Stirile din ziua: 29 octombrie 2013

byron, exclusiv in limba romana, la Timisoara

byron, exclusiv in limba romana, la Timisoara

Trupa byron revine la Timișoara, pentru un concert exclusiv în limba română. Cel mai recent album, „30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faimă”, este bilingv, astfel că o „cântare” în română e absolut firească, după atâtea evenimente… englezești.

Remember Certej: protest la Agentia pentru Protectia Mediului

Pe 30 octombrie se împlinesc 42 de ani de la unul dintre cele mai mari accidente industriale din România. În 1971, la Certej au murit, sub un munte de steril, aproape 90 de oameni. Pentru ca istoria să nu se repete, la Timișoara are loc un protest, chiar în fața instituției care a avizat un nou proiect minier în aceeași zonă.

Contra ciorilor, lui Robu nu-i plac ultrasunetele si anticonceptionalele

Ciorile din parcul din spatele Catedralei îi dau de furcă primarului Nicolae Robu. Acesta nu agreează aparatele cu ultrasunete, care ar putea face rău oamenilor. Cineva i-a sugerat… anticoncepționalele, care ar putea fi puse în hrana păsărilor, dar asta pare mai degrabă o glumă. Cert este că edilul caută soluții.

Bd. Dragalina a fost largit, la anul urmeaza podul

La zile bune de când s-au terminat lucrările, primarul Nicolae Robu a inaugurat Bd. Dragalina, în formă reabilitată. Deși nu are timp fizic să asiste la toate acțiunile de acest gen, Robu crede că e important să fie pe teren. El a anunțat că, la anul, ar putea fi deschis un nou șantier în zonă.

Senatul da „verde” dezbaterilor publice pe Internet, dar nu pe Facebook

Plenul Senatului a aprobat, în ședința de marți, amendamentul propus de senatorul de Timiș, Petru Ehegartner la Legea 52/2003 privind transparența decizională. Amendamentul prevede ca dezbaterile publice pot organizate și în mediul virtual, dar strict pe site-urile instituțiilor în cauză, nu pe Faceebook sau alte rețele de socializare, cum s-a discutat inițial.

Zona Iosefin, circulabila abia la primavara

Timișorenii care locuiesc în zona Iosefin mai au de așteptat vreo jumătate de an până să renunțe la galoșii antinoroi. Reabilitarea celui de-al doilea tronson, care ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2013, va fi terminată abia în aprilie 2014. Lucrările sunt executate de o firmă a lui Georgică Cornu, iar primarul Nicolae Robu susține că, în prezent, merg șnur.

Robu mai crede in mitici si cand nu-i (mai) fac daruri

Primarul Nicolae Robu a recunoscut în sfârșit: a luat țeapă de la guvernul în care a avut atâta încredere. Toate proiectele Timișoarei au devenit hârtie igienică pentru cei de la București, niciunul neprimind niciun ban chior. Mă rog, cu o singură excepție, Spitalul de Copii, unde a fost vorba mai degrabă de o miză electorală dublată de o relație personală între deputatul PSD Sorin Grindeanu și premierul Victor Ponta.

Pentru cine bati clopotele, „mitica”?

Când și-au dat jos nădragii ca să-și arate curul către Marian Iancu, cei din Druckeria au crezut că a început războiul și e cazul să dea asaltul la baionetă. Cu spatele asigurat de o cunoscută casă de avocatură din Cluj, latura neuniversitară a ASU a explicat într-un limbaj „cristianbrâncovenesc” de ce „mitică” de Iancu nu are nicio șansă în lupta cu nativii alb-violeți.

Tomescu si Sporcl, doua viori colorate, într-un turneu unicat, de Ziua Cehiei

Violonistul român Alexandru Tomescu și violonistul ceh Pavel Šporcl susțin o serie de recitaluri extraordinare care sărbătoresc Ziua Națională a Republicii Cehe. Turneul începe la București, se încheie pe 5 noiembrie, la Timișoara, și este un eveniment care nu trebuie ratat, dacă vă plac incursiunile muzicale inedite.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, marți, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, astfel: Dumbrăviţa (str. J. Attila, F. Zoltan, Gh. Doja, P. Şandor, T. Vladimirescu, Calea Buziaşului, Varşovia, Phoenix, Dimineţii), Remetea Mare (p), Bucovăț (p), orele 9 – 17.

Top