Stirile din ziua: 18 octombrie 2013

Firma lui Grapini a cerut, ministerul lui Grapini a aprobat

Firma lui Grapini a cerut, ministerul lui Grapini a aprobat

Firma Pasmatex, la care ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, este acţionară, a cerut finanțare printr-un program derulat de o instituție subordonată chiar ministrului Grapini. Femeia de afaceri susține că nu știa de o astfel de solicitare.

Viceprimarul Stoia inventariaza ruinele cu drona / FOTO + VIDEO

Cu ajutorul unei drone, viceprimarul Traian Stoia face inventarul dezastrelor de la diverse clădiri din Timișoara, monumente istorice sau nu. Pe de altă parte, la nivelul PMT a fost înfiinţată o comisie care verifică modul în care au fost făcute retrocedările în perioada 1990-2008.

SRI si-a facut treaba, incineratorul de deseuri are unda verde

A cerut ajutorul SRI, disperat că după 200 de zile nu s-a reuşit finalizarea licitaţiei pentru viitorul incinerator de deşeuri, dar acum primarul Timişoarei este, în sfârşit, satisfăcut. Nicolae Robu speră ca, în viitor, grație incineratorului, preţul gigacaloriei plătite de timișoreni să scadă.

Dezbaterile publice organizate la pranz sunt cam degeaba

Dezbaterea publică pe tema programului de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri istorice n-a avut prea mare succes. Unul dintre motivele prezenței scăzute a celor potențial interesați ar putea fi și ora la care a fost organizată întâlnirea. Primarul Nicolae Robu a stat zece minute și a adus în discuție penalizarea celor care nu vor să intre în program.

Desi vine iarna, incep lucrarile la centrul istoric al Timisoarei

Primarul Nicolae Robu este optimist după prima întâlnire cu reprezentanţii Romprest, firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea centrului istoric. Deși noiembrie bate la ușă, liberalul crede că lucrările pot fi efectuate și dacă este frig. Proiectul stă pe muchie de cuțit, pentru că ar putea pierde finanțarea europeană.

Robu sustine ca la Colterm au fost dati afara doar lenesii si indisciplinatii

Primarul Nicolae Robu încearcă să explice de ce au fost disponibilizate zeci de persoane de la Colterm. El nu vrea însă să intre în detalii şi nu vorbeşte şi de zecile de „piloşi” care au fost angajaţi ulterior la societatea de termoficare. Printre aceștia, și nașul directorului general Petrică Pampu.

psd

Sediul PSD nu e inca reevaluat, deci nu intra in viitorul plen

Vânzarea faimosului sediu subevaluat către PSD nu va intra, foarte probabil, pe ordinea de zi a următorului plen. Evaluarea cerută de primarul Nicolae Robu nu este gata, pentru că firma care trebuie s-o facă nu are… contract cu municipalitatea! Prima evaluare, făcută doar pentru structura de rezistență a imobilului, stabilise un preț de numai 100.000 de euro.

PDL-istii s-au ales: Alin Popoviciu primar, Ostaficiuc europarlamentar

Ședință mare și plină de surprize joi, la PDL Timiș. În timpul ei, deputatul Alin Popoviciu a anunțat oficial că va candida pentru fotoliul de primar al Timișoarei. Biroul Județean i-a aprobat candidatura. Popoviciu susține că aceste alegeri vor avea loc cât mai curând, sugerând că actualul primar Nicolae Robu va fi destituit.

Directorul de la Athena, arestat pe 29 de zile pentru pacientii falsi trecuti in acte

Directorul spitalului Athena, Dan Szabo, a fost arestat preventiv pe 29 de zile. Hotărârea poate fi atacată cu recurs. Asistenta-şefă a unităţi sanitare este cercetată în stare de libertate. Cei doi sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un scandal uriaș, în care au fost inventați peste 500 de pacienți, doar pentru a lua bani de la casa de asigurări.

Top