Stirile din ziua: 14 ianuarie 2014

In Timisoara ar putea aparea indicatoarele… anti-caini!

In Timisoara ar putea aparea indicatoarele… anti-caini!

Zona Gării de Nord a devenit un adevărat teren de luptă între oameni și câini. Pentru că hingherii primăriei nu pot interveni pe un teren care nu este al municipalității, Nicolae Robu se gândește să-i avertizeze pe timișoreni asupra locurilor în care bântuie câini periculoși. Edilul ia în considerare montarea unor indicatoare!

Upgradarea proiectelor Timisoarei, intre fantezie si realitate

Din capul locului trebuie spus că a prezenta o serie de proiecte pentru viitorii șapte ani nu este un lucru rău. Semnifică faptul că ai viziune, ai o strategie de dezvoltare pe un termen mijlociu și lung. Lucru care i-a cam lipsit Timișoarei în ultimii ani, când s-a lucrat mai mult pompieristic, cârpind într-un loc sau altul, unde mai crăpa sau plesnea câte ceva, fie că e vorba de străzi, conducte, parcuri etc.

Escroacă prinsă în flagrant, la Lugoj, când încerca să pună mâna pe aurul unei femei

Seful Politiei Lugoj a scapat de sanctiunea salariala

După scandalul monstru din august 2013 când la Lugoj două clanuri de țigani s-au încăierat, iar mai multe persoane au ajuns direct la spital, cu plăgi împușcate și tăieturi de sabie, șeful Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, a primit o sancțiune salarială de 5% pentru trei luni. A fost însă absolvit și de aceasta.

Romeo Malac, „iepurele” lui Danut Lata pentru alegerile AJF

Dănuţ Laţa, preşedintele în funcţie al AJF, are emoţii mai mai ca niciodată pentru păstrarea postului pe care tronează de mai bine de două decenii. Surpriza ar putea veni din interior, iar contracandidatul său, de această dată, va fi unul de luat în seamă, cu şanse reale în faţa lui Dănuţ Laţa. Reţeta pare a fi după modelul în care Dumitru Dragomir, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost învins categoric de Gino Iorgulescu.

Contre Pirtea – Robu, pe tema Capitalei Culturale Europene

Universitatea de Vest este nemulţumită că nu a fost implicată în campania „Timişoara Capitală Culturală Europeană”. Instituția este membru în asociația care gestionează acest proiect și spune că n-a fost contactată pentru a-și oferi ajutorul până acum. Primarul Nicolae Robu îi transmite rectorului Marilen Pirtea să nu se mai plângă, pentru că „lumea nu se termină la nivelul cunoașterii sale”.

Nevoile Timisoarei, in viziunea lui Robu: cinci miliarde de euro / LISTA PROIECTELOR

Peste cinci miliarde de euro – atât costă, estimativ, cele 36 de proiecte pe care le are în vedere primarul Nicolae Robu până în 2020. Acestea reprezintă nevoile Timișoarei în viziunea actualului edil, care susține că nu s-a gândit neapărat cine le va pune în practică.

580 lei/luna pentru un membru in CA al RATT, Colterm se face ca ploua

Indemnizațiile membrilor consiliilor de administrație ale societăților și regiilor din subordinea Primăriei Timișoara sunt un secret foarte bine păstrat. După o lună și jumătate de la solicitarea acestor date, am reușit să aflăm că nu se dau bani nici la filarmonică, nici la teatrul german! Nici vorbă însă de indemnizații la Colterm sau SDM.

Se cauta cei mai frumosi caini!

Asociaţia Chinologică Română organizează, la Timişoara, primele expoziţii de frumuseţe din 2014. Sunt două expoziţii CAC la care, pe lângă titlurile clasice, vor fi acordate şi cele de Derby Winner, Campionul Campionilor și cel mai frumos câine al anului 2013. Sunt aşteptate la eveniment toate rasele canine, iar înscrierile se fac până pe 16 ianuarie.

Tabara: Romania are deja cea mai mare suprafata cumparata de straini din UE

Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, este îngrijorat de efectele pe care le-ar putea avea legea care permite străinilor să cumpere terenuri agricole în România. La ora actuală, peste 15% din ternurile agricole sunt cumpărate de străini, iar Timișul excelează la acest capitol. Tabără le cere guvernanților să se trezească în ceasul al 12-lea și să ia o măsura asemănătoare cu vecinii bulgari.

apă caldă

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, pentru remedierea unei defecţiuni tehnice survenite la reţeaua termică primară, va întrerupe furnizarea încălzirii şi apei calde marți, la PT 12, Mugurii, Plevna, Virgil Madgearu şi Siret. Vor fi afectaţi timișorenii de pe străzile Oltul, Putna, Victor Babeş, Tuşnad, Triumfului, Traian Lalescu, Siret, Fucsik, 16 Decembrie, Braşov, Caraiman, F. Barbu, Gheorghe Doja,

Intreruperi de curent

Enel a programat, marți, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. I. Ghica, orele 9 – 16; Bucovăț (p), orele 9 – 16; Saravale, orele 11 – 14; Bethausen (p), Mănăștiur (p), orele 10 – 16; Moravița (p), orele 8 – 15.

Top