Stirile din ziua: 17 ianuarie 2014

Sarbatoarea Colegiului National Banatean a umplut pana la refuz sala filarmonicii / FOTO

Sarbatoarea Colegiului National Banatean a umplut pana la refuz sala filarmonicii / FOTO

Liceul 10. Liceul de Filologie-Istorie. Colegiul Național Bănățean. Cel puțin trei nume pentru aceeași școală prestigioasă a Timișoarei, care și-a sărbătorit vineri deopotrivă actualii și foștii elevi. În sala Filarmonicii „Banatul” s-au aflat și absolvenți care, între timp, au devenit nume cunoscute în viața publică.

Spitalul Judetean, pe ultima suta de metri inainte de reorganizare

25 ianuarie este termenul limită până la care actualul manager al Spitalului Județean din Timișoara, Iulius Jugănaru, va trebui să prezinte planul de reorganizare a spitalului pe care îl conduce ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu. Jugănaru a evitat să dea detalii precise, dar are în plan mai multe investiții importante.

In 45 de zile e gata licitatia pentru noul corp de la spitalul de copii

Criticile deputatului PSD Sorin Grindeanu la adresa municipalității, care a tergiversat nepermis de mult licitația pentru noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, și-au atins ținta. Viceprimarul liberal Dan Diaconu a anunțat că au fost deschise ofertele pentru ridicarea corpului B. Este vorba despre 11 companii interesate de lucrare.

Sindicalistul Negrei: Ce se intampla la SDM nu e legal

Sindicatul la care sunt afiliați angajații SDM nemulțumiți de decizia de reducere a salariilor a reacționat vineri dimineață. Liderul acestuia, Tiberiu Negrei, susține că este vorba despre o ilegalitate și cere directorului SDM să nominalizeze salariații care vor fi chemați la muncă și să precizeze cum vor fi plătiți aceștia.

Primarul Robu, amenintat de sindicalistul PSD-ist Virgil Popescu

Primarul Nicolae Robu susține că a fost amenințat cu proteste de liderul sindical din învățământ, Virgil Popescu, în cazul în care nu acordă gratuități pe liniile RATT pentru cadrele didactice și nedidactice. Propunerea a venit însă din partea PSD. Altfel, Robu le mulțumește consilierilor locali Boncea, Herzog și Folică pentru propunerile făcute la proiectul de buget.

Timpark

Sefii de la SDM ar fi putut suspenda doua luni Timpark!?

Reducerea de activitate la Societatea Drumuri Municipale SA taie cu 25% salariile tuturor angajaților, indiferent că fac asfaltări sau încasează contravaloarea abonamentelor de parcare. Consiliul de administrație al societății ar putut lua însă, cel puțin teoretic, și o altă măsură, care i-ar fi bucurat nespus pe șoferii timișoreni.

Scandal la Timpark, din cauza situatiei dezastruoase a SDM

Angajații Timpark sunt în prag de grevă, după ce au fost anunțați că, din 15 ianuarie, vor primi doar 75% din salariu pe următoarele două luni. Măsura afectează toți angajații Societății Drumuri Municipale și a fost decisă în decembrie, pe motiv că iarna nu se pot face lucrări în construcții. Sistemul de parcare funcționează însă în regim normal, indiferent de vreme.

Rezident Ex cauta voce

Supergrupul Rezident Ex, format din muzicieni care au făcut istorie în rock-ul românesc, caută acum un vocalist pe măsură. Trupa a plecat la drum cu Ovidiu Kempes Ioncu, dar, între timp, acesta a ales să-și formeze un grup propriu. Așa că… dacă aveți curaj, voce și vă doriți să urcați pe scenă alături de rockeri adevărați, nu ratați ocazia.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, vineri, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, după cum urmează: Moșnița Nouă, orele 9 – 16; Surduc sat, Săceni (casnici+ferma), Botinești, Sărăzani, Barna, Jurești, Botești, Drinova, Pogănești, orele 10 – 15.

Top