Stirile din ziua: 22 aprilie 2011

RCM a punctat noua eseuri!

RCM Universitatea de Vest Timişoara a reuşit ce-a de-a doua victorie din Superligă. Elevii lui Alexandru Domocoş au învins Clujul cu 59-10, într-un meci în care a revenit pe teren şi Burcea.

Traditii de Paşte, respectate din generatie in generatie

Până în Joia Mare trebuie terminată curăţenia, în seara aceleiaşi zile se vopsesc ouăle, iar în Vinerea Mare nu se coace nimic. Bucătăriile se umplu din nou, sâmbătă, când se pune la fiert ciorba şi se aşază în cuptor friptura. Fiecare familie are însă propriile obiceiurile pe care le respectă întotdeauna la marile sărbători.

Rochii de mireasa, in parada

În clubul Zambara a avut loc, seara trecută, un eveniment dedicat special tinerelor care se pregătesc să devină mirese. Este vorba despre o paradă a rochiilor pentru această zi deosebită, prezentată de modelele agenţiei Platinium Models

Sub privirile politiei veterinare, în pietele timisorene s-au vandut mii de miei modificati genetic

Am observat că presa de investigaţie nu mai are inimă nici măcar de sărbători. Ministrul Botiş, de la Muncă, a fost obligat să demisioneze de insistenţa mass-media şi din ordinul şefului său de la guvern. Un alt caz este urmărirea de către Adevărul de Seară a traseului bunătăţilor de Paşti de la directorul Apelor Române Banat, liderul PSD Timiş Titu Bojin, şi până la ceva mahări pe ramură de la Bucureşti.

Obiceiuri in Vinerea Mare

Vinerea Mare este zi de mare doliu pentru creştini, pentru că, în această zi, a fost răstignit şi a murit Hristos. Nu se oficiază liturghia, considerată jertfa nesângeroasă a Mântuitorului, în chipul pâinii şi al vinului, iar cele două jerfe nu pot fi făcute în aceeaşi zi. Seara este oficiată denia Prohodului.

Top