Stirile din ziua: 20 octombrie 2013

„Jos dinastia Sarbu”, ultimul slogan de la protestele anti-Rosia Montana / FOTO

„Jos dinastia Sarbu”, ultimul slogan de la protestele anti-Rosia Montana / FOTO

Timișorenii s-au adunat, din nou, duminică, în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva exploatării de la Roșia Montană și a gazelor de șist. A fost citită rezoluția adoptată la Câmpeni, care cere, printre altele, desecretizarea contractului cu RMCG. Protestatarii l-au luat în vizor, de această dată, pe senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului.

Aglomeratie in pestera, la speo-concertul de la Romanesti / VIDEO

Câteva mii de timișoreni au profitat de vremea bună și s-au încumetat la, poate, ultima excursie în aer liber din acest an. Destinația: Peștera Românești, unde a avut loc tradiționalul speo-concert. A fost atât de aglomerat, încât o mulțime de oameni nu au mai putut intra în peșteră. Organizatorii au încurcat un pic orele, astfel că accesul a fost ceva mai dificil decât de obicei.

Fortuna mai are o premonitie: in 27 octombrie ne ataca hungarienii!

A fost primul om care a vorbit din balconul Operei din Timişoara în momentele de incertitudine ale revoluţiei declanşate în 1989 în capitala Banatului. Acum, a devenit ezoterist și vorbeşte despre mutanţi civilizaţionali, reptilieni, grifonieni, iguaniferi sau gorilieni. Lorin Fortuna prevestește, pentru săptămâna viitoare, un atac al hungarienilor.

Cat costa onoarea „nereperata” a lui Ionut Nasleu? Fix 100.000 de euro negociabil

Pentru cei mai mulți oameni, fie ei și politicieni, propria onoare nu are preț. Este neprețuită. Dacă ajung totuși într-un proces, considerând că onoarea le-a fost știrbită, solicită simbolic un leu. Tocmai fiindcă nu pot să-și evalueze propria onoare. Fostul senator PRM Ionuț Nasleu, aciuat momentan în PNL, și-a calculat însă cât valorează onoarea sa. Fix 100.000 de euro inclus TVA, negociabil. Probabil că renunță la o parte din bani, dacă plata se face cu banii jos (ca la politicieni, ca să nu zic altcumva).

La ciolanul laudat

USL e pe cale să finalizeze acțiunea de înlocuire a „incompetenților” PDL cu propriii „specialiști” la conducerea instituțiilor deconcentrate din Timiș. Cam târziu și tot nu e gata. deBanat a arătat zilele trecute cum stă treaba. Au mai rămas din „greaua moștenire” dr. Vermeșan, la Sănătate Publică, și Sorin Belea, la Statistică. Vă dați seama că dacă nici în județe, voievodate și cnezate nu au fost în stare într-un an și jumătate să preia complet puterea, ce așteptări mai ai să se descurce Ponta cu versatul Băsescu la nivel central?!

Festivalul vinului sau festivalul kitsch-ului?

Nu știu dacă Timișoara are vreo șansă să ajungă Capitală Culturală Europeană în 2021. Dar în mod cert ar avea șanse mari, dacă s-ar organiza și o competiție pentru desemnarea unei capitale europene a kitsch-ului. Chiar așa! Dacă există replica „Zmeura de aur” la Oscaruri, de ce nu s-ar alege și capitale ale kitsch-ului? Zău că am avea șanse uriașe.

Vanatoare de comori, la miezul zilei, la Festivalul Baroc

Duminică e ultima zi a Festivalului Baroc. La miezul zilei, pasionații de istorie și mistere vor pleca într-o vânătoare de comor. Seara, la filarmonică, Ilie Stepan, Horea Crișovan și Mario Florescu încheie în cheie majoră un eveniment care și-a propus să reînvie, pentru neuitare, vremuri demult apuse.

Top