Stirile din ziua: 18 decembrie 2015

Un profesor de la Politehnica Timisoara, cel mai bun din lume in automatica

Un profesor de la Politehnica Timisoara, cel mai bun din lume in automatica

Universitatea Politehnica are încă un motiv de mândrie! Prof. dr. ing. Radu-Emil Precup a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii. Mai mult, rezultatele obținute de el și de echipa sa au dus și instituția de învățământ superior pe locul I în clasamentul Scopus.

40 de ani de salvat istorie! Zeci de piese restaurate la Timisoara, expuse pentru public / FOTO

La Timișoara au fost salvate, în 40 de ani, zeci de mii de obiecte de patrimoniu cultural național. Totul, prin munca restauratorilor și conservatorilor de la Laboratorul Zonal de Restaurare Timișoara, unul dintre cele mai importante din țară. La Muzeul Banatului sunt expuse, în aceste zile, câteva dintre obiectele readuse la viață de ei.

An plin la CCIAT! Conducerea Camerei de Comert si-a facut bilantul pe 2015

O mulțime de proiecte realizate cu succes, misiuni economice în toată Europa, zeci de cursuri de formare, un centru de kinetoterapie, zeci de locuri de muncă nou create pentru persoanele din mediile defavorizare, dar și târguri și expoziții pe diferite domenii. Acestea sunt doar câteva dintre realizările cu care se poate lăuda Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș!

„Timisoara”, de la Pro Musica, este imnul oficial al Timisoarei

După mai bine de an și jumătate de căutări, Timișoara va avea, în sfârșit, un imn. Nu o piesă compusă special pentru asta, ci una care are deja greutate. Este vorba despre cunoscuta și expresiva „Timișoara”, compusă, în decembrie 1989, de Ilie Stepan, pe versurile lui Marian Odangiu.

cargo cetateni de onoare

Rockerii de la Cargo sunt, cu acte in regula, cetateni de onoare ai Timisoarei

Un adevărat record în materie de titluri de cetățeni de onoare a fost stabilit, vineri, la Timișoara. În doar trei zile de când a fost făcută propunerea, rockerii de la Cargo au primit această distincție, în plenul consiliului local. Adi Bărar & co vor cânta în noaptea de Revelion în centrul Timișoarei.

Inca nu s-a decis intre Diaconu si Samartinean! PNL Timisoara va avea presedinte unic doar la anul

PNL Timișoara nu va avea președinte unic decât de la finele lunii ianuarie 2016. Abia atunci se va întruni Consiliul de coordonare al filialei municipale și va fi făcută numirea propriu-zisă. Copreședintele PNL Timiș Dan Popa spune că nu a discutat cu Nicolae Robu, celălalt copreședinte, despre această nominalizare.

Carmen Obarsanu, candidatul PSD la Primaria Timisoara!

Nu, enunțul din titlu nu e o știre „pe bune”, e doar o soluție, un pont pentru depășirea crizei profunde prin care trece PSD Timiș. Iar într-un final s-ar putea transforma și într-o știre reală. Nu e un secret, PSD Timiș suferă mult de tot în căutarea unui candidat pentru Primăria Timișoara.

alfred simonis si nicolae robu

Acuze PSD: Robu, 0 realizari! Totusi, aproape jumatate din mandatul actualului primar a fost USL

Ce a realizat Nicolae Robu din ce a promis înainte de alegerile din 2012? Nimic! Aceasta este concluzia la care a ajuns PSD-istul Alfred Simonis. Consilierul local spune că nimic din ce a fost trecut pe pliantul electoral al actualului edil nu a fost dus la bun sfârșit și susține că la Timișoara au venit mulți bani de la București, pe diferite obiective.

Viitor sumbru: Poli ar putea deveni prima echipa din istoria Ligii I care se retrage in plin campionat

Viitorul nu sună deloc bine la Poli Timişoara. Conducerea clubului este obligată să găsească soluţii de finanţare, în lipsa banilor de la Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Mai rău este că nu se ştie exact nici când vor veni banii din drepturile de televizare, bani din care ar urma să mai fie plătite unele restanţe faţă de jucători şi de angajaţi.

Fara apa rece pe Take Ionescu

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni, va întrerupe vineri, 18 decembrie, între orele 9 și 13, furnizarea apei reci hidrofor la PT 21. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzii Take Ionescu (nr. 29, 30, 35, 39, 41, 43).

Intreruperi de curent

Enel nu a programat vineri întreruperi de energie electric în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Giroc – str. Muncitorilor, Apicultorilor, Pădureni (p), orele 9 – 17; Pietroasa Mare, Nădrag, orele 9 – 19; Petrovaselo, Cramele Vigna Petrovaselo, orele 8 – 18.

Top