Stirile din ziua: 5 aprilie 2011

Eoliana in premiera, la Oravita

Prima eoliană dintr-un proiect eolian de 9MW a fost instalată la Oraviţa. Este vorba despre prima investiţie în producerea de “energie verde” în vestul ţării. Restul eolienelor vor fi montate până la finele lunii mai.

Incepe saptamana cafenelelor

Cafékultour – Săptămâna cafenelelor, eveniment organizat în parteneriat de Institutul francez şi Centrul Cultural German din Timişoara, are loc anul acesta pentru a şaptea oară consecutiv. De data aceasta, de la ora 19, în fiecare seară, se întâmplă ceva în următoarele localuri: Club Bunker, Bruiaj, Spirit Cafe, Carturesti, Bugar’d pub, club Taine. Cafékultour este o

Alin Nica

În urmă cu şapte ani, Alin Nica era o adevărată speranţă, dacă nu pentru politica locală, măcar pentru administraţie. La numai 24 de ani neîmpliniţi, el devenea cel mai tânăr primar din ţară, fiind ales edil-şef al nou înfiinţatei comune Dudeştii Noi. Şi nu a fost deloc uşor, fiind atunci o perioadă în care PSD controla mai totul, de la mass-media până la traficul de cocaină.

Programul curateniei de primavara

Maşinile Retim vor ridica, marţi, deşeurile din perimetrul Calea Bogdăneştilor (între Bd. Cetăţii şi Livezilor) – Livezilor – Mircea cel Bătrân (între Livezilor şi Tazlău) – Lt. Ovidiu. Balea – Cloşca – Bd. Cetăţii (între Cloşca şi Calea Bogdăneştilor).

Amintiri din „Epoca de aur” (VI): Filiera ceasornicarilor

În „Epoca de aur”, statul român, prin instituţiile subordonate, a găsit mereu cele mai ingenioase metode de a pune mâna pe valorile românilor. În România acelor vremuri, fiecare breaslă avea „oameni descurcăreţi”, implicaţi în tot felul de afaceri. O meserie aparte era cea de ceasornicar. Bebe Bucur povesteşte cum a dat, din întâmplare, peste un astfel de meşteşugar şi care au fost surprizele.

Top