Stirile din ziua: 24 ianuarie 2014

Samartinean vrea capul a inca doi ministri si al premierului Ponta

Demisia ministrului de Interne Radu Stroe pentru proasta gestionare a accidentului aviatic din Munţii Apuseni i se pare doar praf în ochi deputatului PDL Cornel Sămărtinean. Acesta susţine că în mod normal ar trebui să demisioneze atât ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, cât şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Demisia de onoare ar trebui să şi-o dea şi premierul Victor Ponta.

Politicienii locali, rugati sa nu mai vorbeasca despre tigani si blocaje in trafic

Primarul Nicolae Robu le-a cerut liderilor politici locali să nu mai vorbească public despre mafia ţigănească sau blocajele din trafic, care ar putea speria eventualii turiști. Rugămintea a fost formulată în timpul discuţiei de principiu despre candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. Deputatul PP-DD Adrian Diaconu spune că mai bine s-au căuta soluții pentru rezolvarea problemelor.

chirie

Teoretic, primaria a facut doua milioane de euro din chirii

Primăria Timișoara a facturat, în 2013, o sumă de trei ori mai mare decât în anul precedent, pentru chiriile spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință. Viceprimarul Traian Stoia nu știe însă care a fost suma efectiv plătită de chiriași. Între timp, din lipsă de performanță, Biroul încasări venituri a fost desființat de primarul Nicolae Robu și mutat la Direcția Fiscală.

Robu sustine ca RATT e pe profit și doar Colterm ii mai da batai de cap

Toate societățile și regiile primăriei, în afară de Colterm, au fost pe plus anul trecut. Cel puțin așa susține Nicolae Robu, care a cerut date exacte despre activitatea acestora, dar și despre numărul de angajați. Primarul a stabilit și care va fi algoritmul de calcul pentru salariile managerilor. Cei neperformanți se vor mulțumi cu „doar” 1.000 de euro lunar.

Grindeanu vrea retragerea sprijinului politic pentru Toanca si Petrisor

În ultima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean PSD Timiş, deputatul Sorin Grindeanu a propus retragerea sprijinului politic pentru consilierii locali Radu Ţoancă şi Andrei Petrişor. Într-un discurs acid, liderul PSD Timişoara i-a criticat pe cei doi că lipsesc constant de la întâlnirile de partid şi nu sunt niciodată prezenţi la întrunirile de cartier.

Romania, destinatie turistica interesanta pentru austrieci

Patru zile de târg, peste 150.000 de vizitatori și 800 de expozanți din 70 de țări. Acestea sunt cifrele din acest an al celui mai mare târg de turism din Austria, la care agenţia de turism Ultramarin a participat zilele trecute. Rezultatele discuțiilor cu partenerii austrieci sunt încurajatoare, mai ales că prezența României a fost remarcată de toată lumea.

Propaganda lui Obi Wan Kenobi a mai lovit o data

Colegii de la pressalert.ro au publicat zilele trecute o știre deosebit de generoasă despre participarea senatorului liberal Ben-Oni Ardelean la o conferință Turcia – Uniunea Europeană, ocazie cu care parlamentarul de Timiș ar fi ținut un discurs despre dialogul intercultural, buna guvernare, despre care atâtea știe, gestionarea migrației, lupta împotriva discriminării și alte subiecte calde pentru Turcia de astăzi.

Robu: Timisoara nu e un oras sub teroare, i s-a facut o imagine total nedreapta

Întâlnirea cu liderii politici pe tema capitalei culturale era absolut necesară. Asta susține primarul Nicolae Robu, care a vrut să pună capăt astfel declarațiilor negative la adresa Timișoarei, venite chiar din partea unor decidenți locali. Primarul n-a vrut însă să facă nominalizări.

apă caldă

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, din cauza unor lucrări de modernizare, va întrerupe vineri, până la ora 16, furnizarea apei calde de consum şi încălzirii la punctul termic PT SDM. Vor fi afectaţi timișorenii care locuiesc pe străzile Eternităţii şi Steaua.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, vineri, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc doar la Moșnița Nouă, orele 9 – 16, și Surduc sat, Săceni (casnici+ferma), Botinești, Sărăzani, Barna, Jurești, Botești, Drinova, Pogănești, orele 10 – 15.

Top