Stirile din ziua: 17 martie 2012

Poli e lider datorita „dublei” lui Axente

Primul joc oficial din 2012 a însemnat şi prima victorie a Politehnicii Timişoara, care s-a impus destul de lejer pe terenul celor de la FC Bihor Oradea. Trupa pregătită de Vali Velcea s-a ţinut de promisiunea făcută liderilor politici din judeţul Timiş şi a câştigat primul joc din retur, în speranţa că negocierile pentru preluarea echipei vor avea un final fericit.

HR Patapievici, Doctor Honoris Causa cu zece contestatari / FOTO

Anunțata manifestație împotriva decernării titlului de Doctor Honoris Causa lui Horia Roman Patapievici n-a reușit să adune mai mult de zece persoane, dintre care nu putea lipsi revoluționarul Lorin Fortuna. Președintele Institutului Cultural Român a discutat cu protestatarii de pe scările UVT, iar finalul ceremoniei din Aula Magna a ținut o prelegere despre Eminescu.

Reexaminarea taxei judiciare de timbru

Promovarea unei acțiuni civile în instanță implică, cu foarte puține excepții, plata unei taxe judiciare de timbru și a timbrului judiciar aferent. Aceste taxe reprezintă în fapt costul pe care statul îl percepe pentru rezolvarea pe cale judiciară a problemei deduse judecății, cuantumul taxelor judiciare de timbru fiind stabilit printr-un act normativ ce a cunoscut mai multe modificări de-a lungul timpului.

Un jurnalist de investigatii din Bagdad isi reface viata la Timisoara

La 26 de ani, un jurnalist de investigații din Bagdad a înțeles că singura lui șansă de a rămâne în viață este să fugă din Irak. A plătit pentru asta o mică avere, a călătorit în condiții greu de imaginat și, la granița cu Ungaria, a fost descoperit de polițiștii de frontieră. Din acel moment, viața lui Maher Al Mashhadani s-a schimbat radical.

Fonduri pentru ONG-uri in domeniul inovarii civice

Fondul pentru Inovare Civică este un instrument de finanţare propriu al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), menit să sprijine iniţiative inovatoare civice ale ONG-urilor, şi este susţinut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe şi donatori privaţi din România, reprezentaţi până în acest moment de OMV PETROM şi Raiffeisen Bank prin campaniile de responsabilitate socială.

Top