Scrisoarea unor microbisti timisoreni catre primarul Nicolae Robu

Domnule profesor doctor inginer Nicolae Robu, Primar al Timișoarei

Suntem un grup de microbiști, vechi susținători ai lui Poli, dar și ai întregului sport timișorean. Și probabil vorbim în numele altor mii sau zeci de mii de timișoreni care au crescut cu Poli (și Elba, și Politehnica la handbal, și Universitatea la rugby sau chiar defuncta Ilsa la polo) în suflet. Ca oameni ai cetății, în 2012 am citit cu atenție programele electorale ale candidaților. Și mult ne-am mai bucurat când într-un pliant al dvs. am găsit următoarele: „Timișoara, capitala sportului în România – în primul rând a sportului de performanță, dar și a sportului de întreținere –, cu infrastructură pentru sport pe măsură – nou stadion de fotbal, nou stadion de atletism, nouă sală polivalentă, nou bazin de înot etc. –, o Timișoară pentru care câștigarea titlurilor de campioană națională la fotbal, handbal, baschet, etc. – inclusiv la diverse sporturi individuale – să devină obiective de rutină”. Și ulterior ați vorbit de un stadon cu 55.000 de locuri și o sală de 15.000, oricum prea mari față de cerințe. Evident ne-am bucurat cu toții și v-am votat, convingând și pe mulți alții să pună ștampila pe dvs.

S-au scurs de la alegeri mai bine de trei ani. Stadion și sală polivalentă nu doar că nu există, dar nici nu se întrevăd la orizont. În schimb, la sporturile de echipă pentru care titlurile de campioană ar fi trebuit să fie o „rutină”, e dezastru total. Baschetul, cu tradiție de decenii în Timișoara, e în comă profundă. Acum ne spuneți că există pericol maxim ca și fotbalul să meargă pe același drum. Știm, există probleme cu Curtea de Conturi. Dar ele durează de mai multe luni, perioadă în care n-ați întreprins nimic, mulțumindu-vă să așteptați să pice ceva din cer. Nu va pica și nimeni nu va veni să ne dea. Sunteți primar al celui mai important oraș din România, după București. Sunteți vicepreședinte național al unui partid care se pregătește să preia puterea. Nu aveți voie să vă văitați tot timpul că nu puteți rezolva această problemă, rezolvată însă la Târgu Jiu, Târgu Mureș, Voluntari, Iași sau Chiajna.

În campanie nu ați spus că o să ajungeți în situația că n-o să vă bage în seamă nici angajații primăriei, nici parlamentarii de Timiș. Fiindcă asta ne spuneți acum. Vă plângeți că juriștii nu pot să rezolve situația din punct de vedere legal, iar parlamentarii nu fac diligențe de niciun fel. Apropo de angajații primăriei, fiindcă e o problemă de fond. E adevărat că salariile nu sunt mari. Pe de altă parte, asta se întâmplă când angajările se fac doar pe bază de pile, relații sau apartenență la partid. (Intră aici și amantele celor de la partid.) Obișnuiți doar să mute hârtii dintr-o parte în alta, în momentul în care, mai devreme sau mai târziu, trebuie să facă o treabă, acești angajați făcuți la apelul bocancilor inevitabil o dau în bară. Și dacă tot îi trimiteți la tot felul de specializări, nu-i mai trimiteți pe Litoral să stea cu burta la soare, ci la Chiajna sau Voluntari, să învețe câte ceva.

Domnule primar! Noi nu vrem nici ajutoare sociale de la primărie, nici subvenții de la Colterm sau la transportul în comun. Nici măcar metrou nu vrem. Foarte bine dacă dați subvenții mari și faceți metrou. Noi vrem doar puțin din ce ați promis. Am vrea un stadion decent, o sală de sport decentă unde să mergem la meciurile echipelor Timișoarei. Și nu avem pretenții (încă) de campionate, ci măcar de echipe care se bat acolo sus. Cerem prea mult, dle primar? Știm că în actualul mandat e imposibil. Dar în următorul? Sau să căutăm alt candidat care poate? Sau ar fi mai bine să stăm acasă? Să știm și noi o treabă!

