Stirile din ziua: 3 februarie 2014

Inghesuiala in centrele pentru oamenii fara adapost

Adăposturile din Timişoara au devenit în ultimele zile foarte aglomerate. Frigul îi face pe cei care locuiesc pe străzi să caute un acoperiş desupra capului măcar pe timp de noapte. În Timişoara sunt trei astfel de așezăminte: pe strada Învăţătorului, pe strada Brâncoveanu şi pe Splaiul Nicolae Titulescu.

Razboiul Basescu – USL, faza pe sondaj

Nu e un secret că în lupta politică din România au intrat și unele trusturi de presă, al căror partizanat este fățiș. După principiul „cine plătește și …”, trusturile în cauză apelează inclusiv la firme de sondare a opiniei publice pentru a demonstra că patronii lor politici sunt cei mai buni. Și au „reușit”, după cum se vede mai jos, rezultatele a două sondaje fiind absolut divergente, în funcție de cine a comandat. Cel mai puțin important din aceste sondaje pare să fie adevărul.

Doi „clienti” ai DNA se lupta pentru tramvaiele Timisoarei

Oricine ar câștiga licitația, tramvaiele din Timișoara vor fi reabilitate de o firmă a unui om de afaceri cu mari probleme cu legea. Gruia Stoica, de la Remar, și Călin Mitică, de la Remarul 16 Februarie, sunt personaje bine cunoscute de procurorii DNA. Primul dintre ei a fost, de altfel, arestat pentru o șpagă de nu mai puțin de trei milioane de euro, iar al doilea are mai multe dosare penale în lucru la DNA.

Super-biblioteca de 20 de milioane de euro nu poate fi deschisa, fiindca n-are mobila

La opt ani de la începerea lucrărilor, Biblioteca Universităţii Politehnica încă nu este funcțională. Ea va trebui deschisă măcar parțial până în primăvară, dar nu este mobilată complet. Conducerea UPT așteaptă de mai bine de un an bani de la Ministerul Educației.

Singurul film in aromana din lume sprijina Campania Help25

Singurul film vorbit integral în armânește se alătură campaniei Help25. „Nu hiu faimos ama hiu armân” va rula, din nou, la Timișoara, pentru a da o mână de ajutor campaniei Asociației OncoHelp, care vrea să strângă 200.000 de euro pentru cumpărarea unui mamograf și să pună bazele unui program de prevenție a cancerului de sân în regiunea de vest a României.

La Timisoara se va ajunge inevitabil la eutanasierea cainilor

Prima eutanasiere a unui câine la Timișoara este tot mai aproape. Primăria nu va mai plăti pentru întreținerea câinilor din adăpostul Danyflor decât timp de 14 zile de la „internarea” animalelor. Legea nu-i mai permite astfel de cheltuieli, astfel că se va ajunge, inevitabil, la măsura pe care primarul Nicolae Robu a încercat s-o evite de mai multe ori.

Pensionarii nu au nevoie de adeverinte de la ANAF pentru retete compensate

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate le cere medicilor de familie să nu mai trimită pensionarii la ANAF, după adeverințe de venit. Dacă pensionarii dau declarații pe proprie răspundere, medicii nu vor fi nevoiți să plătească nimic, chiar dacă se dovedește că au eliberat rețete unor persoane care nu aveau acest drept.

Februarie – cea mai potrivita luna pentru rezervarea vacantei de vara / FOTO

Când frigul este aprig şi zilele cu soare par departe, gândul ne zboară, inevitabil, la căldură, la plaje însorite, la valuri limpezi şi blânde. Deşi suntem abia îm februarie, iar vacanţa de vară e peste câteva luni, vestea bună este că acum este cel mai potrivit moment pentru rezervarea concediului mult dorit.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, luni, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, astfel: Dumbrăvița (str. K. Karoly, M. Eminescu, P. Șandor, N. Bălcescu), orele 9 – 12; Parța (p), Susani, Nădrag (p), orele 9 – 16; Silagiu (p), Bacova (p), orele 8 – 17; Deta (Aleea Roșie, M. Viteazu), orele

Top