Lupte fratricide la PRM Timis: Mardari vs. Tirnea

Se ascut cuţitele în filiala PRM Timiş. Prim-vicepreşedintele PRM Timiş, Ludovic Mardari, şi o parte a Biroului Executiv al organizaţiei judeţene PRM îl critică public pe preşedintele Livius Ţîrnea. Acesta îi numea „pigmei” pe cei 27 de preşedinţi ai filialelor judeţene care îl contestă pe Vadim Tudor.

După o lungă perioadă de liniște, Ludovic Mardari iese în faţă şi trimite un comunicat prin care el şi o parte a Biroului Executiv al PRM Timiş fac opinie separată de preşedintele organizaţiei judeţene, Livius Ţîrnea. „Considerăm că preşedintele nostru, Livius Ţârnea, a comis o eroare trimiţându-vă acel comunicat de presă în care îi jigneşte pe cei 27 preşedinţi PRM de filiale judeţene, semnatari ai unei scrisori, adresată domnului Vadim. (…) Precizăm că ne delimităm de jignirile preşedintelui interimar al PRM Timiş. Ele nu sunt de acceptat nici faţă de adversarii politici, darmite faţă de propriii colegi de partid”, spune prim-vicepreşedintele PRM Timiş, Ludovic Mardari.

Fostul deputat din perioada de glorie a PRM (2000-2004) susţine că membrii Birolui Executiv Timiş al PRM, inclusiv preşedintele Livius Ţîrnea, au semnat şi trimis, acum o lună, o scrisoare lui Corneliu Vadim Tudor, prin care urmăreau impulsionarea activităţii PRM.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Dr. Livius Tirnea a spus: (aprilie 8th, 2013 at 21:07 )

Am luat la cunoştinţă cu surprindere poziţia domnului ing. Mardari referitor la opiniile mele de ieri din presă. În seara zilei de ieri m-a sunat şi m-a felicitat pentru atitudinea adoptată. Cred că supărarea dumnealui provine din faptul că la ultima şedinţă de birou executiv judeţean am îndrăznit să pun ca prim punct pe ordinea de zi interzicerea activităţilor de partid în sfânta zi de duminică, cu excepţia cazurilor de forţă majoră, PRM fiind un partid cu o latură profund creştină. Menţionez că nu sunt supărat pe nimeni, nici pe domnul Mardari, nici pe acea parte a biroului executiv care „face opinie separată”, nici pe cei care m-au sunat să mă înjure în urma poziţiei mele de ieri, ori au postat comentarii răutăcioase la adresa mea, un bun creştin trebuind să ştie şi să ierte cât să îşi şi ceară iertare atunci când greşeşte. Eu am tăria să-mi cer iertare faţă de aceia din cei 27 de preşedinţi care se simt cu sufletul curat şi vor binele partidului şi al preşedintelui său şi vreau să le ofer tuturor acestora, precum şi Poporului Român atât de greu încercat o bijuterie poetică a celui pe care l-am comparat cu marile personalităţi interbelice. Acesta e unul dintre motivele pentru care nu mă dezic de Corneliu Vadim Tudor şi-i voi combate pe cei care-l lucrează mişeleşte:

