Stirile din ziua: 27 ianuarie 2014

In 2013, pompierii de la ISU Banat au raspuns la peste 35 de apeluri pe zi

In 2013, pompierii de la ISU Banat au raspuns la peste 35 de apeluri pe zi

Pompierii timişeni au răspuns, anul trecut, la aproape 13.000 de apeluri, de la stingere de incendii până la căutare cu echipaje de scafandri. Echipajele ISU Timiș au ajuns în locurile în care au fost solicitate într-un timp mediu de sub nouă minute.

Record: fast-food-ul Pret-a-manger, amendat a 16-a oara pe motiv de alcool

Polițiștii locali au dat iarăși iama în Complexul Studențesc în căutarea localurilor care vând alcool. Printr-o hotărâre a consiliului local din 2012, a fost interzisă comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Complexului Studențesc. Decizia este însă respectată de puține localuri, dar, paradoxal, la controale, și mai puține sunt prinse în ofsaid.

Daca nu Petre Tutea, merge Mihail Roller?

„Revoltă la Timișoara după ce o stradă s-a decis să fie botezată Petre Țuțea”, a titrat luni un ziar național. M-am panicat câteva momente, fiindu-mi teamă să nu mă prindă „revolta” prin oraș pe frigul ăsta. Mi-am revenit repede, știind că timișoreanul nu se mai revoltă nici măcar atunci când guvernul îl fură ca-n codru, darmite pe motiv c-o stradă va lua numele lui Petre Țuțea.

Bugetul Timisoarei, dezbatut cu 15 persoane si Lorin Fortuna

Cu un proiect de buget făcut public pe ultima sută de metri, dezbaterea organizată luni după-amiază n-a adunat mai mult de 15 timișoreni în sala de consiliu a PMT. Restul asistenței a fost format din angajați ai municipalității și consilieri locali, așa că primarul Nicolae Robu și-a exprimat din nou regretul că nu poate organiza astfel de dezbateri în mediul virtual.

PSD voteaza bugetul doar daca toate proiectele propuse vor fi finantate

Bugetul pentru 2014 va fi supus,marți, aprobării consilierilor în plenul CL. Dacă votul consilierilor locali PNL este uşor de anticipat, teoretic, surprizele ar putea apărea din partea celorlalte partide. Declarativ, pesediştii vor vota „pentru” doar dacă cele 30 de proiecte propuse de ei vor fi incluse în buget. PDL nu votează bugetul în actuala formulă, dar va propune anumite amendamente.

PSD-istii nu vor „Aqua Magic politic” la Dudestii Noi

Unul dintre cele 36 de proiecte propuse de Nicolae Robu pentru Timişoara pentru perioada 2014-2020 este realizarea unui complex de agrement de tip „Aqua Magic” la Dudeştii Noi. Acesta ar urma să coste 50 de milioane de euro și să fie cel mai mare complex de acest tip din această parte de Europa. Surse din PSD Timiş susţin însă că, la momentul oportun, social-democraţii nu-i vor face pe plac primarului Robu.

autobuz

Pentru moment, ideea transportului in comun gratuit va fi trasa pe linie moarta

Primăria Timișoara nu va repeta prea curând „experimentul” cu transportul în comun gratuit pentru alte categorii decât cele prevăzute deja de reglementările în vigoare. În proiectul de buget pentru 2014 nu sunt alocate sume pentru așa ceva, dar asta nu înseamnă că, ulterior, nu va fi acordată o astfel de facilitate.

S.N. AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA “TRAIAN VUIA” S.A.

S.N. AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA “TRAIAN VUIA” S.A. Cu sediul în comuna Ghiroda, str. Aeroport nr. 2, anunţă Licitaţia Publică Deschisă, pentru închirierea unui spaţiu destinat activităţii de catering. Licitaţia va avea loc în data de 10.02.2014, ora 11:00, la sediul S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia” S.A. Documentaţia privind licitaţia, poate fi procurată la sediul

impozite

In anii trecuti s-a calculat gresit, la Timisoara se incaseaza doar 50% din impozite

Nu are date concrete, dar știe că încasările din taxe și impozite au ajuns, anul trecut, la aproximativ 50% din ce ar trebuie să fie. Nicolae Robu susține că e cam la fel ca în anii trecuți, când procentele raportate erau mult mai mari, dar erau greșit calculate. Acum, după ce a cerut o situație pe un tabel gândit de el, primarul s-a lămurit.

Mica fuziune sau marea fisiune?

Oarecum prin învăluire, revine în discuție o temă mai veche: finanțarea din ban public a clubului de fotbal Poli Timișoara. Purtătorul de mesaj a fost, ca pe vremuri, Sorin Grindeanu, deputat PSD. Omul nu o spune direct, ca în timpul lui Iancu, invocând inutilitatea și lipsa de oportunitate pentru astfel de investiții, dar pune degetul pe rană și amintește de impactul social dezamăgitor în finalul turului de campionat.

O amintire pe viata: Andre Rieu la Budapesta / FOTO

O excursie la Budapesta cu Agenţia de Turism Ultramarin este, în orice perioadă a anului, o experienţă extraordinară: aflat la doar câteve ore de mers pe autostradă, te întâmpină un oraş de o frumuseţe incredibilă, cu evenimente şi atracţii pentru toate gusturile. Dar un concert Andre Rieu la Budapesta este un eveniment cu care nu ne putem întâlni în orice weekend.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat, luni, întreruperi de energie electrică astfel: Timişoara – str. A. Demetriade, Albinelor, Stuparilor, Foişor, Olanda, Div. 9 Cavalerie (p), Băncii, R. Koch, Pomiculturii, C. Davilla, I. Roată, I. Mincu, I. Velceanu Piaţa Athena, Molidului, Albinelor, Stuparilor, Copernic, Frigului, Lucerna, Pisa, Strugurilor, I. Ionescu de la Brad, H. Creangă, Constructorilor, orele 9 –

evaziune

Perchezitii la o retea de hoti

Descinderi, luni dimineață, la o rețea de hoți care acționa în mai multe localități. Polițiștii fac percheziții la șapte adrese din Timișoara, Șag și Reșița. Ei trebuie să pună în aplicare cinci mandate de aducere.UPDATE: Cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Top