Stirile din ziua: 29 ianuarie 2014

Anghel, tot mai aproape de un nou mandat la Radio Timisoara

Anghel, tot mai aproape de un nou mandat la Radio Timisoara

Actualul director al studioului regional Radio Timişoara, Mihai Anghel, a susţinut miercuri ultima probă a concursului pentru un nou mandat de şef la instituţia de pe strada Pestalozzi. Rezultatul interviului va fi aflat cel mai probabil joi.

Robu o da iar la intors: vrea sa mute JazzTM pentru a face loc Garanei

Primarul Nicolae Robu a dat drumul unui nou sondaj pe Facebook, de această dată legat de Festivaul Jazz TM, aflat la cea de a doua ediție. Inițial, acesta era programat în perioada 11-13 iulie, suprapus însă peste mult mai consacratul festival de gen de la Gărâna, iar Robu susținea că doar așa s-au putut semna contractele cu artiștii.

Bojin crede ca Toanca si Petrisor isi vor face datoria fata de partid

Soarta consilierilor locali PSD Radu Ţoancă şi Andrei Petrişor va fi stabilită abia după alegerile europarlamentare de la sfârşitul lui mai. Cei doi au fost ameninţaţi de preşedintele PSD Timişoara, deputatul Sorin Grindeanu, că riscă retragerea sprijinului politic dacă nu se implică în acţiunile de partid. Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, este convins că Ţoancă şi Petrişor se vor achita onorabil de sarcini.

Maria Grapini

Surprize, surprize: Maria Grapini lasa Turismul pentru Parlamentul European

Maria Grapini va fi „avansată” din funcția de ministru, urmând să candideze la alegerile europarlamentare. Decizia va fi luată joi, în ședința Biroului Permanent al Partidului Conservator, anunță Mediafax. Scaunul de ministru al Turismului și IMM-urilor va fi eliberat până la începutul lunii martie, atunci când PC va propune un înlocuitor.

Timisorenii nu prea merg la teatru sau la opera, dar vor cultura in strada

În timpul liber, timișorenii preferă să se plimbe prin parc și să se uite la televizor, iar 40% nu au fost niciodată la un spectacol al Teatrului Național. Cumpără însă cinci cărți pe an și participă la festivaluri. Acestea sunt o parte din datele de la care se va pleca la întocmirea strategiei Timișoarei, în vederea dosarului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Primăria Timișoara, amendată pentru TimPark

Timpark nu mai da gratuitati pentru institutii

Consilierii locali s-au pronunțat marți împotriva acordării de gratuități la parcare. Aproape 60 de instituții au cerut astfel de facilități, iar SDM s-a plâns că pierderile ar fi prea mari. Social-democratul Florin Bîrșășteanu a exemplificat și absurdul situației: ca director adjunct la Spitalul Județean, ar fi putut cere și el vreo 2.000 de abonamente gratis!

Sapte ani scutire de impozit, daca va izolati singuri locuintele

Timișorenii care își reabilitează termic pe banii lor locuințele vor beneficia de o scutire de impozit pe perioadă de șapte ani. În premieră, de această prevedere vor putea profita și cei care locuiesc la case. Important este ca lucrările să fie efectuate din fonduri proprii, fără bani de la primărie.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie după cum urmează: Timişoara: str. Labirint nr. 4, sc. B, orele 9 – 15; Bethausen (p), orele 9 – 15; Stanciova (p), Topolovățu Mic, Sanu Service, SPP7 Recaș, Ictar, Iosifalău, Budinț, Șanovița, deponeu Ghizela, orele 9 – 18; Lugoj (str. A. Iancu, E. Murgu,V. Braniște), orele 10 –

Top