Stirile din ziua: 13 aprilie 2011

Zicu, ce punct chinuit!

Pandurii erau cât pe ce să strice seria invincibilă a lui Poli, şi doar geniul lui Zicu a făcut ca alb-violeţii să nu părăsească în genunchi stadionul „Dan Păltinişanu”. Jucătorii lui Dusan Uhrin au reuşit, din nou, să puncteze în minutele de prelungire, dar trebuie să se trezească rapid la realitate, dacă vor să aducă la Timişoara primul titlu din istorie.

Cornu: „Probabil domnul Grindeanu a inceput mai devreme campania electorala”

Georgică Cornu, patronul firmei Confort şi preşedintele CCIAT, răspunde acuzaţiilor venite din partea administraţiei locale. Viceprimarul Sorin Grindeanu a declarat, în mai multe rânduri, că este nemulţumit de lucrările pe care le execută această societate la drumurile din oraş.

Spectacol in memoriam Lucian Blaga, cu participarea fiicei poetului

Dorli, fiica poetului Lucian Blaga, vine la Timişoara, pentru a asista la premiera spectacolului „Manole”, o coproducţie a Mitropoliei Banatului, Teatrului Naţional şi Operei Naţională Române. Evenimentul va avea loc chiar în Duminica Floriilor, la cererea expresă a IPS Nicolae, mitropolitul Banatului, ocazionată de comemorarea a 50 de ani de la moartea lui Lucian Blaga.

Timisoara muzicala si academica

Artişti, muzicologi şi pedagogi din Italia, Germania, Luxemburg şi SUA participă, în perioada 13-20 aprilie, la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional Timişoara Muzicală Academică. Evenimentul este organizat de Facultatea de Muzică şi Consiliul Judeţean Timiş, în colaborare cu Filarmonica Banatul şi Musikschule Silvia Cosmina Stitzl (Stuttgart).

Lucian Cotora, arestat pentru 29 de zile

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început cercetarea penală a lui Lucian Cotora, fostul consilier local din Moraviţa. Acesta este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, dare de mită, în formă continuată şi două infracţiuni de contrabandă.

CJAS a stabilit bugetele spitalelor

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a împărțit 109 milioane de lei celor 20 de spitale din județ. Bugetele sunt stabilite pentru perioada ianuarie – mai, dar actul oficial prevede că lista este valabilă până la finalul lunii martie.

Un fost politist si-a impuscat sotia si fiica

Fostul şef al Serviciului de Arme şi Muniţii al Inspectoratului de Poliţie Dolj, Nelu Gruia, şi-a împuşcat mortal soţia. Bărbatul şi-a împuşcat şi fiica, de 24 de ani, iar apoi a încercat să se sinucidă. Fiul său, de 20 de ani, a asistat la toată scena. Fostul poliţist a murit pe masa de operaţie.

Romani in greva, in Cipru

Au plecat să muncească în străinătate, în speranţa unui trai mai bun, dar sunt trataţi ca sclavii. E povestea mai multor români, printre care şi un timişorean, angajaţi cu forme legale ai unei companii cipriote. Oamenii sunt în grevă de aproape o săptămână, iar autorităţile române de la Nicosia nici măcar nu-i bagă în seamă.

Top