Cu stimă, un grup de druckeri

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

alb-violet-negru a spus: (octombrie 19th, 2015 at 15:14 )

O SINGURA POLI in oras ar rezolva problema fotbalistica. Ptr restul disciplinelor, vesnica lor pomenire. Lucrurile trebuiau lasate sa- si urmeze fagasul firesc, adica: handbalul sa fie sustinut de Politehnica, rugbyul de catre Universitate, baschetul si fotbalul primaria in parteneriate cu privati. Ar fi suficient ptr a ramane toate in prima liga .
Ptr performanta si alte povesti de genul asta nici o speranta in viitorul apropiat !!!
PS
Parca vad cate mitinguri si actiuni in mas-media ar fi fost acum pe tema finantarii clubului de fotbal daca am fi tras toti la aceeasi caruta, adica O SINGURA POLI !

INO a spus: (octombrie 19th, 2015 at 15:20 )

BEY! DRUKERY UIE LA TOȚI!CÎND ASU SE VA DESFIINȚA VOI FI CEL MAI FERICIT!ÎN REST PLEACĂ ROBU ȘI VINE UNUL CARE CHELTUIEȘTE PE PIPIȚE! ASTA VREȚI DRUCKURY ASTA AVEȚI!ȘI AȘ PUTEA SĂ VĂ ZIC MAI MULT DAR TIMPUL ESTE FOARTE PREȚIOS PENTRU CEL CE ESTE VIAȚĂ!TIMIȘOARA VA AVEA UN STADION NOU! O SALĂ POLIVALENTÂ!ȘI FINANȚARE PE MĂSURĂ DAR ESTE NEVOIE DE CINEVA CAPABIL SĂ PUNĂ TOATE ASTEA ÎN APLICARE ÎN FAȚA MITICILOR DE BUCUREȘTI!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

antirob a spus: (octombrie 19th, 2015 at 20:58 )

Pentru timisorenii care au crescut cu Poli exista ASU Politehnica Timisoara.Pentru toate celelalte exista Mastercard 🙂

Ino, o curiozitate , cine-s druckerii in numele carora semnezi? Tu si Sasu?

poli21 a spus: (octombrie 20th, 2015 at 14:17 )

Acest sntirob ( probabil un vajnic sudist aterizat odata cu ciorile in Timisoara) nu are cum sa stie istoria sporturilor in Timisoara. asu este o caricatura finantata de un institut de invatamint si din mila citorva betivani ( vezi herzog & co.). Nu problema existentei echipei asu este in discutie ci adunatura care se ascunde in spatele acestui nume. Apropo : cind va finanta Iancu nu era o problema ca Poli nu era Stiinta de pe vremuri ?

antirob a spus: (octombrie 21st, 2015 at 00:01 )

@ poli21 : in mod normal nu raspund la imbec…da’ hai, treaca : ai inceput cu „acest antirob vajnic sudist nu are cum sa stie” si ca orice juvete ti-ai dat nu mucii’n fasole, ca satenii tai la coada la votat pesedeul, spunand „cand VA finanta iancu…samd”. Pai bre Suca , tu cand NE finanta Iancu cu cine tineai ? .Nu tre’ sa-mi spui, ca stiu.Cu stiaua,clar – asa faceti toti.

birlic a spus: (octombrie 21st, 2015 at 10:39 )

mia placut mult scrisoarea drucherilor ,simtind ca au vorbit si in locul meu ,cine are urechi sa auda desi cred ca ,cu toate eforturile D-l primar este depasit de unde se desprinde ideia ca e mai usor la catedra decat in fruntea urbei ,ce sai faci, Domnia ta a vrut .

scai a spus: (octombrie 21st, 2015 at 21:38 )

Asta cu pilele e reala. Primarul a facut angajari pe pile la greu in primarie. Si nu mai are cine sa munceasca. Ca si pilele astea trebuie angajate cu cap. Procentul nu ar trebui sa depaseasca 10%, altfel nu mai ai cu cine munci. Vezi d-le primar poate cei de la directia fiscala te ajuta. Ca am inteles ca acolo sunt niste juristi buni, care n-au pile. Ah. am uitat pe aia vrei sa ii desfiintezi. Pacat!

kb a spus: (octombrie 22nd, 2015 at 00:12 )

constatam pe zi ce trece ca sportul timisorean este aproape in colaps; promisiunile electorale usl-iste pe banere imense agatate prin tot orasul, pe toata fatada blocului….trista amintire, o pacaleala pentru toti timisorenii…dar mai avem o licarire de speranta din partea baietilor admirabili de la RCM si placut surprinzator baietii lui Pero Milosevici, ca ne putem bate acolo sus…de fotbal…o gluma trista…pe stadion, pe al nostru El Monumental, se mananca la seminte, mai ca la Pojorata…de iti vine sa inchizi tembelizoru….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top