Stirile din ziua: 6 februarie 2014

CJT vrea sa relanseze turismul din Timis cu fonduri europene

CJT vrea sa relanseze turismul din Timis cu fonduri europene

În ultima ședință de plen din 2013 a Consiliului Județean Timiș s-a aprobat participarea județului la constituirea Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului. Aceasta este formată pe un model care funcționează de mulți ani în Germania, la Rosenheim, unde sunt promovate toate tipurile de turism cu sprijinul consiliului județean. Noua asociație este văzută de vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra, ca o mană cerească pentru turismul din vestul țării.

Popoviciu a descoperit: criza economica globala face praf planurile lui Bojin / FOTO

E criză și nu sunt bani, așa că proiectele Timișului și Timișoarei trebuie să mai aștepte. Aceasta e concluzia la care a ajuns deputatul Alin Popoviciu, după ce a studiat mapa cu proiectele de investiţii pentru 2014-2020, venită de la Consiliul Județean Timiș. În fișa de proiect a mult discutatului stadion chiar scrie, negru pe alb, că de vină pentru nerealizare este „criza globală”.

Reorganizare a la Ministerul Sanatatii: mii de paturi mai putin in spitale

Directorii de spitale au fost certați public de ministrul Sănătății, pentru că nu și-au făcut temele. Eugen Nicolăescu, foarte aproape să schimbe portofoliul cu cel de la Finanțe, e supărat că nu sunt gata planurile de reorganizare a spitalelor. Sindicaliștii spun însă că miza e, de fapt, reducerea numărului de paturi. În Timiș ar urma să dispară circa 1.400.

Robu s-a enervat pe sefii Colterm. Si la ce ne-ajuta?

Primarul Nicolae Robu a răbufnit public împotriva șefilor de la Colterm. A mai avut ieșiri de acest gen și împotriva unor ziariști, a unor consilieri locali (ultima dată ținta a fost PDL-istul Sandu), politicieni sau simpli cetățeni ai Timișoarei. Numai că, spre deosebire de aceștia din urmă, în cazul Colterm este cu totul altceva. Colterm este o societate din subordinea municipalității, sub „papucul” CL Timișoara, controlat, la urma urmei de primarul Nicolae Robu.

Alegeri la PNTCD Timisoara, doar cand vrea Biroul National

Situația filialei PNȚCD Timișoara rămâne incertă. La începutul lui decembrie, fostul președinte Adrian Orza a fost înlocuit din funcție de Ciprian Mihok. Valentin Moldovan, președintele PNȚCD Timiș, dădea pe atunci asigurări că alegerile în filială vor avea loc la începutul lui 2014. Între timp, provizoratul a devenit obișnuință.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat, joi, întreruperi de energie electrică astfel: Timişoara – str. A. Demetriade, Albinelor, Stuparilor, Foişor, Olanda, Div. 9 Cavalerie (p), Băncii, R. Koch, Pomiculturii, C. Davilla, I. Roată, I. Mincu, I. Velcean, Piaţa Athena, Molidului, Copernic, Frigului, Lucerna, Pisa, I. Ionescu de la Brad, H. Creangă, Constructorilor, orele 9 – 17; Giarmata (p),

apă caldă

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, din cauza unor lucrări de modernizare aflate în curs, va întrerupe joi, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde şi încălzirii la punctul termic PT 23. Vor fi afectaţi consumatorii care locuiesc pe străzile V. Lucaci, P. Şapcă nr. 26, 30 și 32, Iaşi nr. 8A. Popovici – parţial.

Top