Stirile din ziua: 8 ianuarie 2014

Campanie cu abtibilduri, pliante si tricouri, pentru Capitala Culturala Europeana

27.000 de euro – atât plătește primăria pentru campania de informare a timișorenilor asupra a ceea ce înseamnă titlul de Capitală Culturală Europeană. Acesta se numește „Cultura unește comunitatea”, va dura două luni și va începe săptămâna viitoare.

Cojocari a dat de baut in timpul serviciului, Robu si Bojin au stat unul langa altul

Secretarul primăriei, Ioan Cojocari, a dat totuși o masă de ziua lui, deși spunea că acele vremuri au apus demult. Miercuri, la petrecerea de la Lloyd, desfășurată în timpul programului de lucru, au luat parte și primarul Nicolae Robu, și viceprimarul Traian Stoia, și chiar Titu Bojin, dar și alții.

Robu anunta ca in doua saptamani incepe eutanasierea cainilor fara stapan

La Timișoara va începe eutanasierea câinilor fără stăpân, așa cum prevede legea. Primarul Nicolae Robu, opozant cunoscut al acestei măsuri, recunoaște acum că nu există altă soluție pentru reducerea numărului de animale de pe străzi. Primăria va face, în perioada următoare, și un recensământ al câinilor deținuți de timișoreni.

Timisoara, singurul oras unde s-au scumpit locuintele

Timișoara este singurul oraș important din România în care prețul apartamentelor a crescut în anul 2013. E drept, nu cu mult, dar nu a scăzut, așa cum s-a întâmplat în celelalte municipii, arată site-ul Imobiliare.ro. Dacă la nivelul țării, prețul apartamentelor s-a depreciat cu 8,2%, în Timișoara a crescut cu un procent.

Primaria va promova Bega Grup si alte firme care finanteaza proiecte locale

Firmele din Timișoara, deși potente financiar, nu vor să contribuie la proiectele comunității. Nicolae Robu și-a adus din nou aminte de indiferența cu care acestea tratează orice proiect local, deci și pe cel referitor la Capitala Culturală Europeană. El a anunțat că primăria îi va promova intens pe cei care se implică într-adevăr. Printre aceștia, și Bega Grup, a fraților Cristescu.

Grapini nu-l cunostea pe spagarul Coman, dar semna interpelari alaturi cu el

În luna septembrie, ministrul Maria Grapini a semnat, împreună cu deputatul șpăgar Gheorghe Coman, o interpelare pe adresa ministrului Justiției, Robert Cazancioc. Ei solicitau informații referitoare la dosarele penale în care sunt implicați politicieni. Grapini a firmat, la izbucnirea scandalui Coman, că nu-l cunoaște pe colegul său de partid.

Robu: Daca doar ne laudam intre noi, nu vom fi capitala culturala europeana

Proiectul „Capitală Culturală Europeană 2021” nu este al USL și nici al lui Nicolae Robu, ci al întregului oraș. Declarația a fost făcută miercuri de primarul Timișoarei, care cere ca executivul local să nu mai fie atacat pe acest subiect. Robu cere comunității locale să se implice total și să fie unită, pentru ca proiectul să devină realitate.

Un avocat timisorean vrea sa candideze independent la europarlamentare

Avocatul timișorean Alin Daniel Socol vrea să dea lovitura vieții la alegerile europarlamentare din mai. Sprijinit de câțiva profesori universitari, dar și de sindicaliști și pensionari, Socol a început lupta cu imposibilul. El trebuie să adune, până la jumătatea lui martie, 100.000 de semnături, pentru ca numele lui să apară pe buletinele de vot.

Top