Stirile din ziua: 23 ianuarie 2014

Ostaficiuc: La Timisoara nu exista inca incredere in proiectul Capitala Culturala

Ostaficiuc: La Timisoara nu exista inca incredere in proiectul Capitala Culturala

Prezență foarte rară pe scena politică în ultima vreme, Constantin Ostaficiuc, președintele PDL Timiș, a venit, miercuri, la primărie, la discuția despre capitala culturală. Fostul șef al CJ Timiș susține, evident, această candidatură, dar spune că în Timișoara nu se poate vorbi încă de încredere a comunității locale în reușita unui astfel de proiect.

Convocati de Robu, politicienii au semnat, in spatele usilor inchise, ca sustin Timisoara

Pentru a fi sigur că eventualele schimbări din administrație nu vor afecta candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, primarul Nicolae Robu a convocat liderii politici locali la o discuție, în urma căreia a fost semnată o declarație de susținere. Întâlnirea s-a ținut în spatele ușilor închise, pentru că „așa se poartă discuțiile de acest gen”.

Parlamentarii liberali vad diferit strategia pentru europarlamentare

Cei trei parlamentari liberali de Timiş au păreri diferite când vine vorba despre alegerile europarlamentare din mai. Dacă senatorii Petru Ehegartner şi Ben-Oni Ardelean consideră că cel mai potrivit ar fi ca PNL să meargă alături de PSD la alegerile europarlamentare, deputatul Horia Cristian are o altă viziune. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, așteaptă delegația permanentă din 2 februarie.

Ventilator performant pentru prematuri, donatie de la „leii” timisoreni

Peste 200 de nou-născuţi care vin pe lume, în fiecare an, la Maternitatea Bega din Timişoara au nevoie de îngrijiri speciale. Sistemul sanitar nu poate asigura însă aparatura necesară salvării acestor copii, așa că mare parte din aceasta a fost achiziţionată cu ajutorul campaniilor umanitare. Ultima pe listă, cea desfășurată de clubul Lions.

Ce legatura are tragedia aviatica din Apuseni cu o lege a lui Murphy

S-a discutat și s-a scris foarte mult despre tragedia aviatică din Munții Apuseni. Cel mai mult, cu patos și furie. Toată lumea a ajuns specialistă în transmisiuni, GPS, aviație, givraj etc. Cert este faptul că avioane se prăbușesc în toată lumea, chiar și în țările mega-civilizate. Însă ca o acțiune de recuperare să dureze nouă ore nu se întâmplă nici în Munții Himalaya, nici în Congo sau Botswana. Și aici e partea absolut înfiorătoare, care a condus și la două decese.

Mihai Anghel ramane director la Radio Timisoara

Lupta între Mihai Anghel, actualul director al studioului regional Radio Timişoara, şi Stelu Iordache, directorul televiziunii Europa Nova, s-a încheiat practic înainte de ultimul fluier. Proiectul lui Iordache n-a întrunit punctajul necesar, iar acesta și-a admis înfrângerea, spunând că totul a fost foarte corect, fără ca politicul să fie implicat în vreun fel.

„Gaina” lui Cornu l-a spulberat pe Dimeca!

Georgică Cornu şi-a asigurat un nou mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Alegerile din februarie nu mai au nicio miză, după ce singurul adversar declarat al lui Cornu, consilierul liberal Radu Dimeca, nu va putea candida. Aşa cum debanat.ro a anticipat, consultantul Cristian Găină l-a spulberat pe Radu Dimeca la alegerile pentru şefia secţiunii Servicii a CCIAT.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, joi, întreruperi de energie electrică în Timișoara. acestea vor avea loc în județ, după cum urmează: Izvin (herghelie), Ianova, orele 9 – 16; Buziaș (Stația Epurare AQUATIM), orele 8 – 17; Sânnicolau Mare (str. Cloșca, Oituz), Bunea Mare (p), orele 10 – 15.

Top