină în limitele unei greutăţi de adolescent.
Dacă ai ajuns la concluzia că e necesar să slăbeşti, nu apela la diete restrictive, înfometare sau medicamente. Rezultatele vor fi temporare, iar consecinţele te pot afecta pe termen lung. Când începi o cură de slăbire este bine să ştii că există alimente anti-grăsime, care necesită pentru digestie o cantitate de calorii mai mare decât cea pe care o furnizează, contribuind astfel la diminuarea ţesutului adipos. Ele au fost denumite de nutriţionişti „alimente cu calorii negative”, deoarece nu adaugă calorii alimentaţiei noastre, în schimb „mănâncă” grăsimi pentru a fi digerate, favorizând epurarea celulelor grase. Dacă vă place să mâncaţi, dar în acelaşi timp vă doriţi să pierdeţi în greutate, puteţi să vă construiţi o dietă care să conţină cât mai mult astfel de alimente anti-grăsime. Atenţie însă, nu limitaţi prea mult numărul caloriilor, deoarece veti determina încetinirea metabolismului şi nu veţi mai obţine acelaşi randament în pierderea greutăţii. Iată care sunt aceste alimente: dovlecel, ceapă, fasole verde, grepfruit, ridichi, menta, mango, mere, sfeclă, sparanghel, varză chinezească, varză de Bruxells, ţelină, usturoi. Alături de ele sunt plante, legume, fructe care vor potenta acest efect de pierdere a grăsimilor, cum ar fi: ardeiul iute, cicoarea, castanele comestibile, lămâia, kiwi, ghimbirul, coada-calului, orezul brun. Măresc gradul de eliminare a toxinelor din corp afinele, gulia, napii.
Comentarii prin facebook