Desi recepteaza cu indiferenta superioara calomniile, Robu rabufneste din nou

Primarul Nicolae Robu face, pe Facebook, un inventar pompos al realizărilor sale ca om politic și cadru universitar. Totul, în replică la ceea ce el numește „o campanie intensă de discreditare” dusă de niște entități pe care – din nou – nu le numește, dar le acuză că fac asta pentru că nu-și pot urmări interesele.

robu la masa

Liberalul Nicolae Robu spune că, de un an, în Timișoara se duce o campanie de discreditare a sa, orchestrată de anumite grupuri de interese care nu-și mai pot face mendrele în oraș. Reacția sa a venit, așa cum era de așteptat, pe Facebook, unde primarul și-a postat un fel de CV centrat pe realizările sale din perioada în care era rector al Politehnicii, dar și pe acumulările sale în materie de viață politică. Robu e supărat că pe seama lui sunt puse idei „năstrușnice” – cum ar fi cele cu anticoncepționalele pentru ciori – sau fals extravagante – cum ar plantarea palmierilor, despre care spune că sunt o prezență absolut firească la Timișoara.

Iată integral textul publicat de primarul liberal:

„De cca un an, am asistat fără reacţie până acum la o campanie intensă de discreditare a mea, susţinută de grupuri de interese nemulţumite că, în Timişoara, cu mine ca Primar, nu-şi pot face jocurile. Mi se pun în cârcă tot felul de idei năstruşnice TOTAL străine de mine: că aş fi vrut să dau anticoncepţionale la ciori (ideea a existat, dar n-a fost a mea -Doamne fereşte!-, ci a unei ziariste, eu fiind -culmea!- doar primul care a luat-o în derâdere), că aş fi cumpărat nu ştiu ce papagali care ar fi murit de frig (papagalii cică ar fi existat, dar erau ai unei persoane private, nu ai Primăriei, iar eu habar n-am avut măcar, de existenţa lor!), etc., etc., iar unele lucruri reale făcute de mine, sunt prezentate drept excentricităţi şi / sau risipă de bani publici (vezi cazul „palmierii”: nu e oare ridicol să susţină cineva că e deplasat să existe -mai ales după ce au mai existat în perioada interbelică!-, palmieri în Timişoara -costând ÎN TOTAL doar 5600 euro -140 euro / bucată-, câtă vreme ei există cu un firesc total și sunt deosebit de apreciați în Paris, Viena, Praga, Munchen, Karlsruhe, Berlin, Bergen (Norvegia!), etc. ?).

Vreau s-o spun răspicat: Eu sunt un om serios şi onest, care, muncind enorm, cu dăruire totală, cu pasiune nestăvilită, am făcut performanţă în tot ce m-am angajat. Profesor universitar fiind de profesie -cu specialitatea Calculatoare- am obţinut cele mai înalte titluri și recunoașteri academice:
1. Am avut 4 mandate de Prorector al Politehnicii, obținute prin alegeri, în perioada 1990-2004
2. Am avut 2 mandate de Rector al Politehnicii, obţinute prin alegeri, în perioada 2004-2012, perioadă în care Rectorul era implicit și Președinte al Senatului Universitar
3. Am fost ales Președinte al Senatului Universitar pt perioada 2012-2016, când legislația a disociat această funcție de cea de Rector (în iulie 2012 m-am autosuspendat din această funcție pt a nu risca să fiu acuzat de ANI de incompatibilitate)
4. Am fost ales de 2 ori în Biroul de Conducere al Consiliului Național al Rectorilor, membru în perioada 2004-2008 şi Vicepreşedinte în perioada 2008-2012
5. Am fost onorat cu cel mai înalt titlu academic, acela de Doctor Honoris Causa, atât în România, cât și în Franta, iar în Ungaria cu titlul academic suprem local, „Prouniversitas”
6. Sunt membru de onoare al Academiei de știinte şi Arte Americano-Române
7. Sunt membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România
8. Am obţinut din partea studenţilor în cadrul evaluărilor cadrelor didactice făcute de ei sub anonimat numai aprecieri superlative, inclusiv titlul de „Profesor Bologna”, acordat de ANOSR
9. Am lăsat în urma mea ca Rector: o universitate clasată în cea mai înaltă categorie valorică instituită prin lege, cu o organizare internă şi curriculum-uri profund reformate, moderne, cu peste 300 laboratoare echipate la cele mai înalte standarde (printre altele, cu peste 4000 de calculatoare de top!), cu zeci de amfiteatre noi sau modernizate, cu o mulţime de clădiri noi, realizate de mine, pt bibliotecă, institut de cercetări, spaţii de învăţământ, bazin de înot, cu baze sportive noi sau extinse şi modernizate, cu cămine şi cantine reabilitate şi modernizate, etc., etc.
10. Ca o chintesenţă a celor de mai sus: am ţinut la studenţi şi ei au ţinut la mine într-atât încât e de notorietate în oraș și nu numai că studenții îmi spuneau „tata Robu”.
În politică, tărâm în care activez doar de 5 ani, intrând în 2008, când eram deja ales Rector pt al doilea mandat, am obținut următoarele performanțe:
1. Am fost ales Senator al României, în 2008, cu un scor în alegeri dublu față de scorul partidului meu (PNL)
2. Am fost ales Președinte PNL Timișoara în 2009
3. Am fost numit Președinte Interimar al PNL Timiș în 2009
4. Am fost ales membru în Biroul Politic Central al PNL în 2009
5. Am fost ales Președinte PNL Timiș în 2010
6. Am fost ales Vicepreședinte la nivel național al PNL în 2012
7. Am fost ales Primar al Timișoarei în 2012, din postura de locomotivă USL, şi nu din cea de remorcă (sau… „păpuşă gonflabilă” USL, ca să-l citez pe un „aliat” ), atâta vreme cât numărul voturilor obţinute de mine a fost semnificativ mai mare ca numărul voturilor USL.
Să mai adaug şi că, în perioada comunistă, n-am avut nicio funcţie politică, fiind printre extrem de puţinii universitari nemembri măcar ai Partidului Comunist?

