Stirile din ziua: 21 februarie 2014

Dupa ce ingroapa liniile de tren, primaria viseaza… Avenida Diagonal de Timisoara

Dupa ce ingroapa liniile de tren, primaria viseaza… Avenida Diagonal de Timisoara

Timișoara ar putea avea un bulevard similar faimosului Avenida Diagonal din Barcelona! Noua arteră ar străbate orașul de la un capăt la altul, dar asta nu se va întâmpla mai devreme de șapte ani. Condiția obligatorie: îngroparea în subteran a tuturor liniilor ferate, operațiune extrem de costisitoare, pentru care trebuie căutate surse de finanțare.

La Timisoara, chirurgii vasculari din toata tara si-au pus la cale viitorul

Medici din toată țara au înființat, la Timișoara, Societatea Română de Chirurgie Vasculară. Această specialitate cu înaltă calificare este un fel de Cenușărească în România. Foarte multe spitale nu au astfel de secții, aparatura lipsește, așa că nu trebuie să mire pe nimeni faptul că nu sunt mai mult de 300 de chirurgi vasculari.

Dorin „Al Capone” Candea da din nou chef la Moticica

Fostul pedelist de frunte, actual consilier al senatorului PSD Matei Suciu, Dorin Cândea, îşi serbează ziua de naştere cu mare fast. Vineri seara, el organizează o petrecere la resturantul de la Hotel Moticica, unde a invitat mai mulţi lideri şi primari PSD. Cândea nu prea să fie superstițios, după pățania de anul trecut.

Doua hectare de teren privat stau in calea prelungirii Bd. Sudului spre Musicescu

Bulevardul Sudului nu va ajunge prea curând până la strada Gavril Musicescu, așa cum vrea de mult timp Primăria Timișoara. Două hectare de teren esențiale pentru această operațiune sunt în proprietate privată, iar deținătorii vor exclusiv bani, nefiind interesați de un schimb cu municipalitatea.

Pana la jumatatea anului, Robu crede ca vor incepe lucrarile la spitalul de copii

Cel târziu la jumătatea anului va începe construcția noului corp de clădire al spitalului de copii. Asta susține primarul Nicolae Robu, care speră că eventualele contestații la licitația aflată în desfășurare se vor rezolva rapid. Clădirea va avea peste 8.000 de metri pătrați utili, în jur de 150 de paturi și costă circa 47 de milioane de lei.

Petrica Folica vrea sa stie de ce primaria a dat 340.000 de lei pe doua dale si o alee

Consilierului local PP-DD Petrică Folică i se pare dubioasă suma pe care primăria vrea s-o dea pentru Monumentul Rezistenţei Anticomuniste de la Pădurea Verde. El susține că trece lunar pe la monument, dar n-a văzut niciun fel de lucrări, astfel că vrea să ceară documente justificative pentru toate sumele alocate până acum pentru acest obiectiv.

Robu, despre scandalul din USD: „PNL a inghitit multe, dar exista o limita”

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, susține că nu caută alți parteneri politici pe plan local, dar, dacă va fi cazul, își va folosi capacitatea „înnăscută” de a face rapid calcule. Liberalul spune că actuala criză poate fi stinsă imediat ce Victor Ponta îi numește pe cei patru miniștri propuși de PNL și îl desemnează pe Klaus Iohannis vicepremier.

Klaus Iohannis presedinte. De ce da

Dacă tot dă semne că s-a trezit dintr-o lungă letargie, Crin Antonescu mai are un singur pas de făcut. Iar despre acest pas se vorbește tot mult în rândurile liberalilor, atât la nivel central, dar chiar și la Timișoara. E drept, mai discret, dar se discută. Și anume, e vorba ca liderul liberal să facă pasul înapoi în privința candidaturii la președinția României, lăsându-i cale liberă lui Klaus Iohannis.

Top