Stirile din ziua: 5 februarie 2014

Departe de politica, Orza a trecut la cratita!

Departe de politica, Orza a trecut la cratita!

Dacă decide să se lase de politică, fostul viceprimar țărănist Adrian Orza are toate șansele să se reprofileze pe show-uri culinare. Prietenii lui de pe Facebook au făcut deja cunoștință cu preparatele delicioase gătite de acesta, iar miercuri seară a venit rândul telespectatorilor Paprika să-l cunoască.

Robu: „E timpul ca Timisoara sa nu mai fie Cenusareasa!”

Primarul Nicolae Robu a reacționat la știrea că Timișoara nu este inclusă pe lista orașelor spre care guvernul intenționează să distribuie bani pentru ridicarea unor spitale regionale. Iritat, liberalul spune că orașul de pe Bega a stat destul „la un rând care nu i-a mai venit niciodată”.

Zeci de minute la coada la radiografii, la Judetean

200 de pacienți așteaptă zilnic pe holurile Spitalului Județean din Timișoara pentru radiografii. Din păcate, la Secția de radiologie, din cele patru aparate cu care ar trebui să se facă radiograme funcționează unul singur, care trebuia schimbat de multă vreme. Județeanul nu are nici contract cu CJAST pentru investigații radiologice și de imagistică.

Danielescu: „Nimeni nu vrea sa desfiinteze invatamantul agricol”

Profesorii de la Grupul Şcolar „Iulian Drăcea” susțin că Inspectoratul Şcolar Timiş vrea să le desființeze școala, nealocându-i un număr suficient de clase. Reprezentanții ISJ spun însă că acuzațiile sunt total nefondate, în condițiile în care liceul nu a reușit, anul trecut, să atragă decât 16 elevi în clasa a IX-a.

Superclasa Samsung de la Liceul „Carmen Sylva” e gata!

Elevii de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” vor avea, de luni, prima sală de clasă Smart, dotată cu aparatură de ultimă generaţie, de la calculatoare până la tablete. Ei au câștigat-o la un concurs în care au fost provocați să arate, într-un film de două minute, de ce liceul lor merită să aibă o astfel de clasă.

Cine ne mai apara de „Ingerii galbeni”?

Pe la mijlocul lunii decembrie, o întâmplare din Timișoara făcea înconjurul țării prin intermediul televiziunilor. O firmă de tractări de mașini a ridicat mai multe automobile, în unele dintre ele aflându-se și oameni. Ba chiar și un copil de 12 ani! Era încă o faptă de „vitejie” a „Îngerilor galbeni”, care acum își câștigau o notorietate națională. Până atunci, „îngerii” cu mușchi și cefe late au făcut cam ce au vrut ei prin Timișora.

Pedeapsa divina tot „cu suspendare” sa fie?

Prin anii ‘90, un fost coleg de școală s-a dus la București pentru o calificare de lucrător vamal. La acel moment era o oportunitate. Nu știu ce așteptări puteai avea din primii ani de profesie, dar n-a fost să fie ca-n povești. Îl mai întrebam cu sfială despre munca pe frontiera cu Serbia, dar omul mi-a explicat că nu e chiar așa, că nu toți se îmbogățesc pe fâșie și că ucenicia și-o făcea vămuind pe tren micii bișnițari, nu acolo unde se dădeau tunurile, adevăratele fapte de „mare vitejie”.

Timisoara nu va avea spital regional din fonduri europene

Guvernul Ponta a împărţit pe domenii fondurile structurale şi de coeziune pe care România le va primi în exerciţiul financiar 2014-2020 al UE. Este vorba despre circa 22 de miliarde de euro, cele mai sume fiind alocate către infrastructura de transport și mediu, dar și dezvoltare urbană sau asistenţă socială. Ar urma să fie construite și trei spitale regionale.

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru înlăturarea unei avarii survenite la reţeaua secundară de distribuţie, va întrerupe miercuri, între orele 8 și 14, furnizarea apei calde la punctul termic PT 98. Vor fi afectaţi cei care domiciliază în imobilele situate pe Calea Şagului, Steaua şi pe străzile Arh. V. Vlad, Arh. D. Marcu, Bujorilor, Izlaz, Mart. H.

Top