A doua ediţie a conferinţei naţionale organizate de Terapia prin artă „Doina Pocioianu” a adus la Timişoara, pentru două zile, vineri şi sâmbătă, 80 de specialişti din România şi din Marea Britanie.
Tema principală a conferinţei este importanţa modelării emoţiilor, cu ajutorul terapiei prin muzică sau al art-terapiei. „Trăim vremuri în care părinţi din toată lumea simt nevoia să comunice mai profund la nivel emoţional cu copiii lor. Mai mult decât orice jucărie constisitoare. Inteligenţa emoţională pe care părintele o dezvoltă în sufletul copilului lui rămâne cadoul de viaţă cel mai important pe care îl face. Fericirea nu înseamnă neapărat sănătatea trupului, ci sănătatea emoţiilor”, explică dr. Manuela Borlea, preşedintele organizaţiei timişorene.
Specialiştii spun că, asemeni undelor radio care nu se văd, dar se aud, sentimentele, emoţiile, stările sufletului sunt invizibile pentru cei mai mulţi dintre noi, dar strigă în tot trupul atunci când vor să ne comunice. Copiii ştiu ce simt, dar au nevoie să înveţe să exprime ceea ce simt. Tocmai de aceea, conferinţa de la Timişoara caută să popularizeze cele mai bune practice în domeniu, bazate pe cercetare şi observaţii din partea celor mai buni art-terapeuţi. „Orice emoţie înseamnă informaţie. În emoţie se află cu adevărat informaţia despre noi înşine, despre copilul cu care lucraţi. Nu sunt doar experienţe fizice, mentale, psihice, ci şi adevărate uragane de informaţie pură. Tristeţea cea mai mare devine valoroasă dacă îi dăm voie să ne comunice acel lucru important cu care a venit la noi. Bucuria nu poate veni decât pe tărâmul acceptării a ceea ce suntem şi ceea ce simtim”, a mai spus Borlea.
Comentarii prin facebook