Miting anti-Patapievici in fata UVT

Sâmbătă se anunță o zi agitată la Universitatea de Vest. La prânz este programată ceremonia prin care Horia-Roman Patapievici va fi făcut Doctor Honoris Causa. Aceasta va fi precedată însă de un miting de protest al celor care sunt împotriva acordării distincției.

Zeci de intelectuali vor protesta sâmbătă, în faţa Universităţii de Vest împotriva decernării titlului de Doctor Honoris Causa lui Horia Roman Patapievici. Mitingul a fost organizat de prof. univ. Viorica Bălteanu, care este și autoarea unui protest semnat de mai mulţi profesori, scriitori, artişti, istorici şi ingineri. Protestul a fost transmis rectorului Marilen Pirtea şi preşedintelui Senatului UVT, Ioan Talpoş. „Cei care au fost de acord cu acest protest au primit ameninţări. A început represiunea stalinistă în UVT împotriva semnatarilor. Îi reproşăm lui Patapievici că a călact în picioare istoria României. Nu există vreo persoană care să-i urască atât pe români şi valorile noastre ca Patapievici”, afirmă Viorica Bălteanu. Deși aceasta spera în anularea ceremoniei, rectorul Marilen Pirtea este categoric. „Am înţeles că mulţi dintre cei trecuți ca semnatari ai protestului şi-au retractat poziţia, după ce au aflat despre ce e vorba. Eu nu am decis nimic. Senatul a decis acordarea acestui titlu în vremea în care eu nu eram rector. Nu cred că vor fi probleme. Cu tot respectul pentru semnatari, pe acea listă sunt foate mulţi exponenţi ai trecutului universităţii noastre. Noi mergem înainte şi nu ne raportăm la ce a fost”, spune Pirtea.
De acord cu protestul anti-Patapievici sunt şi doi preşedinţi de partide politice din Timişoara. Titu Bojin, liderul PSD Timiş, ne-a spus că a fost de acord ca numele lui să-i apară pe listă, deoarce Patapievici a călcat de mai multe ori strâmb. Și șeful PRM Timiş, Grigore Trif, este de acord cu protestul anti-Patapievici. „Mă alătur necondiţionat grupului de adevăraţi intelectuali timişoreni care protestează împotriva atribuirii titlului de Doctor Honoris Causa lui H.R. Patapievici. Ţin la blazonul Timişoarei ca oraş universitar de tradiţie şi nu pot fi de acord cu impostura. Un antiromân ce clamează că «România este o cocină de 23 de milioane de omuleţi patibulari taraţi» nu poate fi onorat de oraşul nostru. Ochelarii şi morga intelectuală afişată nu pot ascunde omul sardonic şi infatuat”, afirmă Trif.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

nepotu novac a spus: (martie 16th, 2012 at 19:59 )

Marilen Pîrţea asta mi se pare cam infatuat pentru valoarea , adica non-valoarea, pe care o are. Cred ca e o rusine a intregii comunitati academice timisorene faptul ca un asemenea „nimeni” a ajuns rector al Universitatii de Vest. Sper din suflet ca USL sa castige alegerile generale si sa-i curete aceste non-valori ridicate de PDL si basisti in toate sectoarele vietii publice, sociale si profesionale.

dan a spus: (martie 16th, 2012 at 21:00 )

AFARA CU JIDOVEII SINECURISTI!

Marilena Pîrț Potaipievici a spus: (martie 16th, 2012 at 23:29 )

– OMULEȚI PATIBULARI RATAȚI DIN TOATE ȚĂRILE, UNIȚI-VĂ ! ! !

nela a spus: (martie 17th, 2012 at 01:53 )

Jos Patapievici ciuma Romaniei! Rusine UVT!

Anticiumeti a spus: (martie 17th, 2012 at 10:32 )

GEOGRAFIA ROMÂNIEI: „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI: – „23 de milioane de omuleţi patibulari.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53) – „Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 34) –
„Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

LIMBA ROMÂNĂ: „Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…“ (din „Politice“ …de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

ISTORIA ROMÂNILOR:

„Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut.
Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.” (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

CULTURA ROMÂNILOR:

„Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta (SIFILISUL, nota mea ) românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 49)
„Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.“ (Din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56) „România are o cultură de tip second hand“ a enunţat în-tr-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista „Rost“ nr.24/ 2005)

VIITORUL ROMÎNIEI:
„Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană.“ (după Viorel Patrichi în Revista „Rost“ nr. 24 / 2005) CELE de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului „POLITICE“ apărut în 1996 în Editura Humanitas; citate şi în Revista „ROST“ NR.24 / 2005.

lorin a spus: (martie 17th, 2012 at 12:43 )

patapievici nu merita sa primeasca aceasta distinctie… ma bucur ca sustin protestul unii lideri politici si oameni de valoare din timis.