Am lăsat modestia la o parte pt a-mi apăra față de agresiunea unor oameni de nimic ceea ce am strâns o viaţă şi la care țin enorm, ele fiind valori pe cale de dispariție în societatea românească: ONOAREA ŞI BUNA REPUTAŢIE. Pt că, dincolo de receptarea cu indiferenţă superioară a tuturor calomniilor, om fiind, simt și eu -mărturisesc-, din când în când, nevoia unor reacţii.
Atâta tot…”

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

niculae a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 14:25 )

ati vazut vreodata un om mai..cum sa-i zic sa-i zic pe nume?…mai bou ca robu? EU NU!!!

 
ino the perfect spirit a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 14:28 )

BRAVO ROBU!!TE SUSȚIN ȘI EU INO ȘI TIMIȘORENII CARE SÎNT PENTRU TIMIȘOARA ȘI BANAT SĂ NU LASĂM ȚIGÂNIADA SĂ-ȘI FACĂ HORA ÎN TIMIȘOARA ÎN MIZERIA LOR!!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

 
claudiu a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 18:25 )

Un mare imbecil, traieste in lumea lui.Felicitari celor care l-au votat!Cel mai slab primar posibil

 
Geneticianul a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 20:20 )

ino the perfect SPIRT si Robu sunt rude.

 
ino the perfect spirit a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 01:24 )

EȘTI INSPIRAT DAR NU DESTUL DE. INTELIGENT SĂ ȘTI CINE ESTE INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!ORICUM O PERSOANĂ FOARTE, FOARTE IMPORTANTÂ PENTRU TIMIȘOARA!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

 
Bobby a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 23:29 )

Fix prietenii de FB il vor vota pe Robu in 2016. Inca un mandat nu mai primeste boul asta.

 
dr a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 00:13 )

bolnav cu capu’

 
tipsy a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 00:19 )

ce locomotiva mah? ai avut cu cateva sute de voturi mai multe ca usl! daca aveai dublu erai locomotiva!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

1 decembrie

1 Decembrie cu paradă militară și deschiderea Târgului de Crăciun. La alte ore decât cele obișnuite / PROGRAM

Paradă militară, aprinderea iluminatului festiv de sărbători și concerte cu Alexandra Stan, Ștefan Bănică și Bosquito, urmate de un foc de artificii. Acesta este programul zilei de 1 Decembrie la Timișoara. Se schimbă, față de anii trecuți, orele de desfășurare și locul în care va avea loc parada.
Citeşte tot articolul Citeste articolul 1 Decembrie cu paradă militară și deschiderea Târgului de Crăciun. La alte ore decât cele obișnuite / PROGRAM

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top