Stirile din ziua: 28 aprilie 2011

Poli preia sefia Ligii I

Poli este liderul Ligii 1, după remiza înregistrată de Oţelul Galaţi, acasă, în faţa lui Gaz Metan Mediaş. Gălăţenii au ratat un penalty în minutele de prelungire şi au pierdut astfel prima poziţie în clasament.

Nunta regala, in HD

Nunta anului se vede pe ecran mare la Timişoara, nu oricum, ci în calitate HD. Vineri, începând cu ora 12,30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, va putea fi urmărită transmisia TVR HD a nunţii regale britanice, dintre ASR Prinţul William şi Catherine Middleton.

Targ de gradinite la mall

Părinţii aflaţi în căutarea celei mai bune grădiniţe şi oferte educaţionale pentru copiii lor sunt aşteptaţi la Iulius Mall, în perioada 6-8 mai. Aici va avea loc un târg special, care va reuni grădiniţele particulare din oraş şi firmele care au domeniul de activitate legat de copii.

StudentFest implineste 20 de ani

Cel mai mare festival studenţesc de artă din România, Studentfest, începe pe 2 mai la Timişoara. Cea de-a 20-a ediţie a festivalului va reuni zeci de artişti, majoritatea în curs de devenire. Bugetul pentru cele opt zile de festival, grupate sub tema „Compromis”, este de 15.000 de euro.

Gheorghe, Nicolae, Petru, Ion, Maria… nu mai bine suna Sorinel?

Şi mielul pe care l-am mâncat cu ocazia sărbătorilor pascale a fost tăiat de priceputul cioban după un atent sondaj de opinie, făcut în stână. Evident că, democraţie fiind, mielul tocmai mâncat putea să trăiască bine-mersi până să ajungă berbec, dar n-a fost să fie, pentru că o analiză sociologică l-a dat pe el favorit să obţină onoarea de a deveni drob pe masa mea din sufragerie.

Super DJ-i din Europa se intalnesc la Jimbolia

Cea de-a doua ediţie a Jimbolia Electronic Music Festival va avea loc în 14 mai, la eveniment confirmându-și prezenţa mai mulţi invitaţi speciali din aria muzicii electronice, printre care şi celebrul Alex Niggemann. Organizatorii au anunţat şi că aceia care vor participa la festivalul din oraşul Jimbolia vor avea parte şi de o petrecere de încălzire în Timişoara.

Drumurile din Romania au cam ramas in Evul Mediu

E plină România de maşini ultimul răcnet şi şoferi care se laudă că-şi strunesc cu măiestrie sutele de cai putere de sub capotă. Din acest punct de vedere, parcul auto naţional rivalizează cu succes cu acelea din ţările europene dezvoltate. României îi lipsesc însă şoselele, ca să nu mai vorbim de autostrăzi.

Ruga la Caransebes

Sfârşitul de săptămână aduce, la Caransebeş, o mulţime de evenimente destinate marelui public, grupate în „Ruga de la oraş”. Manifestarea este organizată de Primăria Caransebeş şi Casa Municipală de Cultură „George Suru”.

Top