NONY a spus: (martie 17th, 2012 at 13:56 )

Radiografia intelectualului plaiului mioritic de tipul lui Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Vladimir Tismaneanu sau Gabriel Liiceanu este cea a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un fund/cur, fara sira spinarii. Toata istoria, ulterioara lui Traian Basescu, va urina atat pe mojicia prezidentiala a magarului din Carpati dar mai ales pe acesti intelectuali care au girat si gireaza la conducerea tarii noaste pe neamul prost al Europei, cu un comportament care frizează patologicul! Politica lui „ba pe-a ma-tii” a facut din cocalar Basescu si P.D.-L. un mare bordel . Traim in tara in care stoarfele sunt doamne sau ministru iar cocalarii domni sau presedintele tarii!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Să vină Rapidul! ASU Politehnica, neînvinsă în amicale

Politehnica a obținut o nouă victorie în ultimul amical al iernii. A fost 2-1 (2-0) cu FK Zemun, echipă din eșalonul secund al Serbiei. Înaintea partidei a avut loc prezentarea lotului alb-violet pentru sezonul de primăvară. O vreme însorită și o ambianță deosebită, asigurată de cele două galerii – pentru că Zemun a fost însoțită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Să vină Rapidul! ASU Politehnica, neînvinsă în amicale
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim, director general ADR Vest

Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Un succes din toate punctele de vedere, Programul Operaţional Regional va oferi regiunii Vest sume şi mai importante pentru finanţarea investiţiilor publice, dar şi în domeniul privat, firmele fiind un punct important în dezvoltarea regiunii. Cea mai importantă modificare referitoare la noua sesiune de finanţare a POR se referă la sumele alocate, regiunea de vest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Polițiștii timișeni au făcut razii, în noaptea care a trecut, pentru depistarea șoferilor care nu respectă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor, pe raza întregului județ. Au fost aplicate amenzi de 85.170 de lei. În data de 22 spre 23 februarie, polițiștii au acționat în Timiș pentru prevenirea activităţilor infracţionale, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Razii în județul Timiș. Polițiștii au reținut 19 permise de conducere
Politehnica a obținut o nouă victorie în ultimul amical al iernii. A fost 2-1 (2-0) cu FK Zemun, echipă din eșalonul secund al Serbiei. Înaintea partidei a avut loc prezentarea lotului alb-violet pentru sezonul de primăvară. O vreme însorită și o ambianță deosebită, asigurată de cele două galerii – pentru că Zemun a fost însoțită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Să vină Rapidul! ASU Politehnica, neînvinsă în amicale
Primul vestitor al primăverii în România este Mărțișorul, care se oferă de 1 martie doamnelor și domnișoarelor. La ieșirea de la slujbele bisericii romano-catolice, credincioșii pot cumpăra mărțișoare pentru a sprijini Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice ”Casa Milostivirii Divine” din Timişoara. Surorile Congregaţiei Fiicelor Sf. Francisc de Assisi, cărora le aparţine iniţiativa înfiinţării Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mărțișoare în bisericile romano-catolice pentru sprijinirea Centrului de Îngrijire Paliativă Hospice ”Casa Milostivirii Divine” din Timişoara
Endometrioza este o boală persistentă, cronică, simptomele specifice pot fi resimțite în ciuda tratamentului medical și/sau chirurgical aparent adecvat. Boala poate afecta calitatea vieții pacientelor din cauza durerii debilitante, a impactului emoțional cauzat de tulburările de fertilitate, a sentimentelor de furie și frustrare cauzate de reapariția bolii sau a incertitudinii cu privire la posibilele intervenții chirurgicale repetate.
Citeşte tot articolul Citeste articolul De ce este necesar un centru de excelență în endometrioză?
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalul Artelor Timişorene se va desfăşura în perioada 1 – 7 iunie 2020. Din dorinţa de a încuraja artiştii locali, profesionişti sau amatori, studenţii, elevii, toţi timişorenii creativi şi pasionaţi de cele şapte arte, Primăria Municipiului Timişoara îi invită pe cei care doresc să participe la Festivalul Artelor Timişorene, să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Casa de cultură a Municipiului aşteaptă depunerea de proiecte pentru Festivalul Artelor Timişorene
Top