Stirile din ziua: 31 ianuarie 2014

Ostaficiuc a demisionat pentru cateva ore de la sefia PDL Timis

Mişcările de trupe din ultimele zile la Mişcarea Populară se pare că le-au luat minţile democrat-liberalilor din Timiş. Ultima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean a PDL Timiş desfăşurată joi s-a terminat cu un scandal monstru. Constantin Ostaficiuc a anunțat că-și dă demisia, după un schimb acid de replici cu deputatul Alin Popoviciu. A doua zi n-a mai recunoscut nimic.

Robu i-a „stricat” lui Stoia aniversarea de un an de mandat

La un an de când a fost instalat în funcția de viceprimar, social-democratul Traian Stoia și-a anulat brusc, vineri, conferința de presă și a plecat val-vârtej din instituție. Cu doar 20 de minute înainte de începerea acesteia, primarul Nicolae Robu anunțase că vrea să facă un anunț foarte important și nu ajunge la întâlnirea programată la sediul PNL. A ajuns în cele din urmă, dar nu înainte de a-i strica ploile colegului de alianță.

Robu promite: Primaria va fi necrutatoare cu rau-platnicii

Mai puțin de jumătate din timișoreni își plătesc impozitele către primărie. Primarul Nicolae Robu a anunțat că se va trece, în scurt timp, la executări silite, care ar putea fi puse în practică fără să se ajungă la instanță. Totul, pentru că nu e corect ca rău-platnicii să rămână nesancționați.

Premonitia lui Bojin pentru europarlamentare: Timisoara – 33%, Timis – 38%

În Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş care a avut loc joi, liderii social-democraţi și-au pus la punct prima etapă din strategia pentru alegerile europralamentare. Au fost stabilite echipele de lucru pentru fiecare colegiu şi ținta pentru fiecare zonă în parte. Titu Bojin crede că scorul va fi mare cu 10% decât la ultimele europarlamentare.

Sponsorul Casa Rusu vine si cu „satelit” din Liga a III-a la Poli

Un sponsor potent şi un „satelit” măcar în cel de-al treilea eşalon. Acesta era visul oficialilor de la Poli Timişoara. Fără să facă prea mari eforturi, numeroşii oficiali ai echipei din Liga I s-au trezit în curtea clubului cu un sponsor dispus să ofere 300.000 de euro în fiecare an. Acelaşi sponsor ar putea rezolva şi problema „satelitului”.

Rocada intre „lingviste” in Parlamentul European: se intoarce EBA, pleaca Grapini

Ce se întâmplă cu un politician aflat în mare dușmănie cu limba română? Ajunge primar la sectorul V! Corect. Și ce se mai întâmplă? E trimis în Parlamentul European să ne reprezinte sărăcia, și nevoile, și neamul, și… limba! Corectă și această variantă. Culmea coincidenței, la această ultimă soluție au recurs doi politicieni care par a fi dușmani de moarte. Exact, e vorba de Traian Băsescu și Dan „Felix” Voiculescu.

autobuze STPT

„Experimentul” liberal cu gratuitati pe RATT ar putea continua in 2014

Cu un milion de euro pe lună, bani către RATT, primăria ar putea acorda gratuități tuturor timișorenilor cu venituri sub 2.000 de lei. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns, în urma „experimentului” pus în practică în perioada sărbătorilor de iarnă. Decizia va aparține însă consiliului local.

Arestat pentru spaga, Gruia Stoica are 50% sanse sa reabiliteze tramvaiele la Timisoara

Firma lui Gruia Stoica nu are decât un singur contracandidat la licitația pentru reabilitarea tramvaielor din Timișoara. Câștigătorul va fi anunțat în câteva săptămâni. Primarul Nicolae Robu nu are emoții legate de eventuale probleme, în condițiile în care Stoica se află deja după gratii, după ce a vrut să dea o șpagă fabuloasă într-o altă licitație.

Primaria a castigat definitiv cladirea de la Balneofizioterapie

Primăria Timișoara a câștigat definitiv clădirea în care funcționează Clinica de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție pune punct într-un caz controversat de revendicare. În februarie este așteptată o decizie și în cazul imobilului alăturat.

Insolventa, subiect tabu la Universitatea de Vest, dar nu si la Politehnica

Lucrările de la Sala Polivalentă a Politehnicii merg în pas de melc, din cauză că firma care le execută este în insolvență. Primarul Nicolae Robu crede însă că sala va fi gata până la 30 iunie. Aceeași firmă ar trebui să execute și căminul ultramodern al UVT, dar rectorul Marilen Pirtea nu vrea să ofere detalii despre subiect.

IM Marriage, solutia pentru nunta mult visata

Bănăţenii care s-au decis să-şi unească destinele în acest an sunt aşteptaţi la cel mai îndrăgit târg de profil, organizat de Iulius Mall Timişoara. Tinerii vor putea alege dintr-o gamă completă de servicii care să le transforme nunta într-un moment unic, în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului de Nunţi „IM Marriage”.

Donati 2% din impozitul pe venit catre „Pentru Voi”

V-aţi imaginat vreodată cum este viaţa părinţilor care au copii cu dizabilităţi intelectuale? V-aţi întrebat cum se descurcă aceştia cu un copil care are nevoie de îngrijire permanentă? Pentru 200 de familii din Timişoara aflate în această situaţie, sprijinul esențial vine din partea Fundaţiei „Pentru Voi”. Fără niciun efort suplimentar, puteți da și voi o mână de ajutor.

Fara caldura in zona Porumbescu

Colterm anunță că, în vederea înlăturării unei avarii survenite la reţeaua de distribuţie secundară, va întrerupe furnizarea încălzirii la punctul termic PT Corbului vineri, între orele 8 și 12. Vor fi afectaţi timișorenii care locuiesc pe străzile Odobescu, Giurgiu, Corbului, Şoimoş, Porumbescu, Zoe şi Gh. Doja.

Top