Mai mult din jumătate din cele două milioane de euro pe care Primăria Timişoara îi investeşte în reabilitarea Parcului Copiilor ajunge în conturile deja celebrei firme Drufec SRL.
Parcul Copiilor a stat în paragină timp de opt ani. Apoi, primăria a găsit fonduri pentru reabilitarea lui şi, culmea coincidenţei, el urmează să fie inaugurat chiar în timpul campaniei electorale de anul viitor. Pe multă lume a surprins faptul că, în primăvară, s-a anunţat că lucrarea a fost încredinţată SC Horticultura, societate a Consiliului Local Timişoara. O chestiune normală la urma urmei, având în vedere că este vorba de o firmă a municipalităţii. Mirarea a venit însă pe motiv că, la o lucrare cu atât de mulţi bani, nu este implicată SC Drufec, firmă „abonată”, în ultimii zece ani, la fondurile provenite de la municipalitate. În cazul de faţă, este vorba despre 8,7 milioane de lei (87 de miliarde de lei vechi). Drufec a devenit celebră din cauza contractelor pe care le are cu primăria, infinit mai multe decât Horticultura. În plus, a vândut primăriei firul de iarbă la preţ de orhidee, iar salcâmul olandez, la preţul unei pădurici. Firma este protejată în primărie de Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu, dar şi de şeful direct al acestuia, viceprimarul Adrian Orza.
Drufec n-a rămas însă pe dinafară în cazul Parcului Copiilor, chiar dacă a intrat în schemă pe uşa din dos. La finalul lunii iunie, primarul Gheorghe Ciuhandu anunţa că parcul este reabilitat de un consorţiu format din Horticultura, Drufec şi SC Cons Electrificare. Nu a spus însă care este ponderea fiecărei firme în acest proiect. Astfel, cu toate că e lider în asociere, Horticultura deţine cea mai mică pondere, respectiv 12%. Aceeaşi pondere îi revine şi din bani. Cons Electrificare, care se ocupă de partea electrică şi canalizări, deţine 30%. Restul, adică 58% din bani, revin, şi de această dată, celei mai iubite societăţi din istoria Primăriei Timişoara: SC Drufec SRL.
Comentarii prin facebook