Mircea Preunca, „omul perfect” pentru partidul lui Voiculescu

Mircea Preunca, fratele mult mai cunoscutului pedelist Daniel Preunca, a devenit vicepreşedinte al Partidului Conservator Timiş. Preunca pare a fi persoana ideală pentru partidul lui Dan Voiculescu. Ofiţer de securitate până în 1989, intrat apoi în SRI, Preunca este considerat un om pe care poţi pune baza dacă ai nevoie de informaţii despre cineva.

grapini si preunca

Noul vicepreşedinte a fost validat în urmă cu două săptămâni de Biroul Permament Judeţean PC Timiş. Preşedintele PC Timiş, Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, este încântată de noua achiziţie. „A venit la timpul potrivit. Mircea Preunca s-a alăturat echipei spunând «vreau să muncesc». I-am spus: «da, vino, prezintă-te». Şi-a făcut temele, a citit foarte bine doctrina noastră, a fost la şcoala tinerilor la Buziaş, iar tinerii au fost încântaţi cum le-a prezentat doctrina şi viziunea. Sunt sigură că în cadru organizatoric vom creşte foarte mult”, a spus Grapini. Fostul ofiţer de Securitate, intrat apoi în SRI a explicat de ce a ales să intre în PC. „Prezenţa mea în Partidul Conservator este ca urmare a mai multor elemente. Este insuficient cunoscută doctrina conservatoare. Prezenţa doamnei ministru aici, ca şef de filială, a fost un motiv, de asemenea, de a mă alătura partidului”, a spus Preunca.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

Un timisorean a spus: (octombrie 4th, 2013 at 19:12 )

Pai cine putea inta in fruntea org.locale a unui partid populat de umbrele trecutului,decat un membru cu legitimatie vizata la zi !!!
Romani,treziti-va !!! Ati vrut sa scapati de securistii lui Ceausescu,neavand macar habar cine sunt si cum actioneaza,si astazi votati fara nicio remuscare puii ,evoluati genetic,acelora pe care i-ati hulit,probabil,de frica !!!!!!

Cucu Bau a spus: (octombrie 5th, 2013 at 08:16 )

Se clatina scaunul doamnei. Nu dureaza mult si-i va lua locul. Si-au bagat mortu-n casa. Sa nu ziceti ca nu v-am spus. Stati cu ochi pe el !

Puscas Marin a spus: (octombrie 5th, 2013 at 09:53 )

Sa nu exageram totusi cu Securitatea su cu relele pe care i le atribuim la gramada, fara disocierile de cuvinta. Da, Securitatea a fost un organ represiv cu actiuni aflate in contradictie cu tot cea ce inseamna un minim standard al respectarii drepturilor omului. Dar asta a fost prin anii ’50-60. Ori acest domn Preunca nu stiu daca are mai mult de 65 de ani, ca sa il creditam ca si cadru activ in aceea perioada tulbure. In anii ’70-’80 Securitatea a indeplinit un rol de aparare a statului roman in primul rand impotriva imixtiunilor sovieto-moscovite sau a serviciilor tarilor „fratesti” din Tratatul de la Varsovia. Daca e sa gandim la rece in ultimele doua decenii ale comunismului din Romania, mai multe prostii au facut militienii decat securistii, a se vedea cazul inginerului Ursu, ucis de catre Militie. Securitatea intimida dar nu ajungea la aplicarea „solutiei finale”. Iar in zilele tulburi din Decembrie 1989 Securitatea a fost inculpata doar de catre cei care au avut de-a face cu ea in perioada de dinainte pe motiv ca reprezentau elemente de interes pentru diverse servicii discrete cu sediul prin Piata Lubianka din Moscova. Aia urlau ca Securitatea trage in popor cand securistii tremurau ascusi de teama ca vor fi scosi tapi ispasitori.

Republica Banat a spus: (octombrie 5th, 2013 at 12:20 )

Marine taci dracului ca numai prostii vorbesti. ‘UE la toti securistii, stiuti si nestiuti.

Ciolan a spus: (octombrie 5th, 2013 at 16:54 )

Conform raportului Curţii de Conturi, aeroportul a încheiat un contract cu SC Pre Quality SRl, reprezentată de Mircea Preunca, fost ofiţer SRI şi fratele pedelistului Daniel Preunca, acesta fiind şi şi cel care a furnizat şi echipamentele de spionare a angajaţilor.