SFINTELE PAŞTI

Corneliu Vadim Tudor, octombrie 2008

E Paştele, prieteni, pe-o cruce de lumină
Mântuitorul nostru la noapte o să vină
Va da deoparte piatra cu braţul Lui cel sfânt
Soldaţii or să cadă netrebnici la pământ
Nu are chip de înger, nici voce de copil
E aburul psaltirii pe fluviul lui April
De veţi vedea în iarbă icoana unui miel
Împărăţind o lume – să ştiţi că este El
Cutreieră prin haos de două mii de ani
Azi îl trimite Tatăl din nou la Ghetsimani
E semn înalt că vine şi nu va mai pleca
Ticăloşită-i lumea şi epoca e grea
Ucide fiu pe tată şi maica pruncul său
E foamete, şi spaimă, şi-o ducem tot mai rău
E vremea de pe urmă, Sodoma stă să cadă
Catapeteasma lumii plezneşte ca o spadă
Azi nu mai e ruşine, nici frică de păcat
Devine tâlhăria politică de stat
În numele iubirii de oameni şi dreptate
Se minte şi se fură, se spulberă tratate
Parcă întreaga spumă de drojdie şi sânge
A veacului acesta pe frunte ni se strânge
Ce-i de făcut ? Şi cine mai ştie calea bună ?
Popoarele par turme pe vreme de furtună
Biserica, ea însăşi, şi-a pângărit amvonul
În trâmbiţe tuna-va curând Armaghedonul
Şi-n larma asta surdă de arme funerare
Într-un halou de flăcări stă Îngerul călare
Aduce din înalturi o veste tuturora:
Nădejdea e în Domnul ! Nu disperaţi ! E ora !
Cu cât mai grea-i zăbala la gura unui veac
Din crucea răstignirii noi muguri se desfac
Azi înfloreşte lemnul pe care-a stat Isus
Cununi de lauri verde pe frunte I s-au pus
Îngenuncheaţi a rugă, smeriti-vă trufia
E Paştele ! E noaptea când a-nviat Mesia !
Încondeiate ouă cu picurări de ceară
În roşu, mov, albastru şi coajă gălbioară
Ispite ne trimite rubinul stins în vin
Împărtăşit cu frunze sfinţite de pelin
Bat clopote de aur spre slava lui Christos
Azi nu mai moare nimeni, tot omu-i mai frumos
Îngenunchiaţi pe brazda izvorului creştin
Arsura să vi-o stingeţi la râul cristalin
E vreme pentru toate: şi pentru milostenii
Şi pentru liturghia acestei nopţi de Denii
Jur împejurul nostru-i un câmp de lumânări
Dumnezeiască pace va fi în patru zări
Biruitor cu moartea pre moarte a călcat
Nu plângeţi ! Aleluia ! Christos a înviat !

Dr. Livius Ţîrnea,
Preşedinte al PRM Timiş

Un contribuabil a spus: (aprilie 9th, 2013 at 07:06 )

Candva am votat PRM,considerand ca era o solutie mai buna decat cea comunista ,condusa de Iliescu. Azi,din pacate,acest partid care ar fii trebuit sa ramana prezent pe scena politica romaneasca,cu un procent constant de 5-6/100, constatam ca datorita unor personaje de genul lui Tarnea ,PRM isi traieste ultimele clipe.
In loc sa construiasca o opozitie viabila si puternica la extremismul si sovinismul maghiar din Romania,un om dotat cu o cultura generala iesita din comun,dar bantuit de paranoia comunismului,CV Tudor,s-a dovedit ca ramane un mitic clasic,un fripturist fara scrupule,care a distrus in final si acest firav curent nationalist propagat prin PRM.
Tribunul nu a inteles niciodata ca acest partid trebuia sa se consolideze in Ardeal,si nu pe malurile Dambovitei,unde se gasesc cei mai multi vanzatori de tara. Au trecut prin acest partid figuri remarcante,de adevarati romani,care ar fii putut transmite un adevarat mesaj romanesc,dar tribunului i-a fost tot timpul frica de oamenii adevarati,pe care i-a jertfit fara mila atunci cand el a considerat ca au deja prea multa notorietate.
Un comportament pervers ,intalnit azi la toti politicienii de varf din Romania. Vadim a preferat tot timpul lingai nevertebrati, de genul limbricului Tarnea ,oameni care s-au bucurat sa-i duca geanta,sa-i plimbe cainii,sa-l invite intr-un studiou unde noroiul aruncat spre adversarii paranoicului poet comunist a improscat urechile si simturile telespectatorului oripilat ,in final ,de prestatia necotrolabilului mitic VC Tudor !!!!

Mardari Ludovic a spus: (aprilie 9th, 2013 at 09:32 )

Există o regulă de bază, conform căreia nu se face referire la o discuţie particulară decât cu acordul ambelor părţi. Mă văd nevoit să spun că domnul preşedinte interimar, Livius Ţîrnea, nu poate jura cu mâna pe biblie că am folosit cuvântul ,,a felicita”. Trebuie să-i traduc că a fost vorba de „a ironiza” din moment ce am făcut referire la utilizarea prea des a unor cuvinte, utilizare care, după cum se ştie, conduce la repetiţie neliterară. Este valabil acest aspect chiar dacă acele cuvinte sunt de natură religioasă.
Referitor la activităţile desfăşurate duminica. După cum se ştie, duminica, gesturile creştineşti sunt cel mai bine primite de Dumnezeu, ca să mă exprim în termenii agreaţi de domnul preşedinte interimar Livius Ţîrnea. Ca urmare, între orele 11 şi 12, în ultima duminică din fiecare lună, la sediul municipal al PRM din Timişoara, str. Eneas, nr. 28, se înmânează ajutoare sociale, pungi cu alimente, unor membri de partid aflaţi într-o situaţie materială deficitară. Cu acea ocazie, dacă tot ne-am adunat, mai schimbăm o vorbă, abordând câte o tematică de interes pentru fiecare dintre noi. Cine doreşte, în acea ultimă duminică din lună, poate să meargă şi la biserică, precum şi la acţiunea amintită anterior. Fondurile necesare cumpărării alimentelor se constituie din banii unor membri PRM, mai puţin preşedintele interimar Livius Ţîrnea, căruia nu-i permite religia să renunţe la 10 lei. Regret că a trebuit să fac aceste precizări.

