Stirile din ziua: 10 februarie 2014

Elevii de la „Carmen Sylva” invata de luni pe tablete Samsung ultimul racnet / FOTO

Elevii Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” merg de luni la școală într-o clasă… ca-n filme. Smart Classroom, cea de-a doua din România, este dotată cu aparatură de ultimă generaţie, iar adolescenții au muncit pentru ea. Ei au câștigat-o la un concurs după ce au demonstrat, printr-un filmuleţ, de ce o merită .

Institutul „Elie Wiesel” se implica in scandalul strazii Petre Tutea

Pe adresa Consiliului Local Timișoara a sosit o scrisoare din partea Institutului „Elie Wiesel”, prin care se solicită renunțarea la demersul de atribuire a numelui lui Petre Țuțea unei străzi din Timișoara. Institutul se alătură astfel unui alt gest similar demarat de patru dascăli de la UVT. În mediul on-line, marea majoritate timișorenilor este însă de acord cu inițiativa municipalității.

Medicii critica noile prescriptiile, in conditiile in care oricum pacientii platesc medicamentele

Medicii de familie sunt nemulţumiţi că sunt obligaţi să justifice tratamentele pe care le prescriu. De la 1 februarie, aceștia trebuie trebuie să argumenteze pe rețete de ce pacientul are nevoie de medicamentele respective. Măsura e considerată aberantă, pentru că oricum pacienții plătesc din propriul buzunar dacă aleg medicamentele originale, în dauna genericelor. Casa de sănătate decontează doar substanța de bază, din cel mai ieftin produs.

Robu a ajuns la cel de-al 13-lea sondaj pe Facebook

Dacă vreți să vă vedeți artiștii locali preferați la voi în cartiere, la aeroport sau oriunde în altă parte în aer liber, votați degrabă la sondajul inițiat de primarul Nicolae Robu, evident pe Facebook. Edilul anunță astfel Festivalul Artelor Timișorene, pe care a decis „recent” să-l organizeze. Votul vostru s-ar putea să conteze.

marcel vela

„Geamanul” Vela, despre chibitii din politica: Nu sunt responsabili!

Primarul Caransebeșului, Marcel Vela, crede că românii care comentează de pe margine, fără să se implice politic, nu au o atitudine „responsabilă”. Unul dintre cei mai puternici liberali la nivel național dă exemplul său personal, de „om simplu din Munții Banatului”, care a intrat în PNL pentru că a vrut să lase ceva în urma lui.

Rasfat la spa, in Ungaria, tara apelor termale / FOTO

Ultima lună de iarnă înseamnă pentru mulţi dintre noi dorul de căldură, de răsfăţ, de apă. Motiv pentru care februarie este una dintre cele mai pottrivite perioade să ne relaxăm cu masaje, jacuzzi, saune şi bazine termale. Într-un cuvânt, la SPA! Agenţia de Turism Ultramarin vă propune pentru luna iubirii răsfăţuri în doi la cele mai îmbietoare complexuri wellness din ţara vecină, Ungaria.

Poli incheie cantonamentul cu inca o infrangere la zero

Preocupat mai mult de stabilirea unor relaţii de joc între jucătorii noi şi vechii jucători din lotul lui Poli Timişoara, Aurel Şunda nu a pus accent pe obţinerea unor rezultate bune în cantonamentul din Antalya. Îngrijorător este însă că formaţia timişoreană a pierdut jocuri în faţa unor echipe din campionate mult mai slabe sau din liga a doua din România.

Top