Mezin a spus: (octombrie 5th, 2013 at 16:59 )

În calitate de consilier, Mircea Preunca “se obligă să execute servicii de consultanţă în domeniul activităţii aeroportuare”, mai precis de problemele de securitate. Auditorii Curţii de Conturi au constatat că rapoartele de activitate lunare nu erau înregistrate nici la emitent, nici la beneficiar. “În rapoartele de activitate lunară sunt menţionate activităţi curente, obişnuite (de altfel, sunt prevăzute şi în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al societăţii pentru care erau persoane angajate pentru aceste activităţi) şi nu activităţi speciale pentru care era necesară atragerea în activitatea de analiză a unor consilieri sau consultanţi pentru luarea unor decizii complexe de către directorul general”, se arată în raport. Suma cheltuită ilegal în această operaţiune a fost stabilită de cei de la Curtea de Conturi la 130.466 lei.

Mihai Mihaila a spus: (octombrie 5th, 2013 at 17:05 )

S.C. AGORA IT&C S.A.
Manager : Mircea Preunca
Spl. N. Titulescu, nr. 8
300158, Timisoara
Mobile: 0734.779.300
Phone/Fax: 0256.498.245
office@agoraitc.ro
http://www.agoraitc.ro

Charme a spus: (octombrie 5th, 2013 at 17:08 )

Utilizarea aplicaţiei AGORACOMM pentru vizualizarea datelor financiare pe fiecare societate în parte, a facturii detaliate pentru fiecare număr de telefon, a numărului de abonamente din flotă, statistici privind costurile pe societate şi abonat.

Caragui a spus: (octombrie 5th, 2013 at 17:12 )

Impus în funcţia de director al aeroportului de preşedintele PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, Sămărtinean şi-a luat ca şi consilier pe probleme de securitate de Mircea Preunca, fost ofiţer SRI, fratele consilierul judeţean PD-L Daniel Preunca. Acesta este şi administratorul firmei MT Systems SRL, care a avut contractele de instalare a sistemelor de supraveghere cu aeroportul. Contactat telefonic pentru a comenta operaţiunea ilegală de supraveghere, Cornel Sămărtinean s-a mulţumit să spună “nu comentez, la revedere”. Mircea Preunca a susţinut în schimb că “tot ce s-a făcut a fost legal. Nu s-a încălcat nici o lege. La intrarea în clădiri erau avertismente că sunt obiective supravegheate. Nu erau ascunse camerele. Erau la vedere. Sunt sisteme de supraveghere din comerţ. A fost înregistrare doar video, nici gând de înregistrare audio. Totul a fost legal”. Luni va fi depusă o plângere penală la Parchet de noua conducere a aeroportului pentru supravegherile ilegale.

Horse a spus: (octombrie 5th, 2013 at 17:15 )

Printre angajaţi se discută că supravegherile ilegale au surprins câţiva dintre cei monitorizaţi în ipostaze erotice.
În urma verificării echipamentelor descoperite, s-a stabilit că, de curând, au fost tăiate cablurile pentru înregistrările audio de la receivere, dar nu şi de la dispozitivele clandestine de supraveghere. Deşi au fost şterse o parte din înregistrările de la receivere, cei care au spionat au mai uitat câteva cadre filmate ilegal.

Un timisorean a spus: (octombrie 5th, 2013 at 19:27 )

Gunoiul de securist a facut ce a stiut mai bine !! Nu conteaza ca filmarile,interceptarile erau ilegale,important era ca rezultatul lor ajungea,”pe surse” ,acolo unde se puteau folosi in favoarea celui care a platit !!! Asta este Romania postdecembrista !!! Pe” surse” se poate orice !! Nu e important ca e ilegal !! Important e rezultatul !!! Si gunoiul de preunca reprezinta perfect sistemul mafiot ,transpartinic,pe care ,probabil,nimeni nu va reusi sa-l distruga !!!

pcr a spus: (octombrie 5th, 2013 at 21:31 )

pc=partidul comunist, pcr=pile-cunostinte-ralatii!

Capsuna a spus: (octombrie 5th, 2013 at 23:19 )

Acest om de mare valoare , de mare caracter si cu multa intelingenta cred ca merita un partid mai serios. In cunosc pe Mircea P de peste 25 de ani si stiu ca un om cu sufletul mare cum este, va aduce multa valoare indiferent unde activeaza. Mult succes Mircea, restul sint rautati gratuite.

Dan Alin Vasile a spus: (octombrie 5th, 2013 at 23:49 )

Pentru „Martanul”cateva intrebari:1.Exista contract legal cu mentionarea la “obiectul contractului” a instalarii unui sistem de supraveghere?
2.Firma care a executat lucrarea era autorizata pentru instalarea echipamentelor?
3.S-a intocmit proces verbal de receptie a lucrarilor?
4.S-au respectat prevederile legii 333/2003?