Un neutru a spus: (aprilie 9th, 2013 at 14:20 )

Tanarul Presedinte PRM Timis, se vede treaba ca nu prea are treaba cu politica, mai mult cu adoratia pentru Vadim. Sunt convins ca nici mai batranul Vice , care e „putin” ateu, nu prea combate in termeni politici. Da’ e bine! Tineti-o tot asa, ca are cine sa faca si politica in aceasta parte a tarii!

un contribuabil suparat a spus: (iulie 21st, 2013 at 23:15 )

titlul articolului nu este corect . tehnic vorbind d-nul Tarnea nu este frate cu d-nul Mardari. Figurat vorbind un roman nu a fost niciodata frate cu un ungur … iar in al treilea rand Prm este un partid unde mebrii lui sunt colegi si nu frati. aceasta titulatura o folosim intr un cadru mult mai religios nu in cadrul unu partid.
acum revenind la problema de fond a articolului… d-nul Tarnea este un idealist, cu un spirit de poet.. d-nul Mardari un personaj foarte realist si oportunist . Tinand cont de faptul ca d-nul Mardari in anul 2004 a fost dat afara din partid pe fondul unor jocuri de culise pe care dansul le-a facut pt a indeparta pe d-nul Purceld de la sefia filialei PRM Timis , nu ma mira acum sa vad acelasi comportament de tradator…Este ca si sacalul care a simtit miros de sange si ataca .. In acest caz fiind vorba de caracterul integru al d-nului Tarnea si este adevarat de moliciunea dansului in conducerea filialei PRM TIMIS.. I N aceasta atmosfera d-nul Mardari si- a tesut panza de paianjen care a atins apogeul cu faptul ca dansul este unul dintre „prea-luminatele capete ” care au organizat asa zisa conferinta din 15 iunie prin care au incercat sa il destituie pe d-nul Vadim Tudor din functia de presedinte…acest personaj care nu are nici o farama de empatie pentru omul necajit crede ca se poate erija intr-un conducator potrivit idealurilor PRM…

patriot roman a spus: (iulie 21st, 2013 at 23:17 )

titlul articolului nu este corect . tehnic vorbind d-nul Tarnea nu este frate cu d-nul Mardari. Figurat vorbind un roman nu a fost niciodata frate cu un ungur … iar in al treilea rand Prm este un partid unde mebrii lui sunt colegi si nu frati. aceasta titulatura o folosim intr un cadru mult mai religios nu in cadrul unu partid.
acum revenind la problema de fond a articolului… d-nul Tarnea este un idealist, cu un spirit de poet.. d-nul Mardari un personaj foarte realist si oportunist . Tinand cont de faptul ca d-nul Mardari in anul 2004 a fost dat afara din partid pe fondul unor jocuri de culise pe care dansul le-a facut pt a indeparta pe d-nul Purceld de la sefia filialei PRM Timis , nu ma mira acum sa vad acelasi comportament de tradator…Este ca si sacalul care a simtit miros de sange si ataca .. In acest caz fiind vorba de caracterul integru al d-nului Tarnea si este adevarat de moliciunea dansului in conducerea filialei PRM TIMIS.. I N aceasta atmosfera d-nul Mardari si- a tesut panza de paianjen care a atins apogeul cu faptul ca dansul este unul dintre „prea-luminatele capete ” care au organizat asa zisa conferinta din 15 iunie prin care au incercat sa il destituie pe d-nul Vadim Tudor din functia de presedinte…acest personaj care nu are nici o farama de empatie pentru omul necajit crede ca se poate erija intr-un conducator potrivit idealurilor PRM…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Mall
Iulius Mall

