Stirile din ziua: 6 decembrie 2015

Hamlet si Subcarpati: de la Elsinore, sa se auda pe dealuri, sa se auda pe vai / FOTO

Hamlet si Subcarpati: de la Elsinore, sa se auda pe dealuri, sa se auda pe vai / FOTO

Și a fost demoHamlet, și a fost concert Subcarpați. Și-au mai fost o sală plină ochi, și multe-multe aplauze. Experimentul Teatrului Național Timișoara, propus spectatorilor chiar de Moș Nicolae, a fost un cadou cât se poate de excentric, în care povestea tragicului prinț al Danemarcei continuă în ritmuri hip-hop și dubstep. Și totuși… „A fi sau a nu fi, asta-i întrebarea… Mort sau viu: oare care este calea?”

A aparut Eva! A pus-o la locul ei chiar sculptorul Virgil Scripcariu

Încă una din cele șapte statui care vor fi amplasate, până la finalul reabilitării, în zona Cetate a ajuns la locul ei. „Eva” a fost așezată pe soclu chiar de sculptorul Virgil Scripcariu, care, duminică, făcea ultimele retușuri. Cele șapte lucrări, care au iscat deja o mulțime de controverse, au costat în jur de 146.000 de euro.

Minunea a durat o zi: Cabinetul Ciolos da bani pentru biserici! Mai mult decat in 2015

Un telefon de la Patriarhul Daniel face minuni! Guvernul a anunțat, duminică, nu doar că va da în continuare bani pentru biserici, dar și că suma va fi mare decât cea prevăzută pentru anul în curs. În proiectul de buget supus dezbaterii publice, Secretariatul de Stat pentru Culte avea prevăzut 0 lei la bugetul pe 2016, pentru construirea de biserici.

Copiii cu dizabilitati ar putea avea locuri speciale de joaca in Timisoara! Totul depinde de CL

În cinci parcuri din Timișoara ar putea apărea locuri de joacă destinate copiilor cu nevoi speciale. Oricât ar părea de greu de crezut, în acest moment, niciunul dintre parcurile cu tobogane și leagăne nu are facilități pentru acești micuți. Un proiect pe această temă a fost depus la primărie de social-democrata Romanița Jumanca și ar putea ajunge pe ordinea de zi a plenului din 8 decembrie.

Strazi si parcuri cu denumiri noi, dupa plenul CL din 8 decembrie

Mai mulți timișoreni vor fi nevoiți să-și schimbe actele de identitate. Asta după ce aleșii locali vor aproba, în plenul de marți, schimbări de nume de străzi din diverse cartiere ale orașului. Cu această ocazie, Parcul Central își va schimba și el denumirea și vom avea, oficial, și Parcul Pădurice.

Sf. Nicolae, aparatorul credintei

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai populari sfinți ai creștinității, datorită multelor minuni săvârşite atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa. Arhiepiscopul Mirei Lichiei s-a născut în localitatea Patara din Asia Mică. Sf. Nicolae este patronul Greciei, Rusiei şi al multor oraşe din Apusul Europei.

Top