Stirile din ziua: 18 februarie 2014

Piata Sf. Gheorghe, reasamblata si conservata ca la puzzle / FOTO

Piața Sfântul Gheorghe, cea mai mică dintre cele trei aflate în reabilitare, începe să capete formă pe planșetele arhitecților. Statuia care a dominat acest areal va fi amplasată în interiorul zidurilor descoperite. Vestigiile vor fi desfăcute ca la puzzle, tratate cu materiale speciale și apoi reasamblate.

Proiectantii timisoreni au ratat 30.000 de euro, fiindca au fost prea lacomi

Din cauza lăcomiei proiectanților timișoreni, primăria va plăti din propriul buget studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru subpasajul din Piața Victoriei. Așa susține Nicolae Robu, care anunțase că există un sponsor dispus să le achite, însă sumele cerute pe plan local ar fi fost de peste patru ori mai mari decât cea la care s-a câștigat licitația.

„Verde” la reabilitarea trotuarelor: trei firme impart 30 de milioane de lei

Un trotuar de pe Bd. Republicii costă mai mult decât dublu decât unul de pe strada Demetriade. Cel puțin conform sumelor cu care s-a câștigat licitația pentru reabilitarea trotuarelor. Per total, este vorba despre 30 de milioane de lei, fără TVA, pentru cele cinci sectoare, repartizați în mod egal în următorii patru ani.

Subpasajul din Piata Victoriei a ajuns oficial in faza de proiect

La Timișoara se va circula, la un moment dat, pe sub Piața Victoriei, printr-un subpasaj cu intrări și ieșiri cam ca… la Paris. Primarul Nicolae Robu a anunțat încheierea licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru această lucrare. Cât costă realizarea unui astfel de subpasaj și de unde vor veni banii nu se știe încă.

Robu a devenit radical: eutanasierea, unica solutie de a scapa Timisoara de maidanezi

Începerea eutanasierii câinilor fără stăpân pare o chestiune de zeci de ore la Timișoara. Neoficial, ar fi fost semnate deja mai multe decizii în acest sens, dar, oficial, procedura nu a fost pusă încă în practică. Primarul Nicolae Robu schimbă foaia și spune că aceasta este singura soluție de a curăța orașul de câini, în condițiile în care timișorenii nu s-au înghesuit să adopte animalele din adăpostul Danyflor.

Sutul in fundul lui Florentiu Staicu, un pas inainte pentru Jose Furtado

Orice şut în fund înseamnă un pas înainte spune o vorba veche din popor. Vorba este valabilă pentru cei care încasează şutul. Sau a fost, pentru că la ACS Poli Timişoara un pas înainte fac şi cei care le dau un şut în fund şefilor echipei. Protagonişti ai unei întâmplări cum rar ţi-e dat să vezi chiar şi prin vestiarele echipelor săteşti, jucătorul Jose Furtado şi preşedintele clubului Florenţiu Staicu rămân în aceeaşi barcă.

Ferma animalelor (Varianta USL)

Se spune că era odată o fermă mare, bogată, mănoasă și frumoasă. Deși avea de toate, ferma asta nu prea era băgată în seamă de fermele din jurul ei. Cel mai probabil fiindcă – lucru nemaivăzut – ea era condusă de animale. În centrul fermei era o mare măcelărie, acolo unde își făceau veacul și stăpânii gospodăriei. Mult timp, ferma a fost condusă autoritar de un măgar, ajutat de oile de pe moșie.

Adio, stadion! Festivalurile vinului si berii se muta la Padurea Verde

Timișorenii din zona stadionului ar putea răsufla ușurați în acest an. Foarte probabil, ei vor scăpa de hărmălaia și mizeria pe care le aduceau în fața blocurilor lor evenimentele… câmpenești, de genul festivalurilor berii sau vinului. Primarul Nicolae Robu caută soluții pentru mutarea acestor zgomotoase manifestări.

apă caldă

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, în vederea executării unor lucrări de modernizare, va întrerupe marți, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde și a încălzirii la PT 57 și PT 59. Vor fi afectaţi timișorenii care locuiesc pe străzile D. Jugănaru, Albac, Azuga, Calea Martirilor, Mart. A. F. Șuteu, Cheia, Crivaia, Mareșal Averescu, Lidia, Măgura, Drubeta,

Top