Milan a spus: (octombrie 5th, 2013 at 23:57 )

Incet ,incet ies la iveala toate ilegalitatile facute de acest tandem diabolic, samartinean si preunca, care au santajat vechii angajati care pina la urma au fost nevoiti sa demisioneze fiindca cornel nu putea sa lucreze cu ei. Insa nu trebuie neglijat faptul ca acesti doi indivizii au avut sprijinul unor persoane din interiorul sectoarelor de activitate din aeroport. La dispecerat caragui cristian, la handling pirvanescu adrian, la security dan vasile alin (fost jurist la sri ,omul de casa al lui preunca si cumnatul lui pirvanescu adrian), la infrastructura luchian marian (soferul lui samartinean de la buticul de ciorapi, ca nu are nici o fabrica, el fiind doar un simplu bisnitar), in corpurile administrative, cu ajutorul lui ciolan aurelian,mezin marius,alexa rodica, les floare (lider de sindicat). Sper ca in sfirsit acesti derbedei sa plateasca pretul corect, adica citiva ani de inchisoare pentru bataia de joc la care i-au supus pe angajatii aeroportului. Sunt convins ca vor mai iesi la iveala si altele.

Idoliuta a spus: (octombrie 6th, 2013 at 10:59 )

Mai milan-idolu, tu noaptea nu dormi? La ora 24 ai chef de comentari mincinoase si la limita nebunelilor la cap. Vezi de hotiile pe care azi le executi ca toata lumea le stie si vine momentul cind o sa raspunzi. Tu nu sti ca sint cu ochii pe tine si cind te urinezi! Vezi de avioane si lasa minciunile ca te bate Doamne Doamne. Culcate si tu noapte

Aviatorul a spus: (octombrie 6th, 2013 at 11:04 )

Madan Grapini ai reusit sa faci ce altii-pnl nu au reusit. Bravo, interesul si felul tau de fi cred ca o sa fie de bun augur pentru PC. Ai luat ce trebuie si cred ca meriti sa fi felicitata! Noroc si Bafta!

Pnl a spus: (octombrie 6th, 2013 at 11:17 )

Nu pot decat s-al felicit pe domnul Preunca, il cunosc si sunt convins ca va face fata provocarilor in politica cu brio.

Primaria a spus: (octombrie 6th, 2013 at 21:01 )

Pentru betivul din aeroport trebuie schimbata legea si dam drumul la consum nelimitat de alcool si pe sosele si in aviatie. Militienii din Timisoara daca vor oprii jepul cu ait si vor pune fiola se inroseste pe loc. Vai de capul lui de alcoolic notoriu.

Muscar a spus: (octombrie 6th, 2013 at 23:54 )

Sa nu uite ucigasul
„Martanul”,noptile din Spitalul Judetean Timisoara,15-16 decembrie 1989,orele 03:00-o4:15,tirul frigorific,liftul prin de sange,cel de langa ambulatoriu!?!

Mihai Mihaila a spus: (octombrie 7th, 2013 at 00:54 )

„omul perfect” n-a fost prea „perfect,corect” pentru samartinean aviatorul,atentie mamaie Grapini!interesul poarta …pagube aduse aeroportului Timisoara in valoare de 1 milion de euro!!!in perioada cand acesti 2X aveau puterea in labute!Dar…vine vremea cand vantul se va impinge la…deal!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să fie asfaltată. Strada a fost cedată primăriei abia anul trecut, după ce Primăria Dumbrăviţa şi locuitorii comunei au făcut front comun. Printre imobiliarii care au stăpânit strada se numără şi candidata PSD-PNL la primărie, Alina Sperlea.  Este un lucru arhicunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să fie asfaltată. Strada a fost cedată primăriei abia anul trecut, după ce Primăria Dumbrăviţa şi locuitorii comunei au făcut front comun. Printre imobiliarii care au stăpânit strada se numără şi candidata PSD-PNL la primărie, Alina Sperlea.  Este un lucru arhicunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie
Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic” constituit în cadrul instituției. Acestă acreditare marchează un pas semnificativ în consolidarea rolului UVT ca pol de inovație în regiune și întărește capacitatea centrului de a oferi servicii de top în domeniile Digital (Economie digitală și tehnologii spațiale), Green (Mediu și eco-tehnologii),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic
Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care vor participa vor fi înghesuiți în cea mai mare sală care e la sediul Prefecturii Timiș, una de 28 de locuri, Sala Video. Importante pentru regiune sunt două dintre proiectele care vor fi votate, anume cel pentru deschiderea punctului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj, societate deținută de cei de la Strabag, care contestau licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a Centurii Vest Timișoara. Data la care se închidea, inițial, procedura era 29 martie. ARL a depus contestația în ultimul moment, ceea ce...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă
Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor la catedră. Acesta a fost subiectul unei adevărate lecţii deschise la UPT, unde s-a vorbit despre germanii din această parte de ţară. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling
În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind noul stadion al oraşului, Druckeria le solicită politicinilor timişoreni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice privind acest obiectiv. Intevenţia vine după mai multe schimburi de replici între preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi Alfred Simonis, preşedintele PSD...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului
În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Top