A dat cu Legea sănătății de toți pereții, scoțând oamenii în stradă, iar ulterior consilierul prezidențial Vergică Gălușcan – sau Virgil Păunescu – s-a întors la Timișoara. El s-a implicat în campania electorală pentru alegerile la UMF, în favoarea candidatului Dorel Săndesc. Pentru același candidat fac lobby Horia Cristian și Mihai Ionac. Toți trei vizează funcțiile de prorector.
În mediul sanitar, Dorel Săndesc, șeful Clinii ATI din Spitalul Județean, are o imagine de băiat bun, lucru care l-a făcut să candideze la funcția de rector al UMF la alegerile din 27 februarie. Vorba populară „băiat bun, dar l-a stricat anturajul” se aplică însă și în cazul lui. Pe lângă susținerea asumată plenar a președintelui PD-L Timiș, Constantin Ostaficiuc, Săndesc are și susținerea unei triplete care a condus sistemul medical din Timiș. O tripletă pe care oamenii din domeniu nu o regretă sub nicio formă și pe care nu ar dori-o reîntoarsă la putere. Liderul acestei triplete este Vergică Gălușcan, sau Virgil Păunescu, consilier prezidențial pe probleme de sănătate. El a fost director al Spitalului Județean Timișoara în 2005, după care a fost promovat la București ca secretar de stat în Ministerul Sănătății. În 2006 a încercat o lovitură la adresa ministrului Eugen Nicolăescu, al cărui post îl țintea. Lovitura a eșuat, Păunescu a fost disponibilizat din minister, dar a fost salvat la Cotroceni de Traian Băsescu, om căruia îi plac la nebunie oamenii din servicii. Păunescu este unul din principalii colaboratori ai mult contestatului proiect de Lege a sănătății, care a provocat scandalul cu Raed Arafat și ieșirea oamenilor în stradă.
Al doilea om din acest trio este deputatul PNL Horia Cristian, fost director adjunct al Spitalului Județean, iar între 2006 și 2008 președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Timiș. Echipa este completată de Mihai Ionac, fost director al Spitalului Județean, cu un mandat presărat cu nenumărate scandaluri. Deși legea la care a lucrat Păunescu a fost retrasă, ea urmează să fie reintrodusă în discuții după câteva modificări de formă. Unul dintre cele mai controversate capitole ale proiectului se referă la organizarea spitalelor. Astfel, acestea ar putea fi organizate ca instituții publice, asociații, fundații sau societăți comerciale. Proprietarul spitalului ar putea decide schimbarea statutului organizatoric într-una din cele patru forme cu avizul Ministerului Sănătății. Or, în lumea medicală din Timișoara se vorbește că un fel de cobai ar putea fi chiar Spitalul Județean, aflat în pragul falimentului, numai bun de privatizat de către „băieții deștepți” din domeniu. Printre aceștia se numără și tripleta de mai sus. Toți cei trei componenți ai acesteia au mari șanse să ajungă prorectori în cazul în care Dorel Săndesc va câștiga scaunul de rector. Iar șeful Clinicii ATI s-ar putea dovedi doar o marionetă a tuturor celor care se învârt acum în jurul lui, de la Ostaficiuc la tripleta Păunescu – Cristian – Ionac.
Comentarii prin facebook