Stirile din ziua: 16 octombrie 2013

Duminica e vremea pentru speo-concertul de la Romanesti

Duminica e vremea pentru speo-concertul de la Romanesti

Dacă e octombrie, e musai concert în peștera Românești. Anul acesta, evenimentul atât de așteptat de sute de speo-melomani are loc duminică, 20 octombrie. Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul promite un concert pe cinste.

„Politia anti-Popoviciu” a trecut din nou pe la Generala 30

Telenovela sălii de fitness de la Şcoala Generală 30 este departe de a se încheia. Deși Alin Popoviciu susține că sala e închisă și se strânge totul de acolo, polițiștii locali care au descins marți seară acolo au constatat cu totul altceva. Au urmat o nouă amendă și, apoi, un nou set de declarații ofuscate ale deputatului PDL.

Studiile in strainatate sunt alegerea tot mai multor tineri romani

Tinerii care își doresc să înveţe la o universitate din străinătate au avut ocazia să studieze, miercuri, ofertele celui mai prestigios târg de consultanţă, World Education Fair, desfășurat în premieră la Timișoara. Concluzia e clară: pentru ca viitorul student să poată studia la o universitate de prestigiu, părinţii trebuie să facă un sacrificiu financiar, indiferent dacă studentul plăteşte sau nu taxă de școlarizare.

cladiri istorice

Dezbatere publica pe proiectul pentru refacerea fatadelor cladirilor istorice

Primăria Timișoara are un nou proiect de reabilitare a fațadelor clădirilor istorice. Acesta va intra în dezbarere publică vineri la prânz. Proiectul prevede ca proprietarii de imobile istorice să primească de la municipalitate 80% din suma pentru reparații, pe care să-i restituie în zece ani. Restul de 20% va fi plătit tot de primărie, dar cu titlu nerambursabil.

Stoia a batut palma cu oamenii lui Tiriac, pe tema abatorului

Proprietarii terenului pe care este amplasată clădirea fostului abator de pe Bd. Eroilor s-au întâlnit miercuri cu viceprimarul Traian Stoia, pentru a pune la cale viitorul acestei clădiri. Asta, după ce au fost amendați deja cu 8.000 de lei, încălcarea legii privind protejarea monumentelor istorice.

Mercurial la Antifrauda: 10.000 de euro scaunul de inspector

Sâmbătă, la București, se va desfășura un mare concurs pentru ocuparea funcțiilor în nou înființata Direcție Generală Antifraudă. Cum ar veni, o structură care are menirea să se ia de gât cu toți evazioniștii, infractorii cu gulere albe, dar și cu corupții din sistem. De altfel, premierul Victor Viorel Ponta a numit nouă structură drept un „DNA al Fiscului”.

Autobuz rasturnat la Fibis, mai multi oameni au fost raniti

Un accident de circulație care ar fi putut avea urmări tragice s-a petrecut miercuri la prânz, la ieșirea din Fibiș. Un autobuz în care se aflau aproximativ 20 de persoane s-a răsturnat într-un șanț. Din fericire, doar patru dintre ele au fost rănite, dar nu grav. Șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum și nu a mai putut controla vehiculului.

Piata muncii vrea meseriasi, scolile profesionale sunt la mare cautare

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au ajuns, în sfârșit, la o concluzie la care angajatorii au ajuns demult: piața muncii cere meseriași. În aceste condiții, clasele profesionale sunt din ce în ce mai solicitate de elevi. În Timiș sunt numai 18 asfel de clase, în care învață puțin peste 500 de tineri.

Poate la anul, troleibuzul 14 va ajunge la Dumbravita

Promisă pentru finele acestui an, prelungirea liniei de troleibuz 14 spre comuna Dumbrăvița ar putea va fi gata în 2014. Primarul Nicolae Robu pune întârzierea pe seama unui probleme tehnice, care n-au permis desfășurarea, până acum, a licitației. Proiectul a fost lansat în 2011, pe vremea administrației Ciuhandu.

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. D. Paciurea nr. 10, orele 9 – 15; Jimbolia (p), Otelec (p), orele 10 – 15; Iosifalău, Șuștra, orele 9 – 18; Buziaș (str. Principală, Târgului, Unirii, Gării, Hala 1 Megaprofil), orele 8 – 18; Dumbrăvița (str. N. Bălcescu, P. Șandor), orele 9

Top