Sport vezi arhiva Sport

ASU Politehnica Timișoara

Când își dorești puțin, nu obții nimic! Poli pierde pe final în fața Rapidului

Din nou o prestație de neînțeles a Politehnicii. Acum în fața Rapidului, în fața căreia a mai pierdut în acest an, tot acasă, tot după o evoluție ciudată. De data asta Poli a avut în mână jocul, dar efectiv l-a cedat pe final. Inexplicabil!  Alb-violeții au avut o primă repriză foarte bună. Au plimbat bine...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când își dorești puțin, nu obții nimic! Poli pierde pe final în fața Rapidului
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Pesta porcină

Pestă porcină într-o gospodărie din Lovrin

Un focar de pestă porcină a fost descoperit într-o exploataţie non-profesională din Lovrin. Ca atare s-au trasat zone de protecţie şi, respectiv supraveghere în jurul acestui focar.  Prefectul Zoltan Nemeth a convocat, astăzi, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Timiș, ca urmare a confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație non-profesională, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pestă porcină într-o gospodărie din Lovrin
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Luxoft

Munca într-o multinațională: patru avantaje de neratat, pentru care merită să te angajezi la Luxoft

Te întrebi dacă un job într-o companie multinațională este alegerea potrivită pentru tine? Atunci trebuie să știi că cei aflați în căutarea unei oportunități inedite de carieră o pot găsi chiar într-o astfel de organizație. De ce? Pentru că munca într-o companie multinațională îți oferă cel puțin patru avantaje majore, precum: Oportunități de dezvoltare profesională...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Munca într-o multinațională: patru avantaje de neratat, pentru care merită să te angajezi la Luxoft

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un focar de pestă porcină a fost descoperit într-o exploataţie non-profesională din Lovrin. Ca atare s-au trasat zone de protecţie şi, respectiv supraveghere în jurul acestui focar.  Prefectul Zoltan Nemeth a convocat, astăzi, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Timiș, ca urmare a confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație non-profesională, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pestă porcină într-o gospodărie din Lovrin
Se caută personal medical pentru o perioadă determinată la o unitate sanitară din oraș. Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” angajează pe perioada determinată: * 3 posturi – asistent medical debutant, structura de sprijin epidemiologic * 1 post – fiziokinetoterapeut debutant, structura de sprijin epidemiologic * 2 posturi – brancardier debutant, structura de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spitalul Militar din Timișoara face angajări
O păpușă, o mașină cu telecomandă, dulciuri. Lucruri banale pentru majoritatea copiilor din oraș, însă unii micuți, ai căror părinți se luptă cu sărăcia, doar visează la ele. Le va aduce Iepurașul? Acest lucru ar fi posibil doar cu sprijinul oamenilor cu suflet mare care donează hrană și îmbrăcăminte Două familii din Timișoara au primit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoreni cu suflet mare au făcut fericite două familii nevoiașe. Ce donații au primit/FOTO
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus, joi, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de droguri de risc. În perioada 01.03-14.04.2021, inculpaţii au cultivat droguri de risc, fără drept și în scop de comercializare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei arădeni care cultivau cannabis, arestați
Sala Sporturilor “Constantin Jude” (fosta Olimpia) va funcţiona cu destinaţie de centru de vaccinare în perioada 14-17 mai. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Sala Polivalentă a Centrului de Afaceri, dar în perioada 23 – 26 aprilie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJUS), convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Olimpia şi CRAFT se transformă în centre de vaccinare
 În judeţul Timiş există opt focare active de Covid-19, care se află în supraveghere epidemiologică, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Faţă de ziua precedentă n-a apărut niciun nou focar. Focarele active sunt: FIRMĂ PRIVATĂ UTVIN –  35 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere PENITENCIAR TIMIȘOARA– 21 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere PRIMĂRIA MOȘNIȚA NOUĂ–...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu au izbucnit focare noi de coronavirus în Timiș
Rata de infectare în Timişoara este azi 4,43, în scădere faţă de ziua precedentă, când era 4,51. La nivelul judeţului, rata este azi 3,89, tot în scădere față de ieri, când era 4,01. Cel mai mare coeficient de infectare din Timiș se înregistrează azi la Peciu Nou: 11,94. Astăzi, conform datelor furnizate de Direcția de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scade și azi rata de infectare cu covid la Timișoara
Top