Stirile din ziua: 11 februarie 2014

Ca sa-si poata admira istoria, timisorenii ar putea umbla pe „trotuare” de sticla / FOTO

Ca sa-si poata admira istoria, timisorenii ar putea umbla pe „trotuare” de sticla / FOTO

Lucrările de reabilitare a zonei Cetate au scos deja la iveală fragmente importante din istoria Timișoarei. Arheologii și arhitecții caută acum cele mai bune soluții pentru a pune în evidență descoperirile, în timp ce muzeografii și restauratorii se pregătesc de prelucrarea a nu mai puțin de jumătate de tonă de material arheologic „extras” doar din Piața Libertății.

„Mostenirea” Ciuhandu, pusa in practica de Robu: lucrari de 673 milioane de lei in Timisoara

Primăria Timișoara are în prezent în derulare 24 de proiecte cu finanțare europeană, în sumă totală de 673 milioane de lei. Nicolae Robu admite că toate au fost depuse în mandatul fostului edil. Totuși, liberalul susține că nu e greu să scrii proiecte, ci să le pui în practică.

Meditatii platite din bani europeni, in scolile din Timis

Elevii din Timiş pot face şi meditaţii la şcoală, iar profesorii nu vor mai putea spune că nu sunt plătiți pentru munca suplimentară. Inspectoratul Şcolar Judeţean este beneficiarul unui proiect pe fonduri europene care are ca scop chiar „Pregătirea suplimentară pentru promovarea cu succes a Evaluării Naţionale”.

Horia Cristian n-o fi vrut spital regional fiindca are el unul privat in zona

„Timișoara nu este buricul pământului!” Așa grăit-a deputatul Horia Cristian, atrăgându-și nenumărate înjurături de la timișoreni. Ba chiar cereri de demisie, inclusiv o petiție on-line. Aceste reacții nu sunt deloc exagerate, atâta timp cât deputatul în cauză i-a păcălit de două ori pe timișorenii care l-au și trimis să frece menta în parlament.

Danut Groza nu pleaca dupa Elena Udrea

Modelul primarului Emil Boc, care s-a înscris în Fundația Mișcarea Populară, nu pare să aibă mare succes în Timiș. Majoritatea primarilor PDL nu au fost contactați pentru a face un astfel de pas. Oamenii lui Băsescu din teritoriu ar putea avea însă o pâine bună de mâncat cu aceștia, în condițiile în care toți edilii PDL de orașe sunt la cuțite cu președintele Constantin Ostaficiuc și nu fac parte din Biroul Permanent Județean PDL Timiș.

Inca o promisiune: Ponta i-a zis lui Grindeanu ca da bani pentru spitalul de copii

Într-o discuţie înaintea Comitetului Permanent al PSD, deputatul Sorin Grindeanu a obținut de la premierul Victor Ponta promisiunea că guvernul va aloca o sumă de bani în 2014, pentru noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Banii, care nu se știe câți vor fi, vor veni fie în urma rectificărilor de buget, fie din fondul de rezervă al guvernului.

Subpasajul Michelangelo, realizat dupa o idee a rectorului Robu, devenit intre timp primar

Subpasajul Michelangelo, care va fluidiza traficul pe axa nord-sud a Timișoarei, a primit finanțare pe baza unui proiect realizat pe vremea primarului Gheorghe Ciuhandu. Actualul primar Nicolae Robu explică însă că el a venit încă acum vreo opt ani cu ideea realizării unei astfel de lucrări!

Cand „Elie Wiesel” ii invata pe timisoreni cine a fost Petre Tutea

Așa cum este democrația din România, încă cu multe deficiențe, nu se poate spune că nu există o presă liberă, libertate de expresie etc. Au fost într-adevăr probleme de acest gen în perioada guvernării Năstase, dar și atunci au contat mai mult rațiunile economice, cea mai mare parte a presei fiind îngenuncheată prin pârghii financiare de guvernanți.

Elevii din Timisoara vor merge la scoala tot in doua schimburi

Reprezentanţii primăriei spuneau anul trecut că încearcă să găsească soluții pentru ca elevii din Timișoara să meargă la şcoală doar dimineaţă. Totul a rămas însă doar în stadiul de dorință, pentru că nu sunt spații pentru punerea în practică a acestei idei. Nici măcar inspectorul școlar general Cornel Petroman nu crede că acest lucru este posibil.

Tiuch vrea bani europeni pentru dezvoltarea zonei Recas

Deputatul PSD Cătălin Tiuch a cerut de la tribuna Parlamentului mai mulţi bani europeni pentru dezvoltarea zonei Recaş. Social-democratul este convins că zona are un potenţial turistic extraordinar care nu merită ignorat şi cere chiar includerea ei într-un program naţional de dezvoltare. Intervenția vine în completarea eforturilor depuse de CJ.

Popoviciu ii explica lui Bojin, cu subiect si predicat, de ce nu va fi centru intermodal la Remetea

În timp ce preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, îl ridiculiza pe Alin Popoviciu şi anunţa că centrul intermodal de la Remetea Mare este ca şi făcut, deputatul PDL a făcut, luni, o nouă descindere la Ministerul Transporturilor. Popoviciu susține că nici vorbă ca investiția să depășească stadiul de proiect și că ministrului Ramona Mănescu nu-i este greu să promită.

Amenda record pentru gunoaie, in cimitirul din Calea Sagului

În urma sesizărilor făcute de mai mulți timișoreni, scoși din minți de mirosurile pestilențiale care veneau dinspre cimitirul din Calea Șagului, polițiștii locali au descins acolo. Ei au descoperit că noul concesionar al cimitirului, firma Denisalex, nu respectă nicio regulă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Ioan Muresan, groparul arbitrajului judetean, punctul slab al lui Danut Lata

Starea arbitrajului timişean este dezastruoasă, iar numele celui care a păstorit activitatea „fluieraşilor” din judeţ este Ioan Mureşan, angrenat în lupta pentru câştigarea postului de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş.  în cadrul furibundei campanii electorale începute de mai bine de o lună, acesta îl desfiinţează pe Dănuţ Laţa, pe care îl acuză inclusiv pentru starea arbitrajului de la jocurile din judeţ.

Aquaparkul si minunatele lui tobogane electorale

Înainte să-și dorească să fie europarlamentar, Alin Nica și-a dorit să fie patron de Aquapark făcut din bani europeni. Dar înainte de asta omul a mai vrut să fie primar PNL de Dudeștii Noi și chiar i-a reușit, ceea ce i-a încurcat socotelile cu ștrandul. Căci dacă era edil PSD, precis astăzi social-democrații timișeni nu mai strâmbau din nas că la marginea orașului se pune la cale de-o investiție cu eminamente liberală, la urma urmelor atât de „dăunătoare” contribuabilului de rând.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat, marți întreruperi de energie electrică astfel: Timişoara – str.Deliblata nr. 5-7, Bl. C4, Sf. Gheorghe (p), A. Pacha (p), orele 9 – 17; Dumbrăviţa – str. P. Şandor, N.Bălcescu, T. Vladimirescu, Gh. Doja, K. Karoly, Gramma, O.Terezia, Teleagului, T. Vuia, Mauricius, E. Murgu, Horia, Cloşca, Crişan, P. Şandor, ferma 10, ferma 11

Top