Stirile din ziua: 15 octombrie 2013

Masina lovita de tir, pe drumul spre Remetea Mare

Masina lovita de tir, pe drumul spre Remetea Mare

O mașină oprită fără avarii pe marginea drumului a fost lovită în plin de un tir. Accidentul s-a produs marți seară pe șoseaua spre Remetea Mare, după sensul giratoriu de la aeroport. În mașină erau trei persoane, toate fiind transportate la spital.

Robu: Reabilitarea centrului istoric incepe in acest an

Primarul Nicolae Robu anunţă de aproape două săptămâni că urmează să semneze contractul cu Romprest, firma care a câștigat licitația pentru reabilitarea centrului istoric. Abia luni a expirat însă termenul pentru depunerea contestațiilor. Lucrările trebuie să înceapă rapid, pentru că altfel se pierde finanțarea europeană.

Grindeanu a sesizat ministrul Culturii pentru cinematograful Studio

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a făcut o interpelare către ministrul Culturii, Daniel Barbu, cu referire la situaţia în care a ajuns cinematograful „Studio” din Timişoara. Imobilul ultracentral a ajuns în proprietatea unei femei care a împrumutat RADEF cu un milion de lei, deși stă într-un bloc cu locuințe sociale.

Hingherii ridica si cainii cu stapan, dar ii dau inapoi pentru 50 de lei

O timișoreancă a ieșit, marți dimineață, să-și plimbe cățelușa, iar hingherii i-au luat-o chiar din față. S-a întâmplat în Calea Girocului, iar femeia a a fost șocată de atitudinea angajaților Danyflor și a polițiștilor locali care îi însoțeau. Ca să-și recupereze animalul, a negociat direct cu hingherii.

Gabriela Vranceanu-Firea a furat ideea lui Alin Popoviciu si vrea sa castreze violatorii

Cu trei ani în urmă râdeau de el prin parlament, acum îi iau de bune propunerile. Senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea a inițiat un proiect de lege care prevede castrarea pedofililor și violatorilor. „Paternitatea” ideii îi aparține însă lui Alin Popoviciu, care susținea același lucru prin 2010.

Din cauza Sinagogii Fabric, Stoia si-a pus in cap teatrul si Comunitatea Evreiasca

Un control al Poliției Locale la Sinagoga din Fabric a iscat un conflict în toată regula între Teatrul Național, Comunitatea Evreiască și viceprimarul Traian Stoia. Clădirea, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost dată în comodat teatrului, care, cu fonduri de la Ministerul Culturii, încearcă s-o reabiliteze și s-o transforme în spațiu de spectacol.

In alte orase se poate, la Timisoara nu: de ce n-a stat zebra in carantina?

Zebra moartă la Zoo Timișoara ar fi trebuit să stea în carantină nu mai puțin de 30 de zile, cu limitarea numărului de vizitatori. Totul a rămas la nivel teoretic, pentru că zebra a murit, iar primarul Nicolae Robu a decis că vina aparține exclusiv acesteia. Specialiștii spun însă că, dacă regulile sunt respectate, animalele de la Zoo supraviețuiesc procesului de adaptare.

Anivertango, patru zile in pasi de dans

Asociația Tango Timișoara sărbătorește, la finele săptămânii, trei ani în pași de dans. Timp de patru zile, de joi până duminică, va fi celebrat dansul ca expresie a simțirii, pentru că tango-ul înseamnă îmbrățisare, mișcare, pasiune și dedicare.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, marți, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, astfel: Dumbrăvița (str. Kos Karoly, M. Eminescu, Franyo Zoltan, P. Șandor), Bencecu de Sus, Bencecu de Jos, Sălciua Nouă, Nadăș, Herneacova, Stanciova, Pișchia (p), Giarmata (ferma viticolă, ferma piersici), Orțișoara (zona vile), Hodoș, orele 9 – 18; Otelec

Top