Stirile din ziua: 3 octombrie 2013

InterFoto 2013: Stil, culoare, maiestrie / FOTO

InterFoto 2013: Stil, culoare, maiestrie / FOTO

Expoziţia InterFoto 2013 s-a deschis pentru publicul timișorean joi seară, la Galeria Mansarda a Facultăţii de Arte şi Design. Ajuns la a patra ediţie, aceasta cuprinde fotografii ale unor artişti din Timişoara şi Pirmasens, oraş german în care are loc cea mai mare expoziţie foto din Europa.

Consilier PDL: In Iosefin domneste haosul, nu lucreaza nimeni acolo / FOTO

Consilierul local PDL Ştefan Sandu arată cu degetul spre autorităţile care dorm în front. La un an de la inaugurarea modernei pieţe Iosefin, comercianţii și locuitorii din zonă sunt distruşi. Din cauza munților de pământ și a noroaielor care tronează peste tot, potențialii clienți fug de rup pământul, în timp ce riveranii abia reușesc să intre și să iasă din propriile case.

Timisorenii incearca sa scape de caini, nu sa-i adune!

Numărul câinilor adoptați în Timișoara este un mister. El variază între 300 și 500, depinde pe cine întrebi. Procedura de adopție este foarte simplă, dar, conform declarațiilor oficiale, timișorenii nu se prea înghesuie să ia acasă câini fără pedigree. Autorităţile locale aşteaptă publicarea, în Monitorul Oficial, a Legii eutanasierii, pentru a o putea pune ulterior în practică. Până atunci, la Danyflor va avea loc Ziua Porților Deschise.

Cazul Arsinel a scazut numarul operatiilor de donare de organe

Numărul transplanturilor de organe a crescut, în România, în ultimii șase ani, după ce s-a atins o rată de cinci donatori la un milion de locuitori. Medicii atrag, însă, atenţia că necesităţile sunt mult mai mari. Peste 3.600 de persoane se află pe listele de aşteptare, majoritatea având nevoie de transplant de rinichi sau de inimă. În ultima lună, după scandalul Arsinel, numărul donatorilor s-a redus la jumătate.

„Adopta un palmier”, o campanie PDL care distreaza Primaria Timisoara

Ceea ce părea doar o chestiune de can-can s-a transformat în ceva serios. Deputatul Alin Popoviciu a făcut o hârtie oficială către Primăria Timişoara, prin care cere ca PDL-iștii să primească, pe semnătură, palmierii. Viceprimarul Dan Diaconu râde de se prăpădește de idee.

Pusca si cureaua lata, ce USL era odata! Azi, campania anti-Poli

Adrian Pau este un consilier județean (PSD) cu o notorietate nu foarte mare. El poate că este muncitor pe la comisii, dar nu s-a lăudat deloc cu treaba asta, preferând să stea în umbra unor iluștri maeștri de carton. Zilele trecute însă, cine credeți că și-a dezvelit pieptul păros pentru a ieși la luptă spre binele public al alegătorului suveran? Adrian Pau (PSD), cel despre care presa a titrat cum că ar risca să fie dat afară din partid, dar dumnealui nu mai votează nici în ruptul mandatului vreo alocare de fonduri spre clubul de fotbal ACS Poli.

Robu nu vrea ca primaria sa inceapa programul la 9, fiindca asta n-ar ajuta traficul

Studenții de la UVT și Politehnică să vină mai târziu la cursuri – asta propune primarul Nicolae Robu, pentru fluidizarea circulației. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, susține că și PMT ar trebui să-și modifice programul de muncă. Robu respinge ideea, pentru că, dacă ar fi crezut că dă rezultate, ar fi pus-o deja în practică! Între timp, traversarea orașului la ore de vârf poate dura peste o oră.

Bojin s-a intors obosit, dar cu amintiri de neuitat din Tara Sfanta

Crede că orice creștin trebuie să meargă măcar o dată în viață în Israel. El a stat o săptămână și, deși a mers pe jos mai mult decât într-un singur an acasă, e foarte fericit. Preşedintele CJ Timiș, Titu Bojin, s-a recules în Țara Sfântă, unde a fost în pelerinaj însoţit de mai mulţi preoţi, dar și de episcopul vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul.

brumă

Vreme foarte rece in urmatoarele doua zile

Meteorologii au vești proaste până la sfârșitul săptămânii. Până vineri, ei au emis o avertizare de vreme severă imediată, care se referă la răcirea accentuată. Astfel, temperaturile de peste zi vor fi egale cu acelea care ar trebui să se înregistreze, în această perioadă a anului, noaptea.

Intreruperi de curent

Enel a programat, joi, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Bd. Iosif Bulbuca (p), orele 9 – 13; Moșnița Nouă (Best Food Productions, Avicola), Giroc (p), orele 9 – 13; Avicola Dumbrăvița ferma 10, Moșnița Nouă (p), Ionel (p), orele 9 – 16; Saravale, orele 8 – 10; Saravale, orele 15 – 17; Hodoș,

Top