Bolnavii internaţi la spitalele din Timișoara au avut parte, duminică, de un mediu mai deosebit. Acesta a fost întocmit în funcție de afecțiunile de care suferă pacienții, ca nu cumva, după ce mănâncă, oamenii să se simtă mai rău.
La Spitalul Județean, din lista de bucate în prima zi de Paște n-au lipsit ouăle roșii, sarmalele cu mămăliguță sau cozonacul. Cei care au restricţii sau regim au primit un meniu în funcţie de ce au şi ce nu voie să mănânce. „Nu s-au făcut excese culinare. De exemplu, pacienții cu diabet nu pot să mănânce decât ouă roșii și drob, pacienții cardiaci și renali – ouă roșii, cozonac și drob, pacienții care au regim fără sare sau regim de ulcer primesc doar ouă roșii și cozonac. Pacienții cu arsuri, pacienții comuni, pacienții psihici, copiii, lăuzele și medicii primesc un meniu mai bogat: ou roșu, cozonac, drob, sărmăluțe în foi de varză și mămăliguță”, spune Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al SCJUT. Nici la celelalte spitale din Timișoara – Municipal, „Victor Babeş” și „Louis Țurcanu” – nu au lipsit bucatele tradiţionale. Meniuri speciale sunt oferite în fiecare an de Paște, la fel ca și de Crăciun, în unităţile medicale din Timişoara. În acest fel reprezentanţii spitalelor încearcă să le facă bolnavilor sărbători mai frumoase.
Comentarii prin facebook