Stirile din ziua: 13 ianuarie 2014

Este sau nu Nicolae Robu purtatorul de cuvant al primariei?

Este sau nu Nicolae Robu purtatorul de cuvant al primariei?

Iată întrebarea la care caută un răspuns și Asociația Pro Democrația – Club Timișoara, care a depus, luni, la primărie o solicitare legată de această problemă. De când Nicolae Robu s-a instalat în biroul de pe CD Loga 1, Primăria Timișoara nu mai are purtător de cuvânt, pentru că liberalul a considerat că o astfel de funcție nu este necesară.

Ministerul Sanatatii a aflat ca in spitale e mizerie si cere controale

Ministerul Sănătății vrea să verifice, de la 1 martie, curățenia din spitalele din România. Decizia a fost luată după ce medicul legist care s-a ocupat de cazul Ancăi Petrescu, arhitectul Casei Poporului, a declarat că femeia a murit din cauza unei infecții contractate pe perioada spitalizării la Timișoara. Șeful CJ Timiș e puțin uimit de solicitare.

Numaratoarea inversa a inceput: cateva zile pana la prima eutanasie canina

Eutanasierea câinilor fără stăpân poate începe chiar de la mijlocul acestei săptămâni. Primăria Timișoara nu se grăbește însă să dea startul acestei operațiuni care a stârnit deja o mulțime de controverse, dar cabinetul medical al societății de ecarisaj este pregătit. În plus, spre deosebire de alte orașe, medicii veterinari nu se declară vehement împotrivă.

impozite

La Timisoara au disparut cozile de la plata impozitelor

„Recordmenii” care se așezau la coadă la 3 dimineața, să fie primii care plătesc impozitele, sunt o amintire. Timișorenii au înțeles că nu mai este nevoie să stea cu orele, în frig, la Direcția Fiscală, pentru că își pot achita dările în mai multe feluri. Taxele și impozitele locale au aceeași valoare ca și anul trecut, iar bonificația de 10% pentru cei care plătesc pe minimum trei luni se acordă în continuare.

Loz in plic, nu campanie de transferuri, la ACS Poli

Politica de transferuri de la ACS Poli este cel puţin dubioasă. De mai bine de un an, clubul timişorean nu a cumpărat niciun jucător! Fiecare campanie de transferuri presupune o avalanşă de jucători anonimi care nu au mai jucat cu lunile, sosiţi la Timişoara pentru a da probe. De cele mai multe ori, în ciuda unor CV-uri umflate frumuşel de impresari, ei fac cale întoarsă. La fel se întâmplă şi în această iarnă.

Laptarii din piete pot sta linistiti, fiindca inca nu-i verifica nimeni

Micii producători care vin în piețele din Timișoara să vândă lapte și brânză pot face asta fără teama că-i va scoate afară cineva. Deși de la 1 ianuarie comerțul de acest tip le este permis numai celor care îndeplinesc anumite condiții, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş nu face controale, pentru că așteaptă o documentaţie mai concretă.

Magie si iubire, la Carnavalul de la Venetia / FOTO

Veneţia este o experienţă copleşitoare în orice anotimp, dar parcă cel mai mult îşi pune în valoare farmecul de oraş al iubirii, al artei şi al măreţiei în luna februarie. Pentru că atunci, aici se celebrează cel mai faimos carnaval din Europa, un spectacol stradal de neuitat, în care oricine poate intra în pielea personajelor preferate, oricine poate lăsa departe povara vieţii cotidiene şi se poate transpune, cu uşurinţă pentru câteva zile, într-o nouă identitate.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, luni, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, astfel: Giroc (p), orele 9 – 16; Teremia Mică (p), orele 10 – 14; Jupânești (p), Sudriaș (p), orele 10 – 16; Deta (zona de blocuri – str.Libertății), orele 8 – 